Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 24 maart 2019
Leestijd: 1 minuut

Logitech Crayon werkt straks ook met iPad Pro

In iPad-land staat de iPad Pro bovenaan de voedselketen, maar er is één ding dat de duurste en krachtigste iPad niet heeft en dat is ondersteuning voor de Logitech Crayon. Daar komt in iOS 12.2 echter verandering in. Apple brengt ondersteuning voor het goedkopere Apple Pencil-alternatief naar de iPad Pro.

Dat heeft het bedrijf tegenover het Amerikaanse tijdschrift MacWorld bevestigd. De Crayon werkte aanvankelijk alleen met de iPad 6 (2018), maar inmiddels ook met de onlangs aangekondigde iPad mini 5 en iPad Air (2019).

Logitech Crayon vs. Apple Pencil

De Apple Pencil heeft meer functies dan de Logitech Crayon, maar is ook duurder. Om te beginnen is de punt van het digitale potlood van Logitech niet drukgevoelig, dus je moet de Crayon kantelen om dikkere lijnen te tekenen. De accu gaat 7 uur mee, terwijl de Apple Pencil het 12 uur volhoudt. Je kunt de stylus van Logitech ook niet direct aan een iPad opladen. Aan de achterkant zit een Ligtning-aansluiting. Je steekt er dus direct een oplaadkabel in. Twee minuten opladen zou voldoende moeten zijn voor een half uur gebruik.

De Crayon maakt net als de Apple Pencil meteen verbinding met een iPad in de buurt. Je hoeft ‘m niet eerst via Lightning te verbinden of een koppeling via Bluetooth te starten. In de buurt houden van een iPad en de knop kort indrukken is genoeg.

Logitech Crayon 001
Klik/tap voor groter.

iOS 12.2 voor iPad Pro binnen enkele dagen

Of de Crayon met alle iPad Pro-modellen gaat werken, of alleen met de versie uit 2018, is momenteel nog onbekend. Wij hebben Apple om verduidelijking gevraagd en zullen dit artikel bijwerken zodra een antwoord binnen is. iOS 12.2 brengt nog veel meer nieuwe functies en wordt binnen enkele dagen verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Logitech Crayon werkt straks ook met iPad Pro
Sluiten