Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 26 maart 2019

Overzicht: welke nieuwe Apple-diensten komen naar Nederland?

Apple kondigde op maandagavond tijdens zijn It’s show time! event niet minder dan vijf nieuwe diensten aan. De meeste zijn echter niet onmiddellijk beschikbaar. Daarnaast komen niet alle diensten naar Nederland en België. Een overzicht van de beschikbaarheid.

Apple News+ (niet)

De eerste aankondiging van de keynote was Apple News+. Een pakket van 300 tijdschriften en enkele kranten voor $ 9,99 per maand. De dienst is meteen beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada. In het najaar moet Apple News+ ook in Australië en het Verenigd Koninkrijk aankomen.

Apple zei dat Apple News+ ook naar Europa komt, te beginnen met het VK. De deur staat dus open voor Nederland en België, maar niet onmiddellijk. De Apple News-app is in onze landen nog niet beschikbaar. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat deze onder toezicht staat van een redactieteam. Uitbreiding naar andere landen is niet alleen afhankelijk van de vorming van nieuwe teams met journalisten, maar ook deals met uitgevers.

Apple News+ 001
Klik/tap voor groter.

Apple Card (niet)

De creditcard van Apple, gemaakt voor de iPhone generatie, in samenwerking met Goldman Sachs en Mastercard, zal deze zomer beschikbaar zijn in de VS. Apple gaf geen informatie over een lancering elders. Net als bij Apple Pay en Apple Pay Cash zal het waarschijnlijk nog lang duren voordat deze dienst in Nederland aankomt. België heeft al Apple Pay, maar Apple Pay Cash of de creditcard worden ook daar nog niet snel verwacht. De Europese markt voor creditcards zit heel anders in elkaar dan die in de VS.

Apple Card 002
Klik/tap voor groter.

Apple Arcade (wel)

Deze all you can game-dienst, waarmee je meer dan 100 games kunt spelen zonder advertenties of in-app aankopen op iOS, macOS en tvOS, zal dit najaar in meer dan 150 landen arriveren. Inclusief Nederland. De prijs blijft vooralsnog onbekend.

Apple Arcade games 002
Klik/tap voor groter.

Nieuwe TV-app en Apple TV-kanalen (deels)

De tv-app wordt opnieuw ontworpen om films, series, sportevenementen, nieuwsprogramma’s in één app te bundelen. Een nieuw soort hub waar je slechts één keer op in hoeft te loggen. De app komt in mei naar iPhone, iPad en Apple TV in 100 landen. Nederland en België zitten daar vrijwel zeker bij. De nieuwe tv-app zal dit najaar ook op Mac beschikbaar zijn.

Deze nieuwe app zal ook de dienst Apple TV-kanalen bevatten. Je kunt direct abonneren op streamingdiensten en betaalzenders. Apple noemt HBO, Showtime, CBS All Access, EPIX en Starz. Het is niet duidelijk of deze dienst beschikbaar zal zijn in Nederland, want deze kanalen zijn Amerikaans. Canal+ wordt vermeld in het persbericht. Dat is in Nederland beschikbaar als Canal Digitaal, Film1 en Sport1. Toch gaat het waarschijnlijk niet om integratie met Apple TV-kanalen. “De app biedt series en filmsuggesties van meer dan 150 streaming-apps, waaronder Amazon Prime en Hulu, evenals betaaltelevisie zoals Canal+”, lezen we in het persbericht. Het lijkt alleen om suggesties te gaan.

Apple TV-app 001
Klik/tap voor groter.

Apple TV+ (wel)

De nieuwe video-streamingdienst van Apple, die gaat concurreren met Netflix en Amazon Prime, zal dit najaar beschikbaar zijn in meer dan 100 landen. Nederland is daar onderdeel van. De prijs blijft echter nog even een mysterie.

Apple TV+ met Eddy Cue
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overzicht: welke nieuwe Apple-diensten komen naar Nederland?
Sluiten