Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 25 maart 2019

Apple’s TV-app wordt uitgebreid en komt naar 100 landen

Hoewel we in Nederland en België de Apple TV gewoon kunnen kopen, is Apple’s TV-app nog niet beschikbaar. Deze app vervangt de ouderwetse iTunes Movies Store en is een verzameling voor alle gekochte en gehuurde films. In mei wordt de app uitgebreid en komt deze naar aanzienlijk meer landen. Waarschijnlijk ook naar Nederland.

De TV-app van Apple wordt uitgebreid met zogenaamde Apple TV Channels. De app wordt een hub waarin je je kunt abonneren op diverse streamingdiensten en betaalkanalen. Apple brengt alles op deze diensten in kaart, zorgt voor overzicht en aanbevelingen.

Apple’s TV-app met Apple TV Channels

Volgens Apple zijn er al deals met diensten zoals HBO en het Amerikaanse SHOWTIME en Starz. De Apple TV-app vervangt de losse apps van deze diensten. Je hebt dan geen losse accounts of wachtwoorden nodig en kunt alle content ook offline bekijken op alle Apple-apparaten. De TV-app komt namelijk naast Apple TV en iOS ook naar de Mac.

De Apple TV wordt met de nieuwe app ook settopbox, want er komt ook ondersteuning voor kabel- en satellietzenders. Dit was in het verleden al bij een zeer klein aantal kabelaanbieders in de VS mogelijk, maar Apple beloof dat het aanbod “wereldwijd nog verder wordt uitgebreid”. Of er ook Nederlandse providers aan boord zijn, is momenteel niet duidelijk.

Apple TV-app 001
Klik/tap voor groter.

Nieuw ontwerp en persoonlijke aanbevelingen

Het ontwerp van de TV-app is ook aangepakt. Er is een nieuwe interface die altijd begint bij een tabblad met aanraders om te kijken. Daarnaast volgen aparte tabbladen voor films, series, sport en kids-content. De aanbevelingen worden samengesteld uit tv-series en films van meer dan 150 streamingdiensten zoals Amazon Prime en Hulu, en van betaalzenders zoals Canal+ (ook in Nederland) en PlayStation Vue (nog niet in Nederland).

Lancering in mei 2019, later op de Mac

De nieuwe TV-app komt in mei aan, waarschijnlijk samen met iOS 12.3. De Mac-app moet aan het eind van 2019 live zijn, waarschijnlijk als onderdeel van macOS 10.15. Apple wilde nog geen uitspraken doen over de wereldwijde partners en diensten die aangesloten worden. Een lancering in Nederland is gezien het persbericht ook naar het Nederlands is vertaald vrijwel zeker.

Apple TV app 002
Klik/tap voor groter.

Naast de vernieuwde TV-app, kondigde Apple ook zijn langverwachte Netflix-concurrent aan. Die gaat Apple TV+ heten. (Zie ook → Officieel: Apple’s antwoord op Netflix heet Apple TV+)

Reageer op artikel:
Apple’s TV-app wordt uitgebreid en komt naar 100 landen
Sluiten