‘Niet twee, maar drie nieuwe iPad-modellen op komst’

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Het jaar 2019 belooft een goed jaar voor de iPad te worden. Dat je binnen enkele weken een nieuwe iPad mini en grotere instap-iPad kunt verwachten, wist je waarschijnlijk al door eerdere geruchten. Nu claimt een goed geïnformeerde bron dat er niet twee, maar drie nieuwe iPad-modellen op komst zijn.

Het zou gaan om een nieuwe iPad mini en daarnaast twee instap-tablets met een nieuw uiterlijk. De eerste zou een scherm van 10,2-inch krijgen, terwijl de tweede met een scherm van 10,5-inch een stukje groter wordt.

iPad-geruchten spreken elkaar tegen

Dit gerucht komt van een Chinese Twitter-gebruiker die ook als eerste de namen van de iPhone XS en iPhone XR wist te onthullen. Hij werkt vermoedelijk bij een van Apple’s leveranciers. Dit maakt het een betrouwbare bron, maar toch spreken de geruchten over nieuwe iPads elkaar aanzienlijk tegen. Eerder hoorden we weer dat Apple het ontwerp van de instap-iPad juist niet wil aanpassen en met een 9,7-inch model komt dat geen aangepast ontwerp heeft.

iPad dikke randen 001
Zijn deze dikke randen straks verleden tijd? – Klik/tap voor groter.

Bekend formaat

Het formaat van 10,5-inch zal de oplettende lezer bekend voorkomen. Apple hanteerde dit schermformaat namelijk ook bij de iPad Pro uit 2017. Door de randen dunner te maken, wist Apple een groter scherm in een behuizing die praktisch net zo compact was als die van de 9,7-inch iPad te stoppen.

De iPad Pro 2018 heeft echter een compleet nieuw ontwerp en het zou een logische keuze voor Apple zijn om het 10,5-inch ontwerp met dunne randen te recyclen. Dit zou de instap-tablet van Apple, die eigenlijk al sinds 2014 een onveranderd ontwerp heeft, een stuk aantrekkelijker maken.

25 maart verwacht

Uitsluitsel hebben we mogelijk al op 25 maart, want dan houdt Apple weer een special event. Naast een eigen Netflix-concurrent en dienst voor onbeperkt magazines lezen, verwachten wij ook wat nieuwe hardware. De instap-iPad wordt meestal aan het begin van het jaar vernieuwd, dus een aankondiging op 25 maart zou logisch zijn. (Zie ook → ‘iPad mini 5 wordt goedkoopste ooit’)

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    harrymflemming

    Wow. This is a great news. Not two, but three iPad models are coming. This is interesting. There are a lot of people are waiting for the release of new iPad models. They would be so happy. It sounds good .Hope the new models have advanced features. So glad to know about it. Thanks for sharing the news.

    Please ref : buy essays