Overzicht: welke nieuwe Apple-diensten komen naar Nederland?

Door: Raymon Mens - 27 reacties

Apple kondigde op maandagavond tijdens zijn It’s show time! event niet minder dan vijf nieuwe diensten aan. De meeste zijn echter niet onmiddellijk beschikbaar. Daarnaast komen niet alle diensten naar Nederland en België. Een overzicht van de beschikbaarheid.

Apple News+ (niet)

De eerste aankondiging van de keynote was Apple News+. Een pakket van 300 tijdschriften en enkele kranten voor $ 9,99 per maand. De dienst is meteen beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada. In het najaar moet Apple News+ ook in Australië en het Verenigd Koninkrijk aankomen.

Apple zei dat Apple News+ ook naar Europa komt, te beginnen met het VK. De deur staat dus open voor Nederland en België, maar niet onmiddellijk. De Apple News-app is in onze landen nog niet beschikbaar. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat deze onder toezicht staat van een redactieteam. Uitbreiding naar andere landen is niet alleen afhankelijk van de vorming van nieuwe teams met journalisten, maar ook deals met uitgevers.

Apple News+ 001
Klik/tap voor groter.

Apple Card (niet)

De creditcard van Apple, gemaakt voor de iPhone generatie, in samenwerking met Goldman Sachs en Mastercard, zal deze zomer beschikbaar zijn in de VS. Apple gaf geen informatie over een lancering elders. Net als bij Apple Pay en Apple Pay Cash zal het waarschijnlijk nog lang duren voordat deze dienst in Nederland aankomt. België heeft al Apple Pay, maar Apple Pay Cash of de creditcard worden ook daar nog niet snel verwacht. De Europese markt voor creditcards zit heel anders in elkaar dan die in de VS.

Apple Card 002
Klik/tap voor groter.

Apple Arcade (wel)

Deze all you can game-dienst, waarmee je meer dan 100 games kunt spelen zonder advertenties of in-app aankopen op iOS, macOS en tvOS, zal dit najaar in meer dan 150 landen arriveren. Inclusief Nederland. De prijs blijft vooralsnog onbekend.

Apple Arcade 002
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Apple

Nieuwe TV-app en Apple TV-kanalen (deels)

De tv-app wordt opnieuw ontworpen om films, series, sportevenementen, nieuwsprogramma’s in één app te bundelen. Een nieuw soort hub waar je slechts één keer op in hoeft te loggen. De app komt in mei naar iPhone, iPad en Apple TV in 100 landen. Nederland en België zitten daar vrijwel zeker bij. De nieuwe tv-app zal dit najaar ook op Mac beschikbaar zijn.

Deze nieuwe app zal ook de dienst Apple TV-kanalen bevatten. Je kunt direct abonneren op streamingdiensten en betaalzenders. Apple noemt HBO, Showtime, CBS All Access, EPIX en Starz. Het is niet duidelijk of deze dienst beschikbaar zal zijn in Nederland, want deze kanalen zijn Amerikaans. Canal+ wordt vermeld in het persbericht. Dat is in Nederland beschikbaar als Canal Digitaal, Film1 en Sport1. Toch gaat het waarschijnlijk niet om integratie met Apple TV-kanalen. “De app biedt series en filmsuggesties van meer dan 150 streaming-apps, waaronder Amazon Prime en Hulu, evenals betaaltelevisie zoals Canal+”, lezen we in het persbericht. Het lijkt alleen om suggesties te gaan.

Apple TV-app 001
Klik/tap voor groter.

Apple TV+ (wel)

De nieuwe video-streamingdienst van Apple, die gaat concurreren met Netflix en Amazon Prime, zal dit najaar beschikbaar zijn in meer dan 100 landen. Nederland is daar onderdeel van. De prijs blijft echter nog even een mysterie.

Apple TV+ 003
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  Ed Mokum

  Ik ben een beetje klaar met al die abonnementen. Hoeveel abonnementen op hoeveel diensten kan een mens hebben?

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Al zouden al die diensten wél allemaal komen; dit is sowieso teleurstallend: diensten en verdienmodellen, truucjes om de winst op te schroeven, maar geen fysieke producten die substantieel zijn vernieuwd. Treurig!

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Ik heb maar 1 dienst nodig en dat is Apple Pay.

  Opschieten! Als het Apple niet is dan de banken wel ver*****.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Vaag en onduidelijk allemaal zeg!

 • Profielfoto
  Antaeus

  Slaat inderdaad nergens op al die abonnementen
  Hier slaat apple de plank echt finaal mis als je het mij vraagt

 • Profielfoto
  Antaeus

  Slechte Keynote by the way!
  Niets voor Nederland
  Nee ik blijf lekker bij Netflix

 • Profielfoto
  Bonte

  Apple Card lijkt me de interessantste dienst, daarmee gaat Apple groot worden. De rest is eerder bedenkelijk of ze daar een succes van kunnen maken, ondanks de grote namen.

 • Profielfoto
  Mistique

  Stiekem hoopte ik dat Tim Apple in het Pino pak zat.

 • Profielfoto
  onfire

  Het grote ‘voor iedereen wat wils’ is begonnen. 7 computer modellen, 5 iPad modellen, 10 abbo diensten, 20 iPhone’s. Waar is de eenvoud. 1 dienst, 1 top telefoon, 1 mega computer…. #windows is here #teleurstellend #mee-too veel van hetzelfde…. maar net iets anders.

 • Profielfoto
  Willem

  Je hoeft alle abonnementen natuurlijk niet tegelijk af te nemen; dan heb je denk ik überhaupt te veel tijd.

  Apple News+ helaas niet hier; ik hoop dat we dat ooit wel gaan krijgen.. dat leek mij wel fijn.

  Leuk dat Apple TV app verbeterd is, maar liever steken ze nu weer tijd in het veelkoppige monster wat iTunes heet ?

 • Profielfoto
  gvanrijn

  Voor de News-liefhebbers: Readly heeft bijna alle magazines die Apple ook voert. Echter, daarnaast nog veel meer die Apple niet heeft. En ook nog eens een behoorlijke collectie Nederlandse tijdschriften tegenwoordig.

  Dus voorlopig is het gemis niet zo groot en blijft het hier Netflix+Spotify+Readly.

  En een creditcard? Wie zit daar op te wachten? Wat kan een Apple Card eigenlijk meer dan een Mastercard?

 • Profielfoto
  error

  Het was inderdaad wel erg #AmericaFirst gisteren. Dat Apple tv+ is dan wel global maar de content is nogal (US) local.

  Amerikanen zijn creditcardverslaafden, dus daar is die Apple Card wel disruptive. Maar in Nederland zie ik geen enorme markt voor dit product. Mensen hebben hier over het algemeen alleen een craditcard om online aankopen te doen op sites die geen iDeal of Paypal ondersteunen.

  Apple News+ lijkt mij ook niks. Wie leest er nog tijdschriften? En we hebben Blendle al (zonder abonnement — veel beter).

  Ik ben benieuwd wat de Apple tv (hardware zonder HD) straks gaat kosten.

 • Profielfoto
  Raridder

  Ik heb gisteravond een proef abo afgesloten van Apple News+. Ziet er goed uit Vond Apple News sowieso al prettig in gebruik. Wat tijdschriften betreft moet het groeien. Voor mij is wat er nu wordt aangeboden goed.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Gelukkig is sinds gisteren de versnippering opgelost. Hahaha ?

   

   

 • Profielfoto
  gipsman

  TV is passé en nu komt apple er mee. Kers op de taart is een creditcard. Wanneer de Apple Bank? Tim moet gaan, Shmoo moet komen ?.

 • Profielfoto
  Raridder

  gipsman op 26 maart 2019 14:48
  TV is passé en nu komt apple er mee. Kers op de taart is een creditcard. Wanneer de Apple Bank? Tim moet gaan, Shmoo moet komen ?.

  Ligt eerder aan de banken hier in Nederland.

 • Profielfoto
  bonestaak

  Ik denk dat het niet lang meer duurt dat Apple met zijn eigen flitspaal komt voor de overheid (op basis van 50% Apple  50% overheid).

   

 • Profielfoto
  RW076

  Oude meuk voor premium prijzen en nog meer abonnementen tegen nog meer geld. Think eens ff gauw Different Apple.

 • Profielfoto
  App69

  “Mensen hebben hier over het algemeen alleen een craditcard om online aankopen te doen”

  Gaat prima met een bankkaart. Of Bancontact-app. Of KBC-app en dergelijke.

  Af en toe even vanonder die steen kruipen.

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  Eerlijk gezegd vind ik al die diensten wel leuk! Als ik Amerikaan zou zijn en ik zou daar wonen, zou ik het zeker gebruiken.

  Immers, waarom iedereen hier zo zuur reageert, is m.i. omdat het hier nog niet beschikbaar is. Als er echter een écht vrijhandelsverdrag zou zijn tussen US en EU, dan hadden we het allang gehad, en dan had onze Blendl app mooi kunnen concurreren met Apple. Native Instruments met Spectatronics, New York Pizza met Domino’s, EndeMolShine met Fox, Lidl met Walmart, Airbus met Boeing, Voetbal met Football, rodents with bears etc etc kortom als als als.

 • Profielfoto
  iPhonefans

  Voor het eerst stream gestopt.
  Leuk hoor al die services met aparte prijzen.

  We zijn niet gek
  Dat gaat de grote compagnies tegenvallen.
  En ben Apple fan; too little, too late
  Niet op dit adres

  Ben alleen dat het normale aanbod veel schaarser gaat worden. Alles komt achter die services (lees pay wall)

  Denk dat de winnaar Disney+ wordt
  Zij hebben het beste aanbod
  Second best Netflix

  En dat is het dan tenzij Apple scherpe bundels aanbiedt. Verwacht ik niet

 • Profielfoto
  yellow

  Prima van Apple toch? Beter dan niks doen. Gaat het goed dan is het fijn; gaat het niet goed dan moeten ze iets anders proberen. Waarschijnlijk zal het in het begin crappy zijn. Of het gaat MobileMe of Ping achterna. Twee succesnummers van Apple, not (nb was dat niet in het Steve Jobs tijdperk?). Maar het is goed dat ze het proberen.

  En een nieuwe speler op de markt. Volgens mij is een markt met veel concurrentie juist beter voor de consument. Netflix kan nu bijvoorbeeld de prijzen niet oneindig laten stijgen of Disney moet met heel goede content komen. In de perfecte wereld is er één abonnement voor alle diensten samen. Maar helaas heeft iedereen z’n eigen belang. Dat geldt voor de games, kranten, tijdschriften, muziek, films. Alles.

  Maar het blijft uiteraard wel de schuld van Apple. Lekker afzeiken;-)

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Er zit voor ons Nl-ers weinig interessants bij. Ik vond de keynote echt slecht en moeilijk te volgen. Beetje nep allemaal.

 • Profielfoto
  edbdgsk

  iOS 12.2 is prima maar naar mijn mening na alle snoeverij erover een beetje een losse flodder. Van de andere nieuwe diensten komen er alweer een aantal niet naar Nederland. Ik zit nu trouwens al sinds mijn iPhone 6s op applepay te wachten en heb me nu voorgenomen verder geen geld meer in Apple diensten en of producten te steken zolang applepay er niet is. Ook neig ik steeds meer naar een Android phone die veel meer WERKENDE diensten leveren. Ik had nooit gedacht dat ik er zo over zou gaan denken maar ben het nu echt een beetje zat met Apple.

 • Profielfoto
  Harm

  Na 11 jaar Apple begin ik nu te twijfelen of mijn volgende telefoon een iPhone is

 • Profielfoto
  joostvg

  Harm op 27 maart 2019 10:17
  Na 11 jaar Apple begin ik nu te twijfelen of mijn volgende telefoon een iPhone is

  Na 10 jaar Apple heb ik sinds deze week m’n eerste Android telefoon aangeschaft, die overigens prima bevalt. Apple is w.m.b nu ‘just another tech company’.

 • Profielfoto
  frans01

  ApplePay eindelijk naar ING!!!

  https://twitter.com/ing_ro