Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 8 maart 2019

Brie Larson (Captain Marvel) speelt hoofdrol in nieuwe serie Apple

Enkele weken voordat Apple’s Netflix-concurrent naar alle waarschijnlijkheid onthuld wordt, voegt het bedrijf een populaire ster aan zijn line-up toe. Brie Larson, beter bekend als Captain Marvel uit de gelijknamige superheldenfilm, gaat de hoofdrol spelen in een serie over de Central Intelligence Agency (CIA).

Volgens Variety is de serie gebaseerd op het boek Life Undercover: Coming of Age in the CIA. Larson kruipt in de huid van undercoveragent Amaryllis Fox. De serie geeft een kijkje in de carrière van een jonge vrouw die zich staande moet houden binnen de Amerikaanse inlichtingendiensten.

Heel seizoen voor Captain Marvel-ster

De productie is in handen van Megan Martin, ze schrijft ook het script. Je kunt haar kennen als producer van de serie Animal Kingdom en de film The Deep Mad Dark. Het gaat om een zogenaamde straight-to-series deal. Dat wil zeggen Apple meteen een heel seizoen heeft besteld. Apple geeft zijn zegen en er kan zonder pilot een heel seizoen worden gedraaid.

Naast deze nog naamloze serie werkt Apple aan nog 30 andere producties. Wij hebben ze allemaal op een rij gezet.

Apple Video Netflix
Klik/tap voor groter.

Apple Video: Netflix-concurrent of platform?

Naar verluidt horen we op 25 maart meer over Apple’s plannen met series en films. Celebrities zouden inmiddels uitgenodigd zijn voor een event waar Apple Video -zoals de streamingdienst waarschijnlijk gaat heten- gelanceerd wordt.

Hoewel Apple Video vaak als Netflix-concurrent wordt omschreven, wordt het meer een platform. Apple zou een centrale ‘Apple Video’ app willen maken die niet alleen de series van het bedrijf zelf bevat, maar ook content van andere diensten. Er zijn al deals met Starz, Showtime en Viacom. Netflix, Hulu, Amazon en Prime Video zijn naar verluidt nog niet aan boord, maar dat kan inmiddels anders zijn. Uitsluitsel binnen enkele weken. (Zie ook → Deze 30 series komen naar Apple’s Netflix-concurrent)

Reageer op artikel:
Brie Larson (Captain Marvel) speelt hoofdrol in nieuwe serie Apple
Sluiten