De mooiste iPhone komt niet van Apple (als je van kleur houdt)

Door: Night - 6 reacties

De kekke kleuren van de iPhone XR maken het toestel zeer geliefd. Hou jij ook van een iPhone in verfrissende kleuren? Wees dan niet verbaasd dat de mooiste ‘nieuwe’ iPhone die je ooit hebt gezien helemaal niet van Apple komt.

Het woord ‘nieuwe’ staat niet voor niets tussen aanhalingstekens, want dit artikel gaat over het Franse Remade. Een bedrijf dat zich richt op het refurbishen van smartphones. Het koopt onder andere gebruikte iPhone 6- en 7-modellen, repareert gebreken en voorziet de telefoons van een nieuwe, levendige tint. Een origineel idee.

Een iPhone in originele kleuren

Er is keuze uit roze, oranje, brons, framboos, foam en saffier. Natuurlijk kun je het een refurbished telefoon noemen. Maar het bedrijf zegt dat de telefoons helemaal opnieuw zijn gefabriceerd. Er worden onderdelen op een achterkant die helemaal opnieuw gecoat is geplaatst. In een persbericht schept Remade op over zijn productieproces dat bestaat uit “moderne machines en robotarmen die onderdelen doorgeven”.

Het lijkt echter nog wel op werk in uitvoering. Bij demo-modellen op het Mobile World Congress 2019 te zien waren, kon de coating er nog eenvoudig vanaf gewreven worden.

Remade iPhone in 6 kleuren
Klik/tap voor groter.

“Inderdaad, de kleuren die we tijdens MWC 2019 lieten zien, waren bijzonder fragiel,” vertelt Ludovic Saint-Aroman, marketingdirecteur van het bedrijf. “Het doel was om deze nieuwe kleuren te presenteren om te zien welke het meest in de smaak vielen. Deze modellen zijn individueel en handmatig, speciaal voor dit evenement gemaakt. Tijdens de industriële productiefase hebben we natuurlijk geen probleem meer met slijtage of loslaten van de coating”. Een plausibele verklaring, want tijdens het Mobile World Congress worden wel vaker producten getoond die nog niet helemaal af zijn.

Europese vinding naar de VS

Remade toonde vorig jaar ook al een soortgelijk concept en spreekt over een succesformule. Het oorspronkelijk in Frankrijk gevestigde bedrijf heeft inmiddels een vestiging in Florida geopend. Men wil deze zomer ook ‘nieuwe’ kleurrijke iPhones in de VS te gaan verkopen. Daarnaast probeert men ook nieuwe modellen van een kleurtje te voorzien. Wanneer zou Apple de duidelijke vraag naar meer kleuren opmerken?

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik heb de website van remade net gezien. Het hele fabricage proces zag er gelikt uit.

  Echter, een dergelijke baan zoals het uit en in elkaar zetten van iPhones is niets voor mij. Na vijf iPhones in elkaar schroeven, heb ik het wel gehad.

  Ik ben wel benieuwd in welke prijsklasse worden deze kleurvolle iPhones weer in de markt gezet!

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Dus mooi is ineens alleen maar een kleur? Bij mooi komt wel meer kijken.

 • Profielfoto
  Sugar and Cream

  Nee, mooi is dat ook de binnenkant in nieuwstaat is. Maar toegegeven, het oog wil ook wat.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Tsja. Met een hoesje erover maakt het allemaal ook weer weinig uit. Van mijn iPhone X is het hoesje toch het mooist.

 • Profielfoto
  Frans

  Alexander Henket op 9 maart 2019 20:04
  Tsja. Met een hoesje erover maakt het allemaal ook weer weinig uit. Van mijn iPhone X is het hoesje toch het mooist.

  +1

  Pluspunt van een hoesje is dat je nog eens van kleur kunt veranderen. Zo vaak je wilt eigenlijk.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Frans op 9 maart 2019 20:30

  Alexander Henket op 9 maart 2019 20:04
  Tsja. Met een hoesje erover maakt het allemaal ook weer weinig uit. Van mijn iPhone X is het hoesje toch het mooist.

  +1

  Pluspunt van een hoesje is dat je nog eens van kleur kunt veranderen. Zo vaak je wilt eigenlijk.

  Dat wordt een dure grap met mijn lederen hoesje van €89,= Maar inderdaad niet iedereen heeft dat en die kleur van een iPhone interesseert me vrij weinig. Wel het totale design, zowel binnen als buitenkant.