Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 27 maart 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple Pay breidt uit naar 7 nieuwe Europese landen

Apple Pay blijft uitbreiden. De betaaldienst die werkt met iPhone, Mac en Apple Watch komt naar 7 nieuwe landen in Europa. De dienst is op moment van schrijven in 33 landen te gebruiken. Straks worden dat er in totaal 40.

Helaas staat Nederland nog steeds niet in het rijtje. De nieuwe landen die aangesloten worden. zijn Estland, Griekenland, Oostenrijk, Portugal, Roemenië, Slovenië en Slowakije. In Roemenië doet een bank die we ook in Nederland heel goed kennen mee… ING!

Uitbreiding Apple Pay in Europa

De afgelopen maanden rolt Apple Pay in gestaag tempo uit naar nieuwe landen in Europa en Azië. In november 2018 werden België en Kazachstan aangesloten en enkele weken later waren Saudi-Arabië en Tsjechië aan de beurt. In totaal is Apple’s betaaldienst straks in 27 Europese landen beschikbaar. Apple heeft nog een lange weg te gaan, want Europa bestaat uit 51 landen. Nog even te gaan en meer dan helft is aangesloten.

Het feit dat ING in Roemenië wel meedoet, maar in Nederland niet, zorgde meteen voor veel vragen. De bank werd op Twitter overladen met vragen van enthousiaste Apple-fans die willen weten of dit wil zeggen dat Nederland ook snel aan de beurt is. Het inmiddels voorspelbare antwoord was “Apple biedt Apple Pay op dit moment niet aan in Nederland. Uiteraard houdt ING de ontwikkelingen in de gaten.”

Nederlanders konden vorig jaar Apple Pay bij Bunq nemen dankzij een achterdeurtje. Dat werd later snel gedicht – Klik/tap voor groter.

Apple Pay in Nederland?

De vraag die veel Nederlanders bezighoudt is waarom België onlangs wel Apple Pay kreeg, maar Nederland niet. Er is zeker potentie, want in België groeit de betaaldienst als kool. Helaas is het antwoord niet duidelijk. We willen niet zeggen dat banken in Nederland Apple Pay actief buiten de deur houden, maar zouden niet de eerste zijn die dit denkt. (Zie → ABN Amro start betalen met wearables, belangrijkste dienst ontbreekt)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Pay breidt uit naar 7 nieuwe Europese landen
Sluiten