Raymon Mens
Raymon Mens App Store 4 maart 2019

Zo activeer je de verborgen dark mode in Facebook Messenger

Heb je wel eens nachtelijke gesprekken op Facebook Messenger? Dan is de nieuwe, nog verborgen dark mode in de app ongetwijfeld een verbetering. De donkere skin voor Messenger is nog niet helemaal af, maar je kunt ‘m met een kleine truc alvast inschakelen.

Het werkt als volgt: stuur de maan-emoji (?) naar iemand of jezelf en tik er vervolgens dubbel op. Daarna wordt de dark mode ontgrendeld. Je moet ‘m vervolgens zelf nog wel via de instellingen van de app inschakelen.

Dark Mode Facebook Messenger

Uiteindelijke komt deze instelling ook zonder eerst de maan-emoji te sturen beschikbaar, maar dark mode is nog niet af. Het zou dus best eens kunnen dat je in een hoekje van de app nog een onleesbare tekst tegenkomt. Mocht je de donkere modus niet geactiveerd krijgen, dan kan het helpen om Facebook Messenger helemaal af te sluiten en opnieuw te starten.

Facebook Messenger Dark Mode
Klik/tap voor groter.

Dit jaar ook iOS met een dark mode?

Steeds meer apps krijgen een donkere modus en Apple werkt naar verluid ook aan een dark mode voor iOS 13. Die moet in september van 2019 uitkomen. Gebruikers van een Mac(Book) die macOS Mojave hebben geïnstalleerd, kunnen al een donkere modus activeren. (Zie ook → Dark Mode macOS inschakelen: zo werkt het)

Reageer op artikel:
Zo activeer je de verborgen dark mode in Facebook Messenger
Sluiten