Raymon Mens
Raymon Mens App Store 13 maart 2019

Google Chrome ondersteunt nu dark mode van macOS Mojave

Versie 73.0 van Google Chrome is beschikbaar en heeft voor gebruikers van een Mac(Book) met macOS Mojave een leuke verrassing. De browser ondersteunt nu de donkere modus (dark mode) van macOS Mojave. De interface van de browser kleurt nu automatisch mee met de modus die in macOS geactiveerd is.

Naast de donkere modus, brengt de update ook ondersteuning voor hardware-knoppen op bepaalde toetsenborden en headsets. Deze kunnen nu media in Chrome starten, pauzeren of naar het volgende of vorige item skippen. Handig voor externe headsets die op een Mac zijn aangesloten.

Donkere modus nog niet altijd goed uit de verf

De dark mode van Google Chrome zorgt ervoor dat de interface van de browser vooral zwarttinten gebruikt. Dat sluit goed aan op de kleuren die macOS Mojave gebruikt in de donkere modus. Toch is nog duidelijk te zien dat de donkere interface niet altijd goed uit de verf komt. Bij het startscherm van de browser zijn de namen van de sites die als snelkoppelingen getoond worden bijvoorbeeld slecht leesbaar.

Chrome Dark Mode imperfectie
Klik/tap voor groter.

Ook nieuw is dat de Mac-versie van Chrome nu ondersteuning heeft voor progressive web apps. Dit zijn sites die zich meer als native app gedragen. Aanvankelijk was dit alleen in de mobiele variant beschikbaar, maar nu komt het ook naar de desktop. Daardoor wordt onder andere offline browsen binnen de sites/apps mogelijk.

Google Chrome wordt automatisch bijgewerkt

Door een ingebouwde auto-updater wordt Chrome automatisch bijgewerkt. Je hoeft de browser alleen even af te sluiten en opnieuw op te starten om de laatste update te krijgen. Mocht je handmatig willen updaten, dan kan dat ook via het menu ChromeOver Chrome.

Google Chrome updaten
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Chrome ondersteunt nu dark mode van macOS Mojave
Sluiten