Noah Korevaar
Noah Korevaar Diensten 12 maart 2019

Netflix zaait verwarring met ‘verhoogde prijzen’ in Nederland

Enige tijd geleden verhoogde Netflix de prijzen in de VS. We schreven toen dat het waarschijnlijk is dat deze nieuwe prijzen ook naar Nederland komen. Inmiddels zijn de eerste hints naar een prijsverhoging aanwezig. Het is een verwarrend geheel geworden waarbij niet iedereen dezelfde prijzen krijgt.

De streamingdienst toont verschillende Nederlandse gebruikers verschillende prijzen. Die variëren van twee tot vier euro per maand verhoging bij het Premium-abonnement. Ook de andere abonnementen gaan omhoog, maar niet altijd. Wanneer wie de nieuwe prijzen krijgt, is momenteel erg onduidelijk.

Nieuwe, hogere prijzen Netflix Nederland

Op Twitter wordt al volop melding gemaakt van de nieuwe, verhoogde prijzen. Wij hebben de proef op de som genomen en de site van Netflix op dezelfde iPhone geopend in Safari, Firefox en Safari (privé-modus). We kregen steeds andere prijzen. De dienst lijkt momenteel verschillende browsers verschillende prijzen te tonen. Deze kwamen we tegen:

  • Basic (SD – 1 scherm): € 7,99 (huidig), nieuw getoonde prijs: € 9,99.
  • Standaard (HD – 2 schermen): € 10,99 (huidig), nieuw getoonde prijzen: € 11,99 en € 13,99.
  • Premium (UHD – 4 schermen): € 13,99 (huidig), nieuw getoonde prijzen: € 15,99 en € 17,99.
Netflix prijzen Nederland
Safari (gewoon), Firefox (private) en Safari (private) tonen verschillende prijzen – Klik/tap voor groter.

Voorlopig alleen nieuwe abonnees

Deze prijzen worden momenteel alleen voor nieuwe klanten getest, dus voor bestaande klanten veranderd er vooralsnog niets. Als je een nieuw abonnement af wil sluiten, loont het echter dit nu met verschillende browsers te proberen. Firefox lijkt bij ons vooralsnog de laagste prijzen te krijgen, maar dat kan morgen zomaar weer anders zijn.

De kans dat we in Nederland deze prijzen permanent voor onze kiezen krijgen, is overigens aanzienlijk. Dat de dienst dit nu aan het testen is, lijkt al aan te tonen dat er gekeken wordt naar het ideale prijspunt voor Nederland. Of deze prijsverhoging ook daadwerkelijk doorgevoerd wordt, en wanneer, is uiteraard nog de vraag. Het is tijd dat Netflix kleur gaat bekennen, want de verwarring is inmiddels groot.

Reageer op artikel:
Netflix zaait verwarring met ‘verhoogde prijzen’ in Nederland
Sluiten