‘Ontwerp iPod Touch 2019 lijkt sterk op iPhone X’

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Je kunt er de klok op gelijk zetten. De iPhone krijgt ieder jaar een grondige vernieuwing. Bij de iPod Touch is dat heel anders, maar naar verluidt komt er dit jaar weer een nieuwe iPod uit. Nu heeft de meest recente bètaversie van iOS 12.2 het ontwerp al verraden. Het wordt een soort mini iPhone X.

Een slimme ontwikkelaar stuitte op een pictogram van een “HLSiPod2”. Daarop is een iPod te zien die dunne schermranden en belangrijker nog geen home-knop heeft. Daarmee volgt het ontwerp de trend die Apple met de iPhone X en iPad Pro 2018 zette.

iPod Touch 2019: geen home-knop, geen Face ID?

De nieuwe iPod Touch heeft geen home-knop meer, maar krijgt naar verluidt ook geen Face ID. Dat bleek eerder al uit code die in iOS zit. De vergelijking met de iPhone X gaat dus vooral over het ontwerp, niet over de functionaliteit. Een vreemde keuze is dit overigens niet, want de iPod Touch had ook nooit Touch ID.

De enige manier om de iPod Touch te ontgrendelen is met een code. Dat voelt anno 2019 wel wat ouderwets, maar is logisch. De muziekspeler is allereerst veel te dun om de benodigde sensoren voor Face ID te bevatten. Daarnaast vereist Apple’s gezichtsscanner een boel kostbare componenten en dat zou de prijs van de iPod aanzienlijk omhoog drijven. Iets waar Apple niet op zit te wachten.

iPod Touch 2019 lek
De in iOS 12.2 gevonden verwijzingen naar de iPod Touch 2019 – Klik/tap voor groter.

Ook nieuwe iPad op komst

Iconen in iOS zijn een betrouwbare indicator voor nieuwe producten. De iPhone X lekte op deze manier in 2017 uit en ook de iPad Pro 2018 liet zich al even zien als icoon in een bètaversie van iOS. Mogelijk verschijnt de iPod Touch 2019 nog in de eerste helft van dit jaar. Apple houdt naar verluidt op 25 maart een event waar zijn Netflix-concurrent onthuld wordt en daar past ook wel wat nieuwe ‘mainstream’ hardware bij zoals de goedkoopste iPad ooit en misschien ook AirPods 2. Genoeg om naar uit te kijken dus.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  farl4web

  Of zou er een ultrasone vingerafdrukscanner in komen, zoals Samsung nu heeft? Het zou dit ondergewaardeerde apparaat misschien aantrekkelijker maken.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Wat heb je in hemelsnaam aan al die flauwekul op een (in eerste instantie) muziekspeler? Dat ie gewoon beter muziek gaat spelen vind ik veel belangrijker. Bij skippen nummers moet er een fade functionaliteit in komen, evenals bij lange nummers die zijn ingekort en nu abrupt ophouden. En veel geheugen voor een grote muziekbib.

 • Profielfoto
  PowerMac

  de iPod! het begin van een lange rit. goh, wat heb ik veel iPods gehad, en allemaal even geweldig! Heb nog steeds de allerlaatste Classic in mijn auto met 256 GB muziek.

  de iPod touch nooit gehad, toen werd het toch al de iPhone, en de oudere iPods doen het nog steeds allemaal.

  Terug on-topic: ja het is logisch dat de “home-button” eruit gaat en je gaat stippen, zoals bij de iPhones X etc. Scheelt weer een knopje, en geeft meer screen-estate.

   

 • Profielfoto
  PowerMac

  stippen = swipen

 • Profielfoto
  Shmoo

  iPod touch 🙄

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  iPod was nice
  maar nu kan je veel beter een top HD player DAP nemen
  zoals de Shanling M0 zo klein als een Watch, 24 bit, voor 100 euri

  meteen ook top-USB-DAC en Bluetooth enzo

 • Profielfoto
  Jakko Westerbeke

  aartjan.nl/blog op 8 maart 2019 17:17
  maar nu kan je veel beter een top HD player DAP nemen
  zoals de Shanling M0 zo klein als een Watch, 24 bit, voor 100 euri

  Niet als je bijvoorbeeld hem met één hand op de fiets wil kunnen bedienen (nu dat nog mag;) ), denk ik, of er in de trein ook spelletjes op wilt kunnen spelen.

 • Profielfoto
  App69

  Ondertussen op 9to5mac bevestigd dat het fake nieuws is.

 • Profielfoto
  ¿`„

  Ik vraag me af of er nog wel een markt is voor de iPods touch. De meest recente versie stand alweer uit juli 2015!  En die daarvoor uit 2012!

  Misschien dat er nog wel een markt is voor een iPod van rond de 150 uit € 200. Maar verder zou ik me niet kunnen voorstellen dat er heel veel verkocht worden van een iPod touch 2019 De aanschafprijs tussen de iPod touch en de eerste betaalbare iPhone is te klein. Met andere woorden: je doet er een aantal tientjes bij en je hebt een telefoon!

   

 • Profielfoto
  Shmoo

  Daarom denk ik ook niet dat het een iPod X wordt met Face ID en weet ik veel wat voor iPhone X -achtige poespas. Dat zou de iPod touch minimaal 500 – 600,- doen laten kosten. Het ding verkoopt nu al voor geen meter meer omdat het in niemandsland terecht is gekomen.

  Ik denk, nee ik hoop, al zal dat nooit gebeuren dat Apple de iPod touch opnieuw op de markt zet als iPod Kids of zoiets. Misschien moet je het iPod gedeelte wel weghalen en de focus heel erg op Kids device leggen. Gaan dikke vette poespas maar gewoon een minimale eenvoudige stater-kit erin bouwen voor kinderen die hun eerste ‘smart device’ krijgen. Als je dat zou kunnen verkopen voor 200 – 300,- ( iets in die richting ) en je maakt een integratie dat Ouderlijke toezicht functies via de iPhone van hun ouders verloopt dan heb je denk ik een extreem goed platform en device. Kinderen kunnen dan leren met ene pincode/ Touch ID werken en voor serieuze instellingen te verwerken en aankopen moeten ouders altijd eerst toestemming geven via hun iPhone. Een beetje het 2FA systeem dat we nu kennen als je inlogt bij Apple. Pop-up met een code alleen zijn de ouders dan de 2FA-code generator.

   

  Dat zou ik graag willen zien maar dat soort dingen gaat Apple natuurlijk niet op hun nek halen. Dat is veel te veel risico lopen en dat is iets dat Apple nooit doet. Apple gaat altijd voor de veilige saaie keuze. Daar waar YouTube probeert met YouTube Kids – wat voor geen meter werkt, maar ze proberen wel.

   

 • Profielfoto
  Jakko Westerbeke

  One thing less op 9 maart 2019 09:12
  je doet er een aantal tientjes bij en je hebt een telefoon!

  Maar hoeveel geheugen heb je dan? Als je een muziekspeler wilt hebben en geen telefoon, dan schiet het niet op als je (bijvoorbeeld) muziekspeler met 64 GB kunt kopen voor zeg maar de prijs van een telefoon met 32 GB.

 • Profielfoto
  Jakko Westerbeke

  Hè, te vroeg op „Plaats reactie” gedrukt. Ik bedoelde te zeggen: het schiet niet op als ze dan de muziekspeler afschaffen omdat de goedkoopste telefoonversie maar net wat duurder is.