Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 maart 2019

macOS Mojave 10.14.4 lost ergernis Foto’s-app op

Naast iOS 12.2 met en berg vernieuwingen en watchOS 5.2 met ECG-functie voor de Apple Watch in Europa, heeft Apple deze week ook macOS Mojave 10.14.4 uitgebracht. Een relatief kleine update met een uitbreiding van dark mode, maar ook met een oplossing voor een ergernis in de Foto’s-app.

De app toont nu namelijk weer de grote versie van een foto wanneer je op de spatiebalk drukt. Deze functie, die in de rest van macOS ook werkt, was tot nu toe opvallend afwezig in de Foto’s-app.

Kleine, maar ergerlijke tekortkoming

Dit was een kleine, maar ergerlijke tekortkoming. Door macOS-gebruikers werd vaak geklaagd over deze inconsistentie die Apple blijkbaar pas laat is opgevallen. Praktisch overal in macOS kan de spatiebalk namelijk gebruikt worden om een bestand te previewen. In de Foto’s-app kon dit alleen door op enter te drukken, maar nu werkt de spatiebalk ook weer.

Klik/tap voor groter.

Meer nieuws in macOS Mojave 10.14.4

Deze kleine verbetering is niet de enige vernieuwing in macOS Mojave 10.14.4, dat afgelopen dinsdag uitgebracht werd. Zo is er nu ook een donkere modus voor het web en zou USB-audio beter moeten werken. (Zie ook ➝ macOS Mojave 10.14.4 uit: brengt Dark Mode naar het web en meer)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
macOS Mojave 10.14.4 lost ergernis Foto’s-app op
Sluiten