Raymon Mens
Raymon Mens App Store 19 maart 2019

Google trekt op 2 april de stekker uit mail-app Inbox

Google gaat stoppen met de alternatieve Gmail-app genaamd Google Inbox. De app werd in 2014 gelanceerd als vooruitstrevend alternatief voor de traditionele app van Gmail. Op 2 april stopt Inbox echter met werken. De zoekgigant heeft laten weten dat gebruikers van de app voor die tijd terug moeten schakelen naar de officiële Gmail-app.

Inbox is begonnen als een experimentele app en speeltuin voor nieuwe functies. Ze konden de pilot-fase in Inbox doorlopen en werden later in de officiële Gmail-app geïmplementeerd. Inmiddels beschikt Gmail ook over snoozen, opvolgmails en smart reply. Allemaal functies die aanvankelijk bij Inbox het levenslicht zagen.

Google focust op één app

In een blogpost schrijft de zoekgigant dat het wil focussen op één app voor maildiensten. De ontwikkeling van de alternatieve mail-app verliep de laatste tijd sowieso wat traag, zo duurde het relatief lang voordat de app klaar was voor de iPhone X. Google licht het als volgt toe: “In de toekomst willen we een meer gerichte aanpak volgen die ons helpt de beste e-mailervaring voor iedereen te bieden. Daarom willen we ons vanaf april richten op Gmail en afscheid nemen van Inbox.”

Klik/tap voor groter.

Steeds meer functies van Inbox naar Gmail

In mei van 2018 lanceerde Google een nieuwe Gmail-app. Die deed al een beetje denken aan Inbox, want er waren veel functies overgenomen. Zo kun je e-mails snoozen, oftewel e-mails uitstellen tot een latere datum of een andere tijd die beter uitkomt. Ook opvolgmails (porren) zitten inmiddels in de officiële Gmail-app. Deze functie toont soms oude e-mails bovenaan je mailbox met een suggestie voor een antwoord of opvolgmail.

Reageer op artikel:
Google trekt op 2 april de stekker uit mail-app Inbox
Sluiten