Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 maart 2019
Leestijd: 2 minuten

macOS Mojave 10.14.4 uit: brengt Dark Mode naar het web en meer

Naast iOS 12.2 heeft Apple ook macOS Mojave 10.14.4 uitgebracht. Waar de nieuwe iOS-update vol vernieuwingen zit, is het op de Mac wat bescheidener. Toch worden er een aantal nuttige functies aan onder andere Safari toegevoegd. Apple pakt ook problemen die USB audio-interfaces hadden aan.

Vernieuwingen in Safari

De grootste vernieuwingen in macOS Mojave 10.14.4 zitten in Safari. Bij de update krijg je Safari 12.1 en dat bevat een aantal interessante nieuwe functies. De leukste is ongetwijfeld een donkere modus voor websites. Sites die dit ondersteunen, tonen nu een donkere lay-out wanneer je naar de donkere modus van macOS schakelt. Daardoor wordt niet alleen de interface van de browser donker, maar ook de site zelf. Proberen? De website NS Hipster heeft reeds een donkere lay-out.

Klik/tap voor groter.

Daarnaast toont Safari in macOS Mojave 10.14.4 nu altijd een waarschuwing wanneer een website ‘onveilig’ is. Dat wil zeggen: wanneer geen https, maar nog http wordt gebruikt. Een goede reden voor websitebeheerders om nu echt een SSL-certificaat te gaan regelen. Over veiligheid gesproken, de beveiliging tegen tracking van Safari is flink verbeterd en ten slotte is wachtwoorden invullen met Touch ID verder gestroomlijnd.

USB-audio werkt stabieler

Een probleem waar professionals last van hadden, was de matige stabiliteit van USB-audioapparaten. De oorzaak zou liggen in Apple’s (verder prima) T2-chip die de Intel-chip ontlast. In macOS Mojave 10.14.4 zijn de problemen volgens Apple opgelost bij de MacBook Pro 2018, MacBook Air 2018 en Mac mini 2018. Had je hier last van? We horen graag je bevindingen in de reacties.

En verder…

Verder toont iTunes nu meer redactionele informatie in het tabblad ‘Ontdekken’ van Apple Music en is er ondersteuning voor de AirPods 2. Ook werken externe beeldschermen op de Mac mini 2018 beter en is de audiokwaliteit van spraakmemo’s in de Berichten-app nu beter.

macOS Mojave 10.14.4 installeren
Klik/tap voor groter.

macOS Mojave 10.14.4 is te installeren via Systeemvoorkeuren → Software-update. Sinds macOS Mojave bevinden systeemupdates zich namelijk niet meer in de Mac App Store, maar weer gewoon in systeemvoorkeuren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
macOS Mojave 10.14.4 uit: brengt Dark Mode naar het web en meer
Sluiten