Huub Everstijn
Huub Everstijn App Store 20 maart 2019

Instagram komt met Checkout: shoppen vanuit de app

Instagram heeft een nieuwe functie in zijn app ingebouwd. Met Checkout kun je producten meteen vanuit de app kopen. Naast foto-app wordt het dus ook een shopping-platform. Dat is niet zo vreemd, want Instagram is populair onder liefhebbers van fashion en andere accessoires voor jezelf of in huis.

Wanneer je een product ziet dat je leuk vindt, kun je het kopen zonder Instagram te verlaten. Bij posts met een product wordt straks een Afrekenen-knop getoond. Die brengt je naar een pagina waar je het product kunt kopen en opties zoals de grootte of kleur kunt kiezen. Vervolgens kun meteen betalen zonder dat je de Instagram hoeft te verlaten.

Zo werkt Instagram Checkout

Wanneer je de eerste keer een product koopt, moet je natuurlijk wel je naam, e-mailadres en betaal- en verzendgegevens opgeven. Zodra je eerste bestelling is voltooid, wordt de informatie (bij Facebook!) opgeslagen voor de volgende keer. Daarnaast ontvang je binnen Instagram ook meldingen over verzending en bezorging. Zo volg je de status van je aankoop ook makkelijk vanuit de app.

Instagram Checkout
Klik/tap voor groter

Deze merken doen mee

Checkout wordt momenteel met een klein aantal bedrijven in de VS getest. Er zijn 23 partners aan boord en de komende tijd worden daar meer aan toegevoegd. De dienst moet nog dit jaar wereldwijd uitgerold worden. Het pas perfect in de nieuwe strategie van Facebook (dat Instagram in 2014 kocht) en zich als platform voor veilig chatten en kopen ziet. Privacy moet daarbij centraal staan.

Tot slot een overzicht met de partners die nu al aan boord zijn en producten op Instagram aanbieden. Handige ontwikkeling, of moet het voor jou vooral een foto-platform blijven?

 • Adidas @adidaswomen & @adidasoriginals
 • Anastasia Beverly Hills @anastasiabeverlyhills
 • Balmain @balmain
 • Burberry @burberry
 • ColourPop @colourpopcosmetics
 • Dior @dior
 • H & M @hm
 • Huda Beauty @hudabeautyshop
 • KKW @kkwbeauty
 • Kylie Cosmetics @kyliecosmetics
 • MAC Cosmetics @maccosmetics
 • Michael Kors @michaelkors
 • NARS @narsissist
 • Nike @niketraining & @nikewomen
 • NYX Cosmetics @nyxcosmetics
 • Oscar de la Renta @oscardelarenta
 • Ouai Hair @theouai
 • Outdoor Voices @outdoorvoices
 • Prada @prada
 • Revolve @revolve
 • Uniqlo @uniqlo
 • Warby Parker @warbyparker
 • Zara @zara

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Instagram komt met Checkout: shoppen vanuit de app
Sluiten