Raymon Mens
Raymon Mens App Store 11 maart 2019

Muzie: 12 muziekdiensten in één Mac-app

Ken je Franz nog? De overzichtelijke app die WhatsApp, Facebook Messenger, Slack, HipChat en Telegram in één Mac-venster verpakt? Muzie is een soortgelijke app, maar dan voor muziekdiensten zoals Spotify, YouTube Music, SoundCloud en meer.

Hoewel de kleuren in het logo anders doen vermoeden, is er geen onder­steuning voor Apple Music. Dat komt omdat Apple’s streamingdienst geen officiële web-interface heeft. Wat Muzie op de achtergrond doet is eigenlijk diverse webplayers in één venster bundelen.

Alleen voor Mac

Er is ondersteuning voor Spotify, YouTube, YouTube Music, Amazon Music, Google Play Music, SoundCloud, Tidal, Deezer, Anghami, last.fm, Pandora en iHeartRadio. Ontwikkelaar Mostafa Gaafar werkt in zijn vrije tijd aan het door donaties gefinancierde project. Downloaden is gratis, maar de app werkt vooralsnog alleen op de Mac.

muzie screenshot
Klik/tap voor groter.

We hebben zelf nog wat twijfels bij het nut van deze app. Omdat mensen vaak meerdere chat-apps gebruiken, ligt deze bundelen in een app als Franz voor de hand. Maar wie gebruikt meer dan één of twee muziekdiensten?

Minimale functionaliteit

Muzie overtuigt ook niet vanuit een functioneel oogpunt. De integratie van services is minimaal, er zijn bijvoorbeeld geen toepassingsspecifieke sneltoetsen. Muzie doet eigenlijk niet meer dan open tabbladen in je browser. De ontwikkelaar zegt dat de applicatie nog in de kinderschoenen staat en dat er veel verbeteringen zijn gepland. Het begin is er in ieder geval.

Reageer op artikel:
Muzie: 12 muziekdiensten in één Mac-app
Sluiten