Raymon Mens
Raymon Mens App Store 19 maart 2019

Legendarische shooter Call of Duty komt naar iOS en Android

Een van de meest populaire first person shooters ooit krijgt eindelijk een mobiele versie. Activision kondigde tijdens de Game Developers Conference 2019 aan dat Call of Duty Mobile nog dit jaar uit moet komen.

De opzet van het spel zal hetzelfde zijn als op console en pc. Het wordt een multiplayer first person shooter in de wereld van de beroemde franchise. Je krijgt de beschikking over dezelfde wapens, maps, personages en modes als Team Deathmatch, Free-for-All, Search en Destroy en nog heel veel meer.

Call of Duty Mobile later in 2019

Call of Duty Mobile wordt helemaal gratis en -je kon het al aan zien komen- zal inkomsten genereren met in-app aankopen. Een interessant detail is dat de mobiele versie niet door Activision zelf wordt gemaakt, maar door de Chinese gigant Tencent. Die maakte eerder ook al PUBG Mobile en gooide daar hoge ogen mee. Activision blijft verantwoordelijk voor het eindproduct en belooft “gaming met 60 frames per seconde, een lage latency en goede bediening.”

Aanvankelijk zal de game alleen op smartphones werken, maar er komt later ook ondersteuning voor grotere schermen zoals tablets. Of controllers ondersteund worden is op dit moment nog niet bekend. Activision hintte tijdens de onthulling ook naar speciale game modes voor mobiele apparaten. De uitgever wil echter niet melden om welke modes het gaat.

Nu al aanmelden voor publieke bèta

Geïnteresseerde spelers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de publieke bèta van de game. Je wordt dan op de hoogte gebracht wanneer getest kan worden. Waarschijnlijk kun je rond de zomer los in de bèta en volgt de definitieve versie in het najaar van 2019.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Legendarische shooter Call of Duty komt naar iOS en Android
Sluiten