Gerucht: AirPower binnen enkele dagen op de markt

Door: Raymon Mens - 3 reacties
AirPower Airpods 2

Afgelopen week was een bijzondere week voor Apple. Er was bijna iedere dag een aankondiging. Op maandag de iPad mini 5 en iPad Air 2019, op dinsdag nieuwe iMac-modellen en woensdag waren de AirPods 2 aan de beurt. Donderdag en vrijdag bleef het echter stil. Geen iPod Touch 2019 en ook de langverwachte 3-in-1-lader AirPower liet zich niet zien.

Toch komt Apple’s draadloze lader volgens het matig betrouwbare Digitimes nog deze maand. Bronnen binnen Apple’s leveranciersketen zouden alles voor een verkoopstart eind maart in gereedheid hebben gebracht. Het is nu eind maart, dus een verkoopstart van AirPower lijkt op handen.

Bewaart Apple AirPower tot 25 maart?

Maandag 25 maart is er weer een Apple-event. CEO Tim Cook wordt samen met de andere kopstukken van Apple op het podium verwacht om onder andere een nieuwe video-streamingdienst aan te kondigen. Mogelijk bewaart Apple de verkoopstart van AirPower voor dat moment.

Er is nogal wat uit te leggen, want de draadloze 3-in-1-lader werd al in september van 2017 aangekondigd. Daarna bleef het stil en moesten we uit geruchten vernemen dat er productieproblemen zoals oververhitting waren. Mogelijk pakt Apple even een momentje op het podium om te vertellen over de ontwikkelingen en vertraging.

AirPower in nieuwe vorm

Dit gerucht is geloofwaardig en staat niet op zichzelf. In iOS 12.2 zijn al diverse verwijzingen naar AirPower gevonden en ook op de Apple-website zijn nieuwe productfoto’s van de lader geplaatst. De draadloze oplader van Apple werd gespot op de Australische site van het bedrijf. Er bleken twee versies van de AirPods-pagina klaar te staan. Een met AirPower bij de sectie voor draadloos laden en een met een algemene foto. Apple laadt de opmaakbestanden (css) van alle twee de varianten al en daardoor lekte een nieuwe graphic uit.

Apple AirPower 2019
Klik/tap voor groter.

Opmerkelijk is dat de draadloze lader van Apple nu met slechts twee apparaten op de foto staat. De Apple Watch ontbreekt. Het is nog te vroeg om een definitieve conclusie te trekken, maar dit zou kunnen betekenen dat Apple genoodzaakt is een simpelere versie van AirPower op de markt te brengen. De vraag die nu rest is: betreft het hier gewoon een productfoto die aan de AirPods is aangepast, of komt er echt een versimpelde versie van de draadloze laadmat op de markt? Uitsluitsel mogelijk binnen enkele dagen.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Minimaal 50% korting voor een bepaalde periode zou wel netjes zijn. Zoiets als wat ze bij de LG monitoren ook hebben gedaan.

 • Profielfoto
  mslik

  Zit iemand hier nog op te wachten? Mijn huis ligt vol met andere qi opladers nu. Gemiste kans.

 • Profielfoto
  DGE1965

  € 8,99 draadloos oplader bij de Action, werkt prima met iPhone 8 Plus.