Apple’s TV-app wordt uitgebreid en komt naar 100 landen

Door: Raymon Mens - 12 reacties
Apple TV

Hoewel we in Nederland en België de Apple TV gewoon kunnen kopen, is Apple’s TV-app nog niet beschikbaar. Deze app vervangt de ouderwetse iTunes Movies Store en is een verzameling voor alle gekochte en gehuurde films. In mei wordt de app uitgebreid en komt deze naar aanzienlijk meer landen. Waarschijnlijk ook naar Nederland.

De TV-app van Apple wordt uitgebreid met zogenaamde Apple TV Channels. De app wordt een hub waarin je je kunt abonneren op diverse streamingdiensten en betaalkanalen. Apple brengt alles op deze diensten in kaart, zorgt voor overzicht en aanbevelingen.

Apple’s TV-app met Apple TV Channels

Volgens Apple zijn er al deals met diensten zoals HBO en het Amerikaanse SHOWTIME en Starz. De Apple TV-app vervangt de losse apps van deze diensten. Je hebt dan geen losse accounts of wachtwoorden nodig en kunt alle content ook offline bekijken op alle Apple-apparaten. De TV-app komt namelijk naast Apple TV en iOS ook naar de Mac.

De Apple TV wordt met de nieuwe app ook settopbox, want er komt ook ondersteuning voor kabel- en satellietzenders. Dit was in het verleden al bij een zeer klein aantal kabelaanbieders in de VS mogelijk, maar Apple beloof dat het aanbod “wereldwijd nog verder wordt uitgebreid”. Of er ook Nederlandse providers aan boord zijn, is momenteel niet duidelijk.

Apple TV-app 001
Klik/tap voor groter.

Nieuw ontwerp en persoonlijke aanbevelingen

Het ontwerp van de TV-app is ook aangepakt. Er is een nieuwe interface die altijd begint bij een tabblad met aanraders om te kijken. Daarnaast volgen aparte tabbladen voor films, series, sport en kids-content. De aanbevelingen worden samengesteld uit tv-series en films van meer dan 150 streamingdiensten zoals Amazon Prime en Hulu, en van betaalzenders zoals Canal+ (ook in Nederland) en PlayStation Vue (nog niet in Nederland).

Lancering in mei 2019, later op de Mac

De nieuwe TV-app komt in mei aan, waarschijnlijk samen met iOS 12.3. De Mac-app moet aan het eind van 2019 live zijn, waarschijnlijk als onderdeel van macOS 10.15. Apple wilde nog geen uitspraken doen over de wereldwijde partners en diensten die aangesloten worden. Een lancering in Nederland is gezien het persbericht ook naar het Nederlands is vertaald vrijwel zeker.

Apple TV app 002
Klik/tap voor groter.

Naast de vernieuwde TV-app, kondigde Apple ook zijn langverwachte Netflix-concurrent aan. Die gaat Apple TV+ heten. (Zie ook → Officieel: Apple’s antwoord op Netflix heet Apple TV+)

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  tuuur

  Het zou Ziggo sieren als ze hieraan meewerken aangezien ze nog steeds geen Horizon app voor de AppleTV uitgebracht hebben.

 • Profielfoto
  whaha

  Ik wilde er een Apple TV voor gaan kopen en toen las ik dat het ook naar de Mac komt. Ik wacht dus wel even tot het einde van het jaar. Dan weet ik ook meteen of het ook echt in Nederland komt en hoeveel het gaat kosten.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Wat een rare keynote, leek wel,of ze allemaal aan de paddo’s waren, wat een onzin kramen ze uit.

 • Profielfoto
  smacdab

  lordoftheflatbush op 25 maart 2019 21:40
  Wat een rare keynote, leek wel,of ze allemaal aan de paddo’s waren, wat een onzin kramen ze uit.

  Bij theVerge is het ook al een zootje.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Wat een rare keynote, leek wel,of ze allemaal aan de paddo’s waren, wat een onzin kramen ze uit. Die channels zijn weinig aantrekkelijk en zijn niet de kanalen die ik zeker niet wil.

 • Profielfoto
  smacdab

  whaha op 25 maart 2019 21:30
  Ik wilde er een Apple TV voor gaan kopen en toen las ik dat het ook naar de Mac komt. Ik wacht dus wel even tot het einde van het jaar. Dan weet ik ook meteen of het ook echt in Nederland komt en hoeveel het gaat kosten.

  Tegelijk met de homepod.

 • Profielfoto
  pako

  Ziggo er in: graag!

  (En hopelijk is de langverwachte app van Ziggo uiteindelijk dit verhaal!)

 • Profielfoto
  xaddict

  Off-topic: Doe mij maar een Netflix app voor de Mac. Met surround sound ondersteuning.

  On-topic: alle Nederlandse telecom bedrijven erop (al helemaal Ziggo met hun rommel) en wie weet ga ik weer televisie kijken

 • Profielfoto
  MJNZ

  Haha jongens, we wonen in Nederland. ALS deze app al in Nederland beschikbaar komt en ALS Ziggo zijn belofte eens nakomt en een Apple TV app maakt, dan zeker niet iets “lastigs” in het framework van Apple, nee dan moet dat toch weer hun eigen meuk zijn.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Televisie kijken? Ik heb Ziggo opgezegd, een DVB-T ontvanger voor NED 1,2,3, en Netflix. Verder af en toe een iTunes/Pathé Thuis film als Netflix het niet heeft en ik hem per sé wil zien. De reclame is waarop ik echt afknapte. Dus als Apple reclamezenders aanbiedt, zal het voor mij niet werken. Als Netflix ooit reclame toevoegt dan gaat Netflix er ook uit.

 • Profielfoto
  Willem

  Ik vraag me alleen af in hoe verre die aanbevelingen gaan werken.

  de Apple TV kent nog steeds geen profielen/accounts, terwijl het bij uitstek een device is wat meerdere gezinsleden delen.

  Apple Music op dat apparaat; leuk, maar alleen de playlists van de persoon die ingelogd is. Idem met Photos en dergelijke.

  Hoe willen ze die aanbevelingen gaan doen dan?

  Netflix heeft dit al beter voor elkaar door meerdere profielen in 1 app te bundelen.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Nou Ziggo, kom er maar in. Jullie app duurt maar en duurt maar. Tot die tijd stap ik sowieso niet over naar Ziggo. Met hun ouderwetse kastjes ellende.

  Ik ben erg benieuwd. Hopelijk hebben wij in Nederland er wat aan.