Nederland mag streamingdienst Disney+ als eerste testen

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Dat zowel Apple als Disney aan een Netflix-concurrent werken, is je vast niet ontgaan. Hoe Apple’s plannen eruit zien, weten we waarschijnlijk op 25 maart. Vandaag heeft Disney goed nieuws voor Nederlanders. Streamingdienst Disney+ zal als eerste in Nederland te testen zijn.

Volgens het doorgaans betrouwbare The Information (paywall) komt Disney+ het eerst naar Nederland. De dienst zou hier getest worden voordat de wereldwijde uitrol start. Inmiddels kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor updates.

Disney+ biedt meer dan tekenfilmfiguren

Op de Nederlandse preview-site is te zien dat de streamingdienst niet alleen content van Disney zelf zal bevatten. Er komt ook content van Pixar en de superhelden uit het Marvel-universum zijn aan boord. Natuurlijk ontbreekt ook Star Wars niet en zullen ook programma’s van National Geographic te bekijken zijn.

Star Wars lijkt sowieso een van de belangrijke wapenfeiten van Disney+ te worden. Naar verluidt wordt aan een peperdure Star Wars-serie die exclusief op de streamingdienst te zien is gewerkt. Jon Favreau gaat de live-action serie -die zich zeven jaar voor Return of the Jedi afspeelt- produceren. Hij was eerder betrokken bij Marvel-films zoals de eerste twee films van Iron Man.

Disney+
Klik/tap voor groter.

Nederlandse lancering als test

Volgens The Information is de lancering in Nederland nadrukkelijk een test. Het is mogelijk dat bij de Nederlandse lancering nog niet alle series te zien zijn en dat er nog bugs in de apps van Disney+ zitten. Het is de bedoeling dat die tijdens de test ontdekt en gefikst worden voordat Disney+ in onder andere de Verenigde Staten live gaat. Het lijkt in ieder geval om een openbare b├Ętatest te gaan waar iedereen straks aan mee kan doen.

Wanneer de dienst precies start is nog onduidelijk, maar geïnteresseerden kunnen zich via de site van Disney alvast aanmelden voor alerts.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  dafo

  Benieuwd wat de abonnementsprijs gaat worden, waarschijnlijk niet mals. En gaat Disney haar content dan bij andere aanbieders verwijderen?

 • Profielfoto
  queenfan

  @dafo, als het aanbod goed is en prijs is rond die van Netflix, dan wil ik best overstappen van Netflix.

 • Profielfoto
  xaddict

  Pixar, Marvel etc. zijn van Disney dus op zich best logisch.

 • Profielfoto
  Jan Pannekoeken

  @dafo alle marvel mcu films zijn per 1 maart verdwenen van netflix, ik neem aan dat de rest van de disney/star wars films binnekort ook volgen

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Zo, ik zit klaar voor een shitload aan spam van Disney. Want je meld je wel aan voor alles wat ze je maar kunnen sturen.

 • Profielfoto
  iCrazy

  @xaddict je vergeet nog 20th centrury fox

 • Profielfoto
  Peter1980

  zucht… en nog een aanbieder… ik snap niet dat mensen hier op zitten te wachten. Liever 2 of 3 aanbieders met alles en dan concurreren dan zoveel losse aanbieders met allemaal een stukje van de taart.

  Dit gaat weer illegaal gedrag opleveren, delen van accounts, het rippen van content, etc.

 • Profielfoto
  Duur

  Het zijn allemaal maand abo’s bij Netflix en Videoland bij Disney en Apple en zij die nog volgen zal dat niet anders zijn, als je bij Netflix de films en serie’s wel gezien hebt stap je over naar een ander, en kijk je daar weer een paar maanden, enz, enz , je kan toch maar 1 film te gelijk zien, dus geen abo'(s) nemen op alle streamingdiensten.

 • Profielfoto
  Peter1980

  Daar ben ik het niet mee eens Duur. Ik kijk al sinds de eerste dag dat Netflix beschikbaar was in Nederland. En ik kijk nog steeds, ik zal niet zeggen dat ik geen avonden heb gehad dat ik niets kon vinden wat ik wilde kijken maar nooit langere tijd.

  Daarnaast heb ik 2 kinderen en een vrouw die ook kijken. Een film duurt maar 2 uur en een abonnement minstens 1 maand dat is een slechte prijs/kwaliteit verhouding. Heel erg praktisch is dat niet om steeds te switchen.

 • Profielfoto
  Duur

  Peter1980,

  Het is jou goed recht om het niet met me eens te zijn, het is ook een

  voorstel je moet niets natuurlijk.