Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 maart 2019

Mac op het werk? Microsoft helpt opnieuw een handje

Een iMac of MacBook op het werk is voor velen een droom, maar nog lang geen werkelijkheid. Inkooporganisaties die goedkope hardware prefereren omdat ze er zelf niet mee hoeven te werken en stugge systeembeheerders gooien vaak roet in het eten. Microsoft heeft vandaag echter iets onthuld dat die eigenwijze systeembeheerders wel eens kan laten zwichten voor de Mac.

De zakelijke versie van Windows Defender komt namelijk naar macOS. De naam wordt aangepast naar Microsoft Defender en het stelt beheerders in staat om een iMac of MacBook net als een Windows-computer te beveiligen. Ze kunnen dezelfde scans en acties uit gaan voeren.

Windows Microsoft Defender voor Mac

Microsoft Defender is echt gemaakt voor het centraal beveiligen van systemen en is niet geschikt voor consumenten. De software is nog in bètafase, maar bedrijven kunnen zich alvast inschrijven voor een preview. ICT-beheerders kunnen naast scans uitvoeren ook dreigingen inspecteren. Defender zal ook realtime bescherming op de Mac bieden en dreigingen blokkeren.

Microsoft Defender Mac
Klik/tap voor groter.

Voor beheerders ziet een Mac er in de centrale portal van Microsoft Defender er net zo uit als een Windows-computer. De functies van deze ‘endpoint protection’ komen overeen.

Microsoft zet in op meer dan de Mac

In onderstaande video zegt Microsoft zich niet te beperken tot de Mac. De bedoeling is dat de beschermingssoftware ook naar Linux komt. Dit past in de nieuwe strategie van het bedrijf uit Redmond. Windows staat niet langer centraal en software van het bedrijf komt op steeds meer platforms beschikbaar. Office voor iOS en macOS is misschien wel het bekendste voorbeeld. Vaak wordt Office voor iOS de beste Office genoemd. (Zie ook → Office nu in de Mac App Store verkrijgbaar)

Reageer op artikel:
Mac op het werk? Microsoft helpt opnieuw een handje
Sluiten