Officieel: Apple’s antwoord op Netflix heet Apple TV+

Door: Raymon Mens - 13 reacties
Apple TV Invasion
(Afbeelding: Apple)

Komt Apple wel of niet met een eigen Netflix-concurrent? Het antwoord is wel degelijk ja. Apple heeft een nieuwe video­streaming­dienst genaamd Apple TV+ onthuld. Daar zijn straks exclusieve, speciaal voor Apple ontwikkelde series, films en documentaires te zien.

De dienst is -in tegenstelling tot eerdere geruchten- niet gratis. Wel komt de dienst naarmeer platforms dan alleen iOS, macOS en tvOS. Smart TV’s van Samsung, LG en Sony krijgen ook ondersteuning voor Apple’s Netflix-concurrent. De dienst is nu aangekondigd, maar de wereldwijde lancering is pas eind 2019.

Deze series komen naar Apple TV+

Tijdens de presentatie nodigde Apple diverse celebrities die aan series, films en documentaires voor Apple TV+ werken uit op het podium. Daar zitten grote namen bij, waaronder Steven Spielberg, J.J. Abrahams, Jennifer Aniston en Reese Witherspoon. De volgende series zijn nu bevestigd:

 • Amazing Stories: De legendarische Steven Spielberg brengt zijn serie uit de jaren ’80 terug. Het wordt een ruising tussen science fiction en horror.
 • The Morning Show: Acteurs Reese Witherspoon, Jennifer Anison en Steve Carell (The Office) geven een kijkje in de hectische wereld van de Amerikaanse ochtendshows op televisie.
 • See: Jason Momoa (Aquaman) en Alfre Woodard spelen in een serie waarin mensen hun zicht zijn verloren en zoeken naar nieuwe manieren van interactie.
 • Little America: Acteur Kumail Nanjiani maakt een serie waarin elke aflevering zich focust op immigranten die het willen maken in de VS, maar geeft er een komische draai aan.
 • Little Voice: Zwaargewicht J.J. Abrams (Westworld, Lost) maakt samen met zangeres Sara Bareilles een muzikale reis door de diverse muziekwereld van New York.
 • Helpsters: Een serie van de makers van Sesamstraat. Het personages Big Bird (de Amerikaanse Pino) maken een serie die kinderen de wonderen van technologie leert.
Apple TV+ 003
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

Speciale rol voor Oprah Winfrey

Naast bovenstaande series, is er ook plaats voor films en documentaires. Niemand minder dan Oprah Winfrey zal twee documentaires voor Apple maken. De eerste gaat over seksuele intimidatie op de werkvloer en heet Toxic Labor. De wereldster focust zich in de andere -nog naamloze- documentaire op geestelijke gezondheid. Oprah zal daarnaast ook ‘een nieuwe boekenclub’ op de streamingdienst van Apple starten.

Apple’s Netflix-concurrent eind 2019 live

Apple’s antwoord op Netflix zal in het laatste kwartaal van 2019 live gaan. Het bedrijf uit Cupertino belooft dat het een wereldwijde streamgindienst wordt die in meer dan 100 landen beschikbaar zal zijn. Officieel weten we nog niet of Nederland daar onderdeel van is, maar gezien we het persbericht in het Nederlands kregen, kunnen we er eigenlijk wel vanuit gaan. Over de prijs is tot slot nog niets bekend.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  icegodd

  SJW tv+

 • Profielfoto
  xaddict

  Jennifer Aniston is van Friends… als iemand anders zich ook afvraagt waarom eigenlijk alleen bij de mannen films/series genoemd worden:p

 • Profielfoto
  xaddict

  Alfre Woodard is van onder andere Luke Cage

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Voor mij zeker geen alternatief voor netflix zowel qua beschikbaarheid (niet) als content geen match voor Netflix. Gaat weer jaren duren bij Apple voordat ze dit in NL uitrollen. Ook het channels deel bestaat uit onbekende en ongewenste channels. Ik zie niet hoe ze in Europa de belangrijke zenders aan boord krijgen.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Yes, eindelijk ik kon niet langer wachten. Wat een interessante titels ook, lijken me echt heel gaaf en boeiend. Vooral “See” en “The Morning Show spreken me echt erg aan. Jammer dat de lancering nog zo ver weg is. *Not*

 • Profielfoto
  Niels

  Begin van het einde, Apple is ergens ingestapt waar ze nauwelijks verstand van hebben. Klassiek voorbeeld van hoogmoed komt voor de val. Ik denk dat ze zich dik vergist hebben in de markt, iedereen is al ‘subscriptie moe’ en vervolgens komen ze ook nog met iets wat eigenlijk niks voorstelt. Netflix en Disney zullen hier in ieder geval niet wakker van liggen.

  Hetzelfde geld overigens voor de News, Arcade en Card service. Zelfs als deze al in Nederland beschikbaar waren geweest, was ik geen 10 euro per maand per service gaan betalen.

  Wat mij betreft moeten ze bij Apple weer gaan focussen waar ze goed in waren. Kwaliteitshardware in combinatie met uitstekende software. Waar blijft de Mac Pro, nieuwe iMac en een MacBook Pro die weer echt voldoen aan de eisen van professionals?

   

 • Profielfoto
  stefsegers

  Ik snap eigenlijk niet waarom de keynote was. Allemaal aankondigingen die pas over heel lang uiteindelijk te krijgen zijn. Wanneer je deze keynote gezien hebt wil je toch meteen testen?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Niels op 26 maart 2019 08:50
  Begin van het einde, Apple is ergens ingestapt waar ze nauwelijks verstand van hebben….

  Werd dat ook niet gezegd toen Apple de muziek-business instapte? En we weten allemaal wat dat teweeg heeft gebracht.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Aanschaffen die handel, al was het alleen maar voor Oprah WinfrNie

   

 • Profielfoto
  MrArjen

  KarelWillem op 26 maart 2019 11:33

  Niels op 26 maart 2019 08:50
  Begin van het einde, Apple is ergens ingestapt waar ze nauwelijks verstand van hebben….

  Werd dat ook niet gezegd toen Apple de muziek-business instapte? En we weten allemaal wat dat teweeg heeft gebracht.

  Het verschil daarmee is dat er nu niets nieuws gebeurd en Apple hetzelfde gaat doen als wat andere al (goed) doen. Gedurende de muziek revolutie was het nog niet duidelijk hoe de verandering zou worden tot Apple de toon zette.

 • Profielfoto
  iPhonefans

  Deze Apple fan zegt, verloren race
  Voor dubbeltje op de eerste rang
  Apple 1-2 miljard/per jaar. Netflix 8 miljard
  Tja…

  Winnaar: Disney +

 • Profielfoto
  Psmiles

  Eigen series – maar hoe zit het nu met het aanbod van andere producenten (zie vorige week)?

 • Profielfoto
  Ome Kor

  @Psmiles. Ja, dat vraag ik me ook af. Het lijkt erop dat die Apple TV+ App een veredelde kanaalkiezer is en dat je maar een paar Apple shows krijgt, maar dat je de rest van de programma’s ergens anders vandaan moet halen (en dus andere diensten erbij moet betalen). Apple TV+ vergelijken met Netflix is zoiets als een avondwinkel vergelijken met de AH.