macOS Mojave 10.14.4 uit: brengt Dark Mode naar het web en meer

Door: Raymon Mens - 6 reacties
macOS Mojave

Naast iOS 12.2 heeft Apple ook macOS Mojave 10.14.4 uitgebracht. Waar de nieuwe iOS-update vol vernieuwingen zit, is het op de Mac wat bescheidener. Toch worden er een aantal nuttige functies aan onder andere Safari toegevoegd. Apple pakt ook problemen die USB audio-interfaces hadden aan.

Vernieuwingen in Safari

De grootste vernieuwingen in macOS Mojave 10.14.4 zitten in Safari. Bij de update krijg je Safari 12.1 en dat bevat een aantal interessante nieuwe functies. De leukste is ongetwijfeld een donkere modus voor websites. Sites die dit ondersteunen, tonen nu een donkere lay-out wanneer je naar de donkere modus van macOS schakelt. Daardoor wordt niet alleen de interface van de browser donker, maar ook de site zelf. Proberen? De website NS Hipster heeft reeds een donkere lay-out.

macOS Mojave 10.14.4 Safari 12.1 dark mode
Klik/tap voor groter.

Daarnaast toont Safari in macOS Mojave 10.14.4 nu altijd een waarschuwing wanneer een website ‘onveilig’ is. Dat wil zeggen: wanneer geen https, maar nog http wordt gebruikt. Een goede reden voor websitebeheerders om nu echt een SSL-certificaat te gaan regelen. Over veiligheid gesproken, de beveiliging tegen tracking van Safari is flink verbeterd en ten slotte is wachtwoorden invullen met Touch ID verder gestroomlijnd.

USB-audio werkt stabieler

Een probleem waar professionals last van hadden, was de matige stabiliteit van USB-audioapparaten. De oorzaak zou liggen in Apple’s (verder prima) T2-chip die de Intel-chip ontlast. In macOS Mojave 10.14.4 zijn de problemen volgens Apple opgelost bij de MacBook Pro 2018, MacBook Air 2018 en Mac mini 2018. Had je hier last van? We horen graag je bevindingen in de reacties.

En verder…

Verder toont iTunes nu meer redactionele informatie in het tabblad ‘Ontdekken’ van Apple Music en is er ondersteuning voor de AirPods 2. Ook werken externe beeldschermen op de Mac mini 2018 beter en is de audiokwaliteit van spraakmemo’s in de Berichten-app nu beter.

macOS Mojave 10.14.4 installeren
Klik/tap voor groter.

macOS Mojave 10.14.4 is te installeren via Systeemvoorkeuren → Software-update. Sinds macOS Mojave bevinden systeemupdates zich namelijk niet meer in de Mac App Store, maar weer gewoon in systeemvoorkeuren.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Dutch Viking

  Helaas is de leesbaarheid van de bladwijzerkolom danig verslechterd, doordat gekozen is voor een grijs lettertype op een grijze achtergrond. Jammer!

  Of ben ik de enige die dit signaleert?

 • Profielfoto
  SanderS

  Ik heb niet alleen USB audio problemen ondervonden, er is voor het eerst in mijn carrière tijdens een voorstelling met QLab mijn MacBook Pro 15” 2018 (2 weken oud) volledig gefreezed, ook andere USB-C haperingen. Werken met een SSD met USB-C in Final Cut Pro X was er ook elke twee dagen een crash. Ik heb echt uitgekeken naar deze update, en hoop dat ik die MacBook Pro weer kan vertrouwens.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Dark web mode.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  @SanderS: ouch. Da’s ernstig. Hoop dat het nu dan weg is.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Hier ook audio problemen op externe DAC’s via USB-C, op ’n MacBook Air 2018.

 • Profielfoto
  Sama

  Ik heb het programmaatje ‘wineloader’ erbij cadeau gekregen. Dat wil niet sluiten en is dus niet te verwijderen.