Firefox Send: nieuw en flexibel alternatief voor WeTransfer

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Er is een nieuwe dienst voor het versturen van grote bestanden live. Dat zie je ongetwijfeld wel vaker, maar je ziet niet iedere dag een nieuwe dienst van Mozilla, de maker van Firefox. De nieuwe dienst heet dan ook -niet heel verrassend- Firefox Send.

Via Firefox Send is het mogelijk om grote bestanden die niet in een mail-bijlage passen te sturen. De dienst is flexibeler dan WeTransfer, want je kunt zelf kiezen wanneer een bestand moet verlopen. Dat kan na een aantal dagen, maar ook na een aantal downloads zijn.

Firefox Send vs. WeTransfer

In tegenstelling tot WeTransfer stuurt Firefox Send zelf geen mailtjes. Je krijgt gewoon een link naar de bestanden die geüpload zijn en kunt die zelf verzenden. Bestanden kunnen maximaal 100 keer gedownload worden of verlopen na 7 dagen. Je kunt dit echter ook instellen op verlopen na 5 minuten, een uur, een dag of 7 dagen.

Firefox Send
Klik/tap voor groter.

Een beetje vreemd is dat je zonder Firefox-account geen houdbaarheid langer dan een dag of download in kunt stellen. Inloggen met een dergelijk account verhoogt ook de maximale bestandsgrootte van 1 GB naar 2,5 GB. Mozilla is een stichting dus hanteert geen premium-model. Een account lijkt er puur op gericht om je meer Firefox-diensten te laten gebruiken.

Onderscheid op privacy en beveiliging

Mozilla benadrukt dat alle bestanden volledig versleuteld worden opgeslagen. De organisatie kan dus niet zien welke bestanden door gebruikers worden geüpload. Het is ook mogelijk om een wachtwoord in te stellen dat de ontvanger moet invoeren voordat een bestand gedownload mag worden. Er is tevens een app voor Android, maar een iOS-app laat nog even op zich wachten.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  gilles_b

  Mooi! Leuk dat jullie dit brengen!

 • Profielfoto
  Elc

  Nog een kleine toevoeging misschien:

  “In tegenstelling tot WeTransfer stuurt Firefox Send zelf geen mailtjes. Je krijgt gewoon een link (…)”

  WeTransfer kan dat standaard ook (even op het icoontje klikken naast ‘Transfer’ en voorkeur aangeven).

 • Profielfoto
  Kippewit

  Elc op 14 maart 2019 08:47
  Nog een kleine toevoeging misschien:

  “In tegenstelling tot WeTransfer stuurt Firefox Send zelf geen mailtjes. Je krijgt gewoon een link (…)”

  WeTransfer kan dat standaard ook (even op het icoontje klikken naast ‘Transfer’ en voorkeur aangeven).

  Nog nooit op dat icoontje geklikt eigenlijk. Als je enkel de link wilt hebben, daarvoor gebruik ik gewoon de wetransfer app voor MacOS. Naast het klokje bovenaan, je dropt een bestand, intussen schrijf je je mailtje en als de upload klaar is staat de link op je klembord.

  Offtopic: wat de WeTransferapp echt superhandig zou maken, is als je bvb 5 favoriete e-mailadressen kan invullen bij de voorkeuren, je een bestand kan droppen op het icoon en je dan meteen een adres uit dat lijstje kan kiezen. En dan krijgt die ontvanger de mail als de upload klaar is.