Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 25 maart 2019

Apple News+ onthuld: onbeperkt magazines, kranten, meer

Apple heeft zojuist een uitbreiding van Apple News aangekondigd. De app die je tot nu toe alleen nieuws liet lezen, wordt uitgebreid met magazines en kranten en krijgt ook een nieuwe naam. Maak kennis met een nieuwe dienst genaamd Apple News+.

Onder het motto “kwaliteitsjournalistiek is belangrijk” brengt Apple een berg tijdschriften naar je iPhone, iPad en Mac. Tijdens de presentatie toonde het bedrijf onder andere Time Magazine, Vogue, People en National Geographic. Er zijn in totaal 300 magazines te lezen. Van entertainment en mode tot lifestyle en technologie.

Apple News+ is meer dan magazines

De nieuwe dienst komt naar iPhone, iPad en Mac en is gemaakt om magazines levendig te maken. Zo zijn er animerende covers en interactieve elementen zoals infographics en kaarten. Je kunt niet alleen een heel tijdschrift lezen, maar ook bundels met artikelen uit verschillende magazines. Apple heeft curators in dienst die deze secties voor je samenstellen. Er is ook een algoritme dat aanbevelingen doet.

Naast tijdschriften heeft Apple ook een selectie van kranten geïntegreerd, zoals The Wall Street Journal en L.A. Times. Ook digitale diensten zoals TheSkimm en TechCrunch doen mee.

Apple News+ 001
Klik/tap voor groter.

Prijs en beschikbaarheid

Apple News+ is momenteel alleen in de Verenigde Staten en Canada beschikbaar. Daar is de prijs $ 9,99 per maand. Volgens Apple volgt uitbreiding naar Europa eind 2019. Het eerste Europese land is het Verenigd Koninkrijk. Wanneer de rest van Europa volgt is nog niet duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple News+ onthuld: onbeperkt magazines, kranten, meer
Sluiten