Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 25 maart 2019

Officieel: Apple’s antwoord op Netflix heet Apple TV+

Komt Apple wel of niet met een eigen Netflix-concurrent? Het antwoord is wel degelijk ja. Apple heeft een nieuwe video­streaming­dienst genaamd Apple TV+ onthuld. Daar zijn straks exclusieve, speciaal voor Apple ontwikkelde series, films en documentaires te zien.

De dienst is -in tegenstelling tot eerdere geruchten- niet gratis. Wel komt de dienst naarmeer platforms dan alleen iOS, macOS en tvOS. Smart TV’s van Samsung, LG en Sony krijgen ook ondersteuning voor Apple’s Netflix-concurrent. De dienst is nu aangekondigd, maar de wereldwijde lancering is pas eind 2019.

Deze series komen naar Apple TV+

Tijdens de presentatie nodigde Apple diverse celebrities die aan series, films en documentaires voor Apple TV+ werken uit op het podium. Daar zitten grote namen bij, waaronder Steven Spielberg, J.J. Abrahams, Jennifer Aniston en Reese Witherspoon. De volgende series zijn nu bevestigd:

  • Amazing Stories: De legendarische Steven Spielberg brengt zijn serie uit de jaren ’80 terug. Het wordt een ruising tussen science fiction en horror.
  • The Morning Show: Acteurs Reese Witherspoon, Jennifer Anison en Steve Carell (The Office) geven een kijkje in de hectische wereld van de Amerikaanse ochtendshows op televisie.
  • See: Jason Momoa (Aquaman) en Alfre Woodard spelen in een serie waarin mensen hun zicht zijn verloren en zoeken naar nieuwe manieren van interactie.
  • Little America: Acteur Kumail Nanjiani maakt een serie waarin elke aflevering zich focust op immigranten die het willen maken in de VS, maar geeft er een komische draai aan.
  • Little Voice: Zwaargewicht J.J. Abrams (Westworld, Lost) maakt samen met zangeres Sara Bareilles een muzikale reis door de diverse muziekwereld van New York.
  • Helpsters: Een serie van de makers van Sesamstraat. Het personages Big Bird (de Amerikaanse Pino) maken een serie die kinderen de wonderen van technologie leert.
Apple TV+ met Eddy Cue
Klik/tap voor groter.

Speciale rol voor Oprah Winfrey

Naast bovenstaande series, is er ook plaats voor films en documentaires. Niemand minder dan Oprah Winfrey zal twee documentaires voor Apple maken. De eerste gaat over seksuele intimidatie op de werkvloer en heet Toxic Labor. De wereldster focust zich in de andere -nog naamloze- documentaire op geestelijke gezondheid. Oprah zal daarnaast ook ‘een nieuwe boekenclub’ op de streamingdienst van Apple starten.

https://www.youtube.com/watch?v=A-j8QaoTeWU

Apple’s Netflix-concurrent eind 2019 live

Apple’s antwoord op Netflix zal in het laatste kwartaal van 2019 live gaan. Het bedrijf uit Cupertino belooft dat het een wereldwijde streamgindienst wordt die in meer dan 100 landen beschikbaar zal zijn. Officieel weten we nog niet of Nederland daar onderdeel van is, maar gezien we het persbericht in het Nederlands kregen, kunnen we er eigenlijk wel vanuit gaan. Over de prijs is tot slot nog niets bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Officieel: Apple’s antwoord op Netflix heet Apple TV+
Sluiten