Raymon Mens
Raymon Mens App Store 4 maart 2019

Nieuw in Excel: tabellen scannen met smartphone-camera

Laten we eerlijk zijn, spreadsheets zijn niet de leukste software op de markt. Onmisbaar en praktisch, ja, zonder twijfel, maar spannend en leuk niet. Een nieuwe functie voor Excel gaat dit een klein beetje veranderen. Nu al in Android en binnenkort ook op iOS.

Op Android kan de applicatie nu tabellen scannen met de camera van een smartphone. Dat is handig om bijvoorbeeld tabellen uit een boek of presentatie direct over te nemen. Het scheelt een hoop tikwerk. Microsoft toonde al een voorproefje van de functie op Twitter.

Tabellen digitaliseren met Excel op Android en iOS

De functie is alleen bruikbaar voor abonnees van Office 365. Dat komt omdat Microsoft de AI van zijn Azure Cloud inzet voor het herkennen van de data op de foto. Het lijkt vooralsnog alleen te werken met tabellen op papier en niet met foto’s van beeldschermen. Je neemt gewoon een foto van een pagina, cropt rondom de tabel en Excel doet de rest. Het eindresultaat is een Excel-spreadsheet die meteen bewerkt kan worden.

Android-gebruikers kunnen nu aan de slag met deze handige functie. Wanneer de iOS-versie snel tabellen kan digitaliseren is nog niet bekend. Microsoft zegt in de aankondiging alleen dat de functie ‘binnenkort’ op de iPhone en iPad beschikbaar is. Een releasedatum wordt niet genoemd. (Voor de geeks: Related)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw in Excel: tabellen scannen met smartphone-camera
Sluiten