Mac op het werk? Microsoft helpt opnieuw een handje

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Een iMac of MacBook op het werk is voor velen een droom, maar nog lang geen werkelijkheid. Inkooporganisaties die goedkope hardware prefereren omdat ze er zelf niet mee hoeven te werken en stugge systeembeheerders gooien vaak roet in het eten. Microsoft heeft vandaag echter iets onthuld dat die eigenwijze systeembeheerders wel eens kan laten zwichten voor de Mac.

De zakelijke versie van Windows Defender komt namelijk naar macOS. De naam wordt aangepast naar Microsoft Defender en het stelt beheerders in staat om een iMac of MacBook net als een Windows-computer te beveiligen. Ze kunnen dezelfde scans en acties uit gaan voeren.

Windows Microsoft Defender voor Mac

Microsoft Defender is echt gemaakt voor het centraal beveiligen van systemen en is niet geschikt voor consumenten. De software is nog in bètafase, maar bedrijven kunnen zich alvast inschrijven voor een preview. ICT-beheerders kunnen naast scans uitvoeren ook dreigingen inspecteren. Defender zal ook realtime bescherming op de Mac bieden en dreigingen blokkeren.

Microsoft Defender Mac
Klik/tap voor groter.

Voor beheerders ziet een Mac er in de centrale portal van Microsoft Defender er net zo uit als een Windows-computer. De functies van deze ‘endpoint protection’ komen overeen.

Microsoft zet in op meer dan de Mac

In onderstaande video zegt Microsoft zich niet te beperken tot de Mac. De bedoeling is dat de beschermingssoftware ook naar Linux komt. Dit past in de nieuwe strategie van het bedrijf uit Redmond. Windows staat niet langer centraal en software van het bedrijf komt op steeds meer platforms beschikbaar. Office voor iOS en macOS is misschien wel het bekendste voorbeeld. Vaak wordt Office voor iOS de beste Office genoemd. (Zie ook → Office nu in de Mac App Store verkrijgbaar)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  fredmatrack

  In tegenstelling tot Apple is Microsoft echt goed bezig! Misschien moet Apple ook eens wisselen van CEO want dat heeft Microsoft heel goed gedaan!

 • Profielfoto
  Fuuf

  Bespaar me ajb die antivirus troep op de Mac!

 • Profielfoto
  bechris60

  Apple kan zeker meer doen voor de zakelijke markt. Maar deze Windows troep op een Mac?? Dacht het niet 😂😂. Al moet ik zeggen dat Windows defender op Windows wel beter is dan menig ander virus programma. Vind ik dan.

 • Profielfoto
  NapO

  Windows defender werkt prima op een windows machine, waarom zou je nog een symantec of iets anders kopen? zelfs voor centraal beheer is het eigenlijk niet nodig. als defender zelf zijn updates kan binnen halen werkt het prima.

  Op een mac zie ik de toegevoegde waar nog steeds niet in…als je niet blind zomaar dmg’s aan klikt en voor voorzichtig bent met installeren en je systeem up to date houdt dan kan je lang de virussen buiten de deur houden.

 • Profielfoto
  csteelooper

  NapO op 22 maart 2019 09:36
  Windows defender werkt prima op een windows machine, waarom zou je nog een symantec of iets anders kopen? zelfs voor centraal beheer is het eigenlijk niet nodig. als defender zelf zijn updates kan binnen halen werkt het prima.

  Op een mac zie ik de toegevoegde waar nog steeds niet in…als je niet blind zomaar dmg’s aan klikt en voor voorzichtig bent met installeren en je systeem up to date houdt dan kan je lang de virussen buiten de deur houden.

  Je vergeet één ding: een Mac is dan misschien niet vatbaar voor Windows-malware of -virussen, maar kan nog steeds drager zijn. Een onwetende gebruiker kan derhalve ervoor zorgen dat Windows-machines in een netwerk geïnfecteerd raken. Als zulke malware aan díe kant al geëlimineerd wordt, is die kans ook een stuk kleiner…