Advertorial
Advertorial Gesponsord 26 maart 2019

Multizone verwarming is de toekomst. Zo werkt het in HomeKit

Nederlanders doen steeds meer voor het klimaat. Vanuit Den Haag worden allerlei plannen gemaakt om het energiegebruik terug te dringen. Multizone verwarming kan daarbij een belangrijke rol spelen. Het zorgt voor meer comfort én kan energie besparen.

Voor Apple-gebruikers is er goed nieuws, want je kunt dit nu al moeiteloos en handig met HomeKit integreren. Zo werkt het en dit heb je nodig.

Wat is multizone verwarming?

Traditionele centrale verwarming gebruikt vaak één thermostaat om de temperatuur door het hele huis te regelen. Dat is niet altijd de meest efficiënte of comfortabele manier om je huis te verwarmen. Multizone verwarming zorgt ervoor dat de temperatuur per kamer gemeten wordt en te regelen is. Zo is het warm in de kamers waar het nodig is en bespaart de rest van het huis energie omdat deze niet onnodig verwarmd worden.

De verschillende zones in huis hebben bij dit concept allemaal een eigen draadloze thermostaat. Door integratie met de Woning-app van Apple en HomeKit zijn ook allerlei slimme toepassingen mogelijk. Denk aan het afstemmen van de verwarming in de slaapkamer op je dagritme of de temperatuur buiten.

HomeKit-accessoires voor multizone verwarming

De simpelste manier om te starten is met de slimme radiatorknoppen van Tado. Je kunt deze op je bestaande radiatoren in kamers bevestigen en hebt dan meteen controle over de verwarming in iedere kamer. Een Tado HomeKit set met 3 radiatorknoppen en een bridge is verkrijgbaar bij onder andere 50five voor een actieprijs van € 218,99 en geschikt voor blok- en stadsverwarming.

Heb je centrale verwarming? Dan is ook een thermostaat nodig. Die werkt uiteraard ook met HomeKit. Een set met thermostaat en vier radiatorknoppen kost € 418,96.

Tado 001
Klik/tap voor groter.

Ook Netatmo heeft producten waarmee je een huis kunt voorzien van multizone verwarming. Slimme radiatorknoppen zijn in een pakket van vier te bestellen voor € 289,- en als je een CV-ketel hebt, is daar een thermostaat bij nodig. De Netatmo is gunstig geprijsd en werkt perfect met HomeKit en de radiatorknoppen van het merk.

Multizone verwarming in de Woning-app

Multizone verwarming sluit perfect aan op de werking van HomeKit en de Woning-app. Deze is namelijk al gebouwd rondom het principe van verschillende kamers in huis. Heb je al een setup met verschillende kamers? Dan komt er gewoon een item in de Woning-app bij met de temperatuur in die kamer. Je kunt daar tevens de temperatuur wijzigen.

Veel makkelijker is het nog om Siri te gebruiken. Je kunt tegen de virtuele assistent gewoon zeggen “Zet de temperatuur in de slaapkamer op 20 graden”. Via de Woning-app kun je ook zogenaamde scenes maken. Heb je lampen die werken met HomeKit? Maak dan een scene genaamd “Slapen” die de lampen uitdoet en de verwarming in alle kamers behalve de slaapkamer op eco-modus zet. Dat is niet alleen handig en snel, maar bespaart ook energie.

woning-app ios 001
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Multizone verwarming is de toekomst. Zo werkt het in HomeKit
Sluiten