Dropbox legt gratis accounts nieuwe beperkingen op

Door: Raymon Mens - 17 reacties

Dropbox haalt de broeksriem aan en legt gebruikers met een gratis account nieuwe beperkingen op. Vanaf nu kunnen gebruikers die niet voor de opslagdienst betalen nog maar op drie apparaten tegelijk ingelogd zijn en synchroniseren. Deze beperking is per direct ingegaan.

De dienst is flexibel voor bestaande gebruikers. Als je Dropbox nu op meer dan drie apparaten gebruikt, blijf je gewoon toegang houden tot de map in de cloud. Nieuwe apparaten toevoegen is voor bestaande gebruikers die al aan hun taks zitten echter niet meer mogelijk.

Nieuwe limiet apparaten Dropbox

De limiet van drie apparaten geldt zowel voor mobiele apparaten (iPhone, iPad, Smartphone) als voor desktops en laptops. Wanneer je de limiet bereikt, zal Dropbox niet meer synchroniseren. Het blijft wel mogelijk om de dienst onbeperkt in de browser te gebruiken. Wie meer dan drie apparaten wil, moet upgraden naar een betaald Plus-abonnement, dat kost € 9,99 per maand.

Tijd om overbodige apparaten te verwijderen

Het kan sowieso geen kwaad om eens te kijken welke (eventueel oude) apparaten nog toegang hebben tot je Dropbox. Doe dit door in te loggen op de website van de dienst en vervolgens via de avatar rechtsboven naar Instellingen te gaan. Onder het tabblad beveiliging zie je dan in welke browsers je ingelogd bent en ook welke apparaten aan je account gekoppeld zijn. Apparaten die je niet meer gebruikt, kun je uiteraard verwijderen.

Dropbox apparaten
Klik/tap voor groter.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Maikelw

  Wanneer je de limiet bereikt, zal Dropbox niet meer synchroniseren.

   

  Zoals ik het lees mag je dus 3 apparaten koppelen, maar zodra je de 3e koppelt, dan werkt de dienst niet meer.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Tijd voor pCloud;-)

   

 • Profielfoto
  madterol

  Dag dropbox…

 • Profielfoto
  edbdgsk

  Cenobyte op 14 maart 2019 10:20
  Tijd voor pCloud;-)

   

  Bedankt voor de tip. Dropbox al verwijderd en nu over op pcloud. Ziet er goed uit.

 • Profielfoto
  aaa

  Bye bye dropbox

 • Profielfoto
  sedikit

  Behalve de bij mij nog goed draaiende Dropbox (op iPad 9.3.5 en iMac Mavericks) heb ik ook nog Sync. Werkt precies zo als Dropbox.

  https://www.sync.com/install/

 • Profielfoto
  Maarten

  Ik gebruik stackstorage. Dat is ook gratis. En je hebt 1TB

 • Profielfoto
  feek

  Ik zie dat pCloud een flinke aanbieding heeft (lifetime voor slechts 175)

  https://www.pcloud.com/cloud-storage-pricing-plans.html

 • Profielfoto
  MacDon

  Het is zo jammer dat ze geen tussen prijzen hebben. Die 10 euro p.m. Is me gewoon teveel voor wat ik er gebruik van maak. Voor 3/4 euro p.m. zou ik het zeker overwegen.

 • Profielfoto
  koen

  Maikelw op 14 maart 2019 10:09

  Wanneer je de limiet bereikt, zal Dropbox niet meer synchroniseren.

   

  Zoals ik het lees mag je dus 3 apparaten koppelen, maar zodra je de 3e koppelt, dan werkt de dienst niet meer.

  Bedoel je niet ‘zodra je de 4e koppelt’?

 • Profielfoto
  monty python

  Logisch, alle internet diensten gaan serieus duurder worden. De tijd van gratis en spotgoedkoop is stilaan voorbij. En dan zal de bubbel eerst eens zwaar ontploffen en dan op zijn echte waarde terugvallen.
  Mijn business account is quasi verdubbeld in prijs met heel wat minder mogelijkheden.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik zie het probleem niet zo. Dropbox richt zich al jaren niet meer op gratis gebruikers. De mensen die nog gratis zijn, zullen waarschijnlijk nog heel veel GB’s op hun account hebben omdat ze vroeger weet ik hoeveel kunstjes (als schoothondjes) hebben gedaan om extra gratis opslag te krijgen. Das toch al snel, zo’n 8 jaar geleden, kun je nagaan hoe lelijk het eigenlijk is als je nu drama bouwt. Heb je zo’n 10 jaar de beste (handjes omlaag) clouddienst ter wereld gratis mogen gebruiken en dan nog klagen.

   

  Btw, mensen die al jaren op hun gratis account zitten en meer devices in gebruik hebben, die houden gewoon het aantal devices. Ze verwijderen geen devices als je er al meer dan drie hebt. Het drie limiet geldt alleen voor nieuwe toevoegingen die je vanaf vandaag toevoegt.

   

  Stel je voor, die sjappies hierboven hebben nu al, al hun verbindingen op de site van Dropbox verbroken alleen omdat Raymon van OMT wat roept. ??

 • Profielfoto
  Shmoo

   

  ? vetstoer met je hipsterdiensten.

 • Profielfoto
  Gans

  Gratis bestaat niet. Je betaald altijd ergens mij. Of het nu je data, je e-mailadressen of iets anders is. Ik betaal liever voor de service waar ik mijn administratie, mijn diploma’s en mijn ziektekostendeclaraties bewaar.

 • Profielfoto
  Gans

  mij=mee

   

  waarom kan ik mijn post niet editen?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Onzin. Gratis bestaat heel erg goed, moeite doen om je ergens in te verdiepen i.p.v. iemand nalullen omdat het wel verstandig klinkt.

   

  Je kunt gewoon kijken naar hoe bedrijven hun geld verdienen. Dropbox is het eerste bedrijf op aarde dat binnen 10 jaar een inkomsten stroom van een miljard heeft opgehaald als een SaaS bedrijf! Daar zit helemaal geen akelige dingen qua privacy of verkoop van data achter. Zoiets kun je allemaal heel eenvoudig opzoeken. Dropbox hengelt nergens na gegevens.

 • Profielfoto
  Gans

  Shmoo op 15 maart 2019 21:16
  Onzin. Gratis bestaat heel erg goed, moeite doen om je ergens in te verdiepen i.p.v. iemand nalullen omdat het wel verstandig klinkt.

   

  Je kunt gewoon kijken naar hoe bedrijven hun geld verdienen. Dropbox is het eerste bedrijf op aarde dat binnen 10 jaar een inkomsten stroom van een miljard heeft opgehaald als een SaaS bedrijf! Daar zit helemaal geen akelige dingen qua privacy of verkoop van data achter. Zoiets kun je allemaal heel eenvoudig opzoeken. Dropbox hengelt nergens na gegevens.

  Die inkomstenstroom hebben ze toch niet gegenereerd door gratis producten? Het gaat erom dat je altijd kijkt waar een bedrijf zijn geld mee verdiend. Dropbox doet dat op een goede manier door een mix van gratis en betaald aan te bieden. Je kunt hun gratis versies zien als een soort proefabonnement. Andere bedrijven doen het door advertenties te verkopen en weer anderen door je data te verlopen (al dan niet geanonimiseerd). Een dienst kost altijd geld. Een server zit in een stopcontact en de stroom moet worden betaald. De vraag moet altijd zijn. Waarvan betalen ze de stroom?