Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 maart 2019

‘Augmented Reality-bril Apple eind 2019 in productie’

Apple wil meer wearables. Niet alleen in de vorm van een Apple Watch, ook in de vorm van een Augmented Reality-bril. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo wil het bedrijf uit Cupertino eind 2019 beginnen met de productie van een AR-bril.

Volgens Kuo gaat het om een volledige start van de massaproductie. Apple zou de bril in het tweede kwartaal van 2020 op de markt willen brengen, maar de eerste versie zou behoorlijk beperkt zijn.

iPhone nodig bij Augmented Reality-bril

De analist zegt dat de AR-bril in wezen alleen zal fungeren als een scherm voor een extern apparaat. De iPhone blijft nodig voor het berekenen van de beelden, de connectiviteit (Wi-Fi en 4G) en de locatievoorzieningen. Kuo gaat uit van een draadloze koppeling tussen de AR-bril en iPhone, maar heeft geen specificaties over de verdere werking.

Een draadloze koppeling met de iPhone heeft een aantal duidelijke voordelen. Apple zou een Augmented Reality-bril kunnen maken die veel lichter is dan concurrerende brillen. Er zijn echter ook veel vragen, zoals hoe de impact op de accu zal zijn om een AR-ervaring te simuleren. Apple moet natuurlijk ook nog steeds veel technologie in de bril integreren. Denk aan een systeem om je ogen te volgen en dieptesensoren die de omgeving in kaart brengen.

Augmented Reality ARKit
Klik/tap voor groter.

Uitbreiding ARKit

Dat Apple op aan het bouwen is naar een eigen AR-bril, is al een tijdje duidelijk. Het bedrijf investeert volop in Augmented Reality en heeft een geavanceerd platform voor ontwikkelaars onder de naam ARKit. Momenteel moet AR in iOS nog via een iPhone of iPad bekeken worden en dat voelt erg beperkt. Een bril zou een logische evolutie zijn.

Reageer op artikel:
‘Augmented Reality-bril Apple eind 2019 in productie’
Sluiten