Instagram komt met Checkout: shoppen vanuit de app

Door: Night - 4 reacties

Instagram heeft een nieuwe functie in zijn app ingebouwd. Met Checkout kun je producten meteen vanuit de app kopen. Naast foto-app wordt het dus ook een shopping-platform. Dat is niet zo vreemd, want Instagram is populair onder liefhebbers van fashion en andere accessoires voor jezelf of in huis.

Wanneer je een product ziet dat je leuk vindt, kun je het kopen zonder Instagram te verlaten. Bij posts met een product wordt straks een Afrekenen-knop getoond. Die brengt je naar een pagina waar je het product kunt kopen en opties zoals de grootte of kleur kunt kiezen. Vervolgens kun meteen betalen zonder dat je de Instagram hoeft te verlaten.

Zo werkt Instagram Checkout

Wanneer je de eerste keer een product koopt, moet je natuurlijk wel je naam, e-mailadres en betaal- en verzendgegevens opgeven. Zodra je eerste bestelling is voltooid, wordt de informatie (bij Facebook!) opgeslagen voor de volgende keer. Daarnaast ontvang je binnen Instagram ook meldingen over verzending en bezorging. Zo volg je de status van je aankoop ook makkelijk vanuit de app.

Instagram Checkout
Klik/tap voor groter

Deze merken doen mee

Checkout wordt momenteel met een klein aantal bedrijven in de VS getest. Er zijn 23 partners aan boord en de komende tijd worden daar meer aan toegevoegd. De dienst moet nog dit jaar wereldwijd uitgerold worden. Het pas perfect in de nieuwe strategie van Facebook (dat Instagram in 2014 kocht) en zich als platform voor veilig chatten en kopen ziet. Privacy moet daarbij centraal staan.

Tot slot een overzicht met de partners die nu al aan boord zijn en producten op Instagram aanbieden. Handige ontwikkeling, of moet het voor jou vooral een foto-platform blijven?

 • Adidas @adidaswomen & @adidasoriginals
 • Anastasia Beverly Hills @anastasiabeverlyhills
 • Balmain @balmain
 • Burberry @burberry
 • ColourPop @colourpopcosmetics
 • Dior @dior
 • H & M @hm
 • Huda Beauty @hudabeautyshop
 • KKW @kkwbeauty
 • Kylie Cosmetics @kyliecosmetics
 • MAC Cosmetics @maccosmetics
 • Michael Kors @michaelkors
 • NARS @narsissist
 • Nike @niketraining & @nikewomen
 • NYX Cosmetics @nyxcosmetics
 • Oscar de la Renta @oscardelarenta
 • Ouai Hair @theouai
 • Outdoor Voices @outdoorvoices
 • Prada @prada
 • Revolve @revolve
 • Uniqlo @uniqlo
 • Warby Parker @warbyparker
 • Zara @zara

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  .Robin

  De hele charme van die app wordt aan stront geholpen door zulke kut features. Het is 1 groot reclamebord en alleen de accounts met veel volgers komen alleen nog maar in je timeline terecht. Ik wil gewoon weer de ongein van vrienden zien zonder al die ongein.

 • Profielfoto
  EGrafland

  Laat me niet lachen zeg, dit is voor twintigjarigen die wier hele leven draait om mascara, niet om Macs.
  Het zou pas leuk worden als je zelf dingen te koop kunt aanbieden of het aantal aanbieders het modekringetje te buitengaat en je commissie kunt krijgen voor links naar bijvoorbeeld muziek, apparaten etc. waarop mensen clicken.

  Voorlopig een ver van mijn bed shop. (Dat is een tikfout, maar ik laat hem lekker staan.)

 • Profielfoto
  Koezel

  En zo wordt weer een leuke app minder leuk….

 • Profielfoto
  Shmoo

  Grafland dat is toch precies waar dit over gaat.

  Het is erg jammer dat mensen het weer niet begrijpen. Zodra ergens iets van sociale media genoemd wordt dan heb je bepaalde mensen die meteen met gestrekt been ingaan, waarschijnlijk gebruiken ze zelf NOOIT dit soort concepten.

   

  Wat Instagram hier doet is juist een hele goede ontwikkeling. Het creëert namelijk een fatsoenlijke manier om geld te verdienen. Transacties. Dat is heel erg helder en duidelijk. Reclames of gesponsorde ‘posts’ daar zit niemand op te wachten en die zijn extreem moeilijk te modereren. politiek, misinformaties, zoveel mogelijk likes allemaal dingen waar je eigenlijk heel ver vandaan moet blijven maar je hebt geen andere mogelijkheid wanneer je platform gratis gebruikt kan worden. Dit is dus een ideale eerste stap. Natuurlijk gaat het straks zover komen dat Insta mensjes provisies gaan krijgen of zelf hun dingen kunnen verkopen. Dat doen ze nu al, vooral met kleding en make-up. De ideale volgende stap zou dus zijn dat Truusje en Chantallie niet meer zelf hoeven te klooien met betalingen maar dat mensen gewoon afrekenen bij Instagram – veilig en precies waar je naar toe wilt. De meisjes kunnen zich lekker bezighouden met het platform en Instagram neemt alle randzaken over.

   

  Dit zouden meer sociale media’s moeten doen.