Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 14 maart 2019

Dropbox legt gratis accounts nieuwe beperkingen op

Dropbox haalt de broeksriem aan en legt gebruikers met een gratis account nieuwe beperkingen op. Vanaf nu kunnen gebruikers die niet voor de opslagdienst betalen nog maar op drie apparaten tegelijk ingelogd zijn en synchroniseren. Deze beperking is per direct ingegaan.

De dienst is flexibel voor bestaande gebruikers. Als je Dropbox nu op meer dan drie apparaten gebruikt, blijf je gewoon toegang houden tot de map in de cloud. Nieuwe apparaten toevoegen is voor bestaande gebruikers die al aan hun taks zitten echter niet meer mogelijk.

Nieuwe limiet apparaten Dropbox

De limiet van drie apparaten geldt zowel voor mobiele apparaten (iPhone, iPad, Smartphone) als voor desktops en laptops. Wanneer je de limiet bereikt, zal Dropbox niet meer synchroniseren. Het blijft wel mogelijk om de dienst onbeperkt in de browser te gebruiken. Wie meer dan drie apparaten wil, moet upgraden naar een betaald Plus-abonnement, dat kost € 9,99 per maand.

Tijd om overbodige apparaten te verwijderen

Het kan sowieso geen kwaad om eens te kijken welke (eventueel oude) apparaten nog toegang hebben tot je Dropbox. Doe dit door in te loggen op de website van de dienst en vervolgens via de avatar rechtsboven naar Instellingen te gaan. Onder het tabblad beveiliging zie je dan in welke browsers je ingelogd bent en ook welke apparaten aan je account gekoppeld zijn. Apparaten die je niet meer gebruikt, kun je uiteraard verwijderen.

Dropbox apparaten
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dropbox legt gratis accounts nieuwe beperkingen op
Sluiten