Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 maart 2019

‘Ontwerp iPod Touch 2019 lijkt sterk op iPhone X’

Je kunt er de klok op gelijk zetten. De iPhone krijgt ieder jaar een grondige vernieuwing. Bij de iPod Touch is dat heel anders, maar naar verluidt komt er dit jaar weer een nieuwe iPod uit. Nu heeft de meest recente bètaversie van iOS 12.2 het ontwerp al verraden. Het wordt een soort mini iPhone X.

Een slimme ontwikkelaar stuitte op een pictogram van een “HLSiPod2”. Daarop is een iPod te zien die dunne schermranden en belangrijker nog geen home-knop heeft. Daarmee volgt het ontwerp de trend die Apple met de iPhone X en iPad Pro 2018 zette.

iPod Touch 2019: geen home-knop, geen Face ID?

De nieuwe iPod Touch heeft geen home-knop meer, maar krijgt naar verluidt ook geen Face ID. Dat bleek eerder al uit code die in iOS zit. De vergelijking met de iPhone X gaat dus vooral over het ontwerp, niet over de functionaliteit. Een vreemde keuze is dit overigens niet, want de iPod Touch had ook nooit Touch ID.

De enige manier om de iPod Touch te ontgrendelen is met een code. Dat voelt anno 2019 wel wat ouderwets, maar is logisch. De muziekspeler is allereerst veel te dun om de benodigde sensoren voor Face ID te bevatten. Daarnaast vereist Apple’s gezichtsscanner een boel kostbare componenten en dat zou de prijs van de iPod aanzienlijk omhoog drijven. Iets waar Apple niet op zit te wachten.

iPod Touch 2019 lek
De in iOS 12.2 gevonden verwijzingen naar de iPod Touch 2019 – Klik/tap voor groter.

Ook nieuwe iPad op komst

Iconen in iOS zijn een betrouwbare indicator voor nieuwe producten. De iPhone X lekte op deze manier in 2017 uit en ook de iPad Pro 2018 liet zich al even zien als icoon in een bètaversie van iOS. Mogelijk verschijnt de iPod Touch 2019 nog in de eerste helft van dit jaar. Apple houdt naar verluidt op 25 maart een event waar zijn Netflix-concurrent onthuld wordt en daar past ook wel wat nieuwe ‘mainstream’ hardware bij zoals de goedkoopste iPad ooit en misschien ook AirPods 2. Genoeg om naar uit te kijken dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Ontwerp iPod Touch 2019 lijkt sterk op iPhone X’
Sluiten