Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 maart 2019
Leestijd: 2 minuten

Actiegroep richt nieuwe provider als vervanger XS4ALL op

Het was even stil rondom het verdwijnen van XS4ALL, maar de actiegroep die zich inzet voor het behoud van de provider komt vandaag met groot nieuws. Het actiecomité start een “plan b” en richt een nieuwe provider op. Die gaat onder een andere naam opereren, maar onderschrijft de (ideologische) doelstellingen van XS4ALL.

Toen KPN in januari aankondigde alle submerken zoals XS4ALL te schrappen, ontstond veel ophef. Klanten spraken zich fel uit voor het behoud van de provider die zich op technische excellentie en privacy richt. Een petitie werd binnen no-time 50.000 keer ondertekend.

Nieuwe provider als vervanger XS4ALL

Volgens Kirsten Verdel, die aan het hoofd van het actiecomité staat, zijn de plannen voor het nieuwe bedrijf al vergevorderd. De nieuwe provider moet zich -net als XS4ALL in de vroegere jaren- gaan richten op privacy, veiligheid, vrije toegang voor iedereen en bescherming tegen datadeling. Er is een businessplan en er zijn mensen voor techniek, marketing, financiën en juridische zaken. Ook zijn er gesprekken met investeerders. “De steun is groot”, aldus Verdel.

Hoe de nieuwe provider gaat heten en welke technieken gebruikt worden, wilde het comité nog niet zeggen. Eerder zei de actiegroep dat er enorme kansen zijn voor een nieuwe provider op de kabel. Een concurrent voor Ziggo dus. Dat bedrijf moet sinds kort concurrentie toelaten op de kabel.

XS4ALL moet blijven actie
Klik/tap voor groter.

Deur nog steeds open voor KPN

Hoewel de actiegroep al bezig is met het opzetten van een nieuwe provider, staat de deur voor KPN nog steeds open. Het actiecomité wil het liefst dat XS4ALL als zelfstandige unit onder de vlag van KPN doorgaat, maar gaat daar niet op wachten. Als KPN het merk definitief laat verdwijnen en ook niet wil verkopen, zal de groep “binnen enkele maanden” de voorregistraties voor de nieuwe provider openen. (Zie ook → Actiecomité: “Enorme kansen voor XS4ALL als kabelprovider”)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Actiegroep richt nieuwe provider als vervanger XS4ALL op
Sluiten