Muzie: 12 muziekdiensten in één Mac-app

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Ken je Franz nog? De overzichtelijke app die WhatsApp, Facebook Messenger, Slack, HipChat en Telegram in één Mac-venster verpakt? Muzie is een soortgelijke app, maar dan voor muziekdiensten zoals Spotify, YouTube Music, SoundCloud en meer.

Hoewel de kleuren in het logo anders doen vermoeden, is er geen onder­steuning voor Apple Music. Dat komt omdat Apple’s streamingdienst geen officiële web-interface heeft. Wat Muzie op de achtergrond doet is eigenlijk diverse webplayers in één venster bundelen.

Alleen voor Mac

Er is ondersteuning voor Spotify, YouTube, YouTube Music, Amazon Music, Google Play Music, SoundCloud, Tidal, Deezer, Anghami, last.fm, Pandora en iHeartRadio. Ontwikkelaar Mostafa Gaafar werkt in zijn vrije tijd aan het door donaties gefinancierde project. Downloaden is gratis, maar de app werkt vooralsnog alleen op de Mac.

muzie screenshot
Klik/tap voor groter.

We hebben zelf nog wat twijfels bij het nut van deze app. Omdat mensen vaak meerdere chat-apps gebruiken, ligt deze bundelen in een app als Franz voor de hand. Maar wie gebruikt meer dan één of twee muziekdiensten?

Minimale functionaliteit

Muzie overtuigt ook niet vanuit een functioneel oogpunt. De integratie van services is minimaal, er zijn bijvoorbeeld geen toepassingsspecifieke sneltoetsen. Muzie doet eigenlijk niet meer dan open tabbladen in je browser. De ontwikkelaar zegt dat de applicatie nog in de kinderschoenen staat en dat er veel verbeteringen zijn gepland. Het begin is er in ieder geval.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Weer een Electron app. Is dus helemaal niet moeilijk om Windows ondersteuning toe te voegen alleen werkt deze Developer waarschijnlijk op een Mac.

 • Profielfoto
  whaha

  Yes, nog een optie om content ‘los’ te maken van de browser. Ik ben altijd aan het zoeken bij welk tabblad de muziek nu ook alweer vandaan komt. Dit helpt daarbij en een extra Pandora player kan zeker geen kwaad.

 • Profielfoto
  whaha

  Ware het niet dat die Pandora Player dan wél met reclame komt, wat met de zalige app Hermes niet het geval is. Ik bewaar de app voor als het ooit nog beter wordt.

 • Profielfoto
  EGrafland

  Een interessant begin, maar ik zit me nu af te vragen of ik niet een of andere kale extra browser zal installeren om die te gebruiken voor de muziekspelers; dan kan ik Bandcamp eraan toe voegen, plus wat bladwijzers naar muziek-gerelateerde sites.