Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 maart 2019
Leestijd: 2 minuten

Goed voorbeeld: Nintendo beperkt in-app-aankopen games

Nintendo scoort momenteel hoge ogen met de Switch, maar wil ook nog veel smartphone-games uitbrengen. De Japanse gamemaker is echter bang voor imagoschade door in-app-aankopen. Het bedrijf wil de microtransacties daarom beperken. Dat is goed nieuws voor gamers.

Volgens The Wall Street Journal heeft Nintendo zijn winstverwachtingen naar beneden moeten bijstellen omdat smartphone­games niet zoveel opbrengen. Het zou een bewuste keuze zijn omdat het bedrijf niet bekend wil staan als inhalige ontwikkelaar die microtransacties hard pusht.

Nintendo kiest bewust voor minder inkomsten

Hoewel de games van Nintendo onder eigen naam in de App Store worden geplaatst, doen externe studio’s het leeuwendeel van de ontwikkeling. De studio achter de game Dragalia Lost is CyberAgent Inc. Een medewerker van de studio vertelt tegen de Amerikaanse zakenkrant: “Nintendo heeft ons opgedragen bescheiden te zijn met in-app-aankopen. Als we de game zelf hadden gemaakt, hadden we veel meer kunnen verdienen met microtransacties.”

Dragalia Lost Nintendo 001
Dragalia Lost op iOS – Klik/tap voor groter.

Inmiddels heeft de Japanse gamemaker zijn target voor inkomsten uit mobiele games behoorlijk bijgesteld. Games als Super Mario Run, Animal Crossing Pocket Camp en Dragalia Lost moeten omgerekend 800 miljoen euro binnenhalen. Eerder zei CEO Shuntaro Furukawa al dat geld verdienen met smartphonegames niet het hoofddoel is. De game-maker wil meer games kennis laten maken met zijn figuren en zo de aankoop van hardware zoals de Nintendo Switch indirect stimuleren.

Mario Kart komt naar iPhone en Android

De volgende smartphone­game van Nintendo staat al op de rol. We kunnen uitkijken naar Mario Kart Tour voor iPhone en Android. Aanvankelijk zou de game nog in maart uitkomen, maar de ontwikkeling loopt wat vertraging op. De game moet nu in de zomer uitkomen. Voor wie niet van in-app-aankopen houdt, wordt het sowieso de moeite waard. (Zie ook → Mario Kart voor iPhone en Android vertraagd)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Goed voorbeeld: Nintendo beperkt in-app-aankopen games
Sluiten