iPhone 2019 mogelijk ook onder water te gebruiken

Door: Night - 12 reacties
iPhone 2019 onder water

Dat Apple in september van 2019 weer met een nieuwe iPhone komt, is geen geheim. Maar wat gaan de opvolgers van de iPhone XR, XS en XS Max bieden? Analisten zoals Ming-Chi Kuo en Max Weinbach schijnen hun licht op de zaak, waardoor we weer wat meer te weten komen. Zo lijkt het er onder andere op dat de iPhone 2019 ook onder water te gebruiken is.

Volgens Max Weinbach (XDA Developers) krijgen de iPhone 2019-modellen een wel heel bijzondere functie. Verschillende bronnen melden hem dat de iPhone 2019 voorzien wordt van een gepatenteerde Underwater Mode.

[Editor’s note: Dit artikel was oorspronkelijk integraal overgenomen van onze zustersite Want.nl en voldeed niet aan de kwaliteit die je van OMT mag verwachten. Dit is later hersteld. Excuus.]

iPhone 2019 onder water te gebruiken?

Deze functie doet exact wat je denkt. Door ‘Underwater Mode’ wordt het naar verluidt mogelijk om de nieuwe iPhone onder water te gebruiken. Het scherm kan dan ook aanrakingen herkennen als het toestel volledig ondergedompeld is. Dat komt ook goed van pas in de regen, of onder de douche (Twitteren onder de douche? Guilty…). Waterdruppels maken het scherm nu vaak onbruikbaar, omdat het verschil tussen een vinger en waterdruppel niet zo groot is.

Een modus voor onder water brengt wel behoorlijk wat uitdagingen met zich mee. Zo is de iPhone momenteel waterbestendig, maar geeft Apple daar geen enkele garantie op. De bescherming tegen water kan door vallen of reparaties aangetast worden en dan komt er alsnog water binnen. Apple zal dit volledig op moeten lossen voordat een modus voor onder water geïntroduceerd wordt. Misschien wordt het geen complete onderwatermodus, maar gewoon iets als betere bediening wanneer regendruppels op het scherm belanden.

Apple Watch zwemmen
De Apple Watch is al waterbestendig tot 50 meter (Apple noemt het ‘Zwemproof’) – Klik/tap voor groter.

iPhone 2019 lijkt veel op voorganger

Er gaan veel geruchten over de iPhone-modellen voor 2019 en die schetsen allemaal hetzelfde beeld: een iPhone die veel op zijn voorgangers lijkt. Volgens de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo komen er ook dit jaar weer drie modellen en blijven de schermformaten gelijk. Je kunt dus rekenen op een 5,8-inch en 6,5-inch iPhone met OLED-scherm. Daarnaast komt er weer een 6,1-inch iPhone met LCD-scherm (nee: Liquid Retina Display) als instapmodel. Verder wordt gesproken over een grotere accu en sneller draadloos laden, maar laten USB-C en 5G nog op zich wachten.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Als mijn karpers in de vijver maar niet denken dat ze nu ook een iPhone krijgen. 🥴

 • Profielfoto
  farl4web

  Wanneer ga je dat gebruiken?

 • Profielfoto
  Maikelw

  farl4web op 8 maart 2019 22:28
  Wanneer ga je dat gebruiken?

  Voornamelijk onder water lijkt me 🤣

 • Profielfoto
  Twijfelaar

  tja… wat wil je nog meer, leuk voor waterfreaks ( ;

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Betere bediening als je natte vingers hebt, lijkt me vooruitgang. Een doodenkele keer tijdens het snorkelen kan lollig zijn.

 • Profielfoto
  donkeyd

  Hopelijk brengen ze dit ook naar de Apple Watch. Die is onbruikbaar in de douche.

 • Profielfoto
  durrrr

  En mocht er schade ontstaan, dan valt dat zeker niet onder de (water)garantie?

 • Profielfoto
  langbeest

  maar de huidige iPhone is prima te gebruiken onder water.
  Je hebt het touchscreen helemaal niet nodig om een foto of film te maken, snap de fuzzz dus niet echt

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  farl4web op 8 maart 2019 22:28
  Wanneer ga je dat gebruiken?

  Nou, als je aan het verdrinken ben kun je snel even je naasten bellen voor een laatste gesprek💦

 • Profielfoto
  Pharris

  Leuk, maar niet practisch. Als je hem los laat, zinkt-ie als een baksteen. In een zwembad nog te overzien, maar in de zee (tijdens snorkelen ofzo) wordt het een ander verhaal. Of je moet net als met mijn onderwatercamera met een touwtje om je pols werken…

 • Profielfoto
  Infinitatus

  Pharris op 9 maart 2019 18:34
  Leuk, maar niet practisch. Als je hem los laat, zinkt-ie als een baksteen. In een zwembad nog te overzien, maar in de zee (tijdens snorkelen ofzo) wordt het een ander verhaal. Of je moet net als met mijn onderwatercamera met een touwtje om je pols werken…

  Dan maakt Apple de iBracelets in 6 kekke kleurtjes. Waterproof en voor het luttele bedrag van 30 euro.

   

 • Profielfoto
  fan2007

  Zou wel makkelijk zijn als ik weer eens een video opneem in de regen.