Zo activeer je de verborgen dark mode in Facebook Messenger

Door: Raymon Mens - 10 reacties
Facebook Messenger nieuw OMT
(Afbeelding: Facebook, bewerking: OMT)

Heb je wel eens nachtelijke gesprekken op Facebook Messenger? Dan is de nieuwe, nog verborgen dark mode in de app ongetwijfeld een verbetering. De donkere skin voor Messenger is nog niet helemaal af, maar je kunt ‘m met een kleine truc alvast inschakelen.

Het werkt als volgt: stuur de maan-emoji (🌙) naar iemand of jezelf en tik er vervolgens dubbel op. Daarna wordt de dark mode ontgrendeld. Je moet ‘m vervolgens zelf nog wel via de instellingen van de app inschakelen.

Dark Mode Facebook Messenger

Uiteindelijke komt deze instelling ook zonder eerst de maan-emoji te sturen beschikbaar, maar dark mode is nog niet af. Het zou dus best eens kunnen dat je in een hoekje van de app nog een onleesbare tekst tegenkomt. Mocht je de donkere modus niet geactiveerd krijgen, dan kan het helpen om Facebook Messenger helemaal af te sluiten en opnieuw te starten.

Facebook Messenger Dark Mode
Klik/tap voor groter.

Dit jaar ook iOS met een dark mode?

Steeds meer apps krijgen een donkere modus en Apple werkt naar verluid ook aan een dark mode voor iOS 13. Die moet in september van 2019 uitkomen. Gebruikers van een Mac(Book) die macOS Mojave hebben geïnstalleerd, kunnen al een donkere modus activeren. (Zie ook → Dark Mode macOS inschakelen: zo werkt het)

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  yasser

  Werkt niet bij mij

 • Profielfoto
  syltheboy

  Hier werkt het ook niet.

 • Profielfoto
  syltheboy

  syltheboy op 4 maart 2019 13:06
  Hier werkt het ook niet.

  Nu wel!

 • Profielfoto
  Ketaru

  Bij mij werkt het ook niet na app herstart

 • Profielfoto
  Macteach

  Voor hen die zeggen ‘werkt niet’: wel klikken op de maan in het ontvangen beticht nadat je het beticht aan jezelf heb gestuurd natuurlijk. Klik daarna op je profielfoto, dan zie je nu een nieuwe knop bij instellingen om de dark mode aan te zetten.

 • Profielfoto
  Antaeus

  Dat we het hier nog over Facebook hebben!

 • Profielfoto
  yasser

  Voor hen die zeggen ‘werkt niet’: wel klikken op de maan in het ontvangen beticht nadat je het beticht aan jezelf heb gestuurd natuurlijk. Klik daarna op je profielfoto, dan zie je nu een nieuwe knop bij instellingen om de dark mode aan te zetten.

  Heb alles al geprobeerd. Werkt nog steeds niet

 • Profielfoto
  Ketaru

  Thx Macteach, nu werkt het ook bij mij

 • Profielfoto
  Koezel

  Antaeus op 4 maart 2019 14:37
  Dat we het hier nog over Facebook hebben!

  Je hoeft het niet te lezen….

 • Profielfoto
  dushi

  Niet echt veel zin om een reply te doen als uw bericht toch niet gepost word 🧐