Apple repareert nu ook iPhone met accu van derden

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Apple wordt een beetje soepeler in de omgang met reparaties van de iPhone. Voortaan komen ook toestellen met een accu van een andere fabrikant in aanmerking voor reparatie. Voorheen weigerde Apple iedere reparatie wanneer een accu van derden aangetroffen werd.

Deze versoepeling van het beleid is enkele dagen geleden naar Apple-winkels en servicepunten gecommuniceerd. Het Franse blog MacGeneration bracht dit nieuws als eerste naar buiten. Inmiddels hebben wij dit bij twee erkende Apple-serviceproviders in Nederland kunnen verifiëren. De verandering geldt ook voor Nederland en België.

Slechts een enkele uitzondering

Er is voor accu’s van derden nog steeds één uitzondering. Wanneer een accu opgezwollen is, mag personeel in de Apple-winkels of bij erkende servicepunten deze niet vervangen. Een iPhone met opgezwollen accu moet altijd naar een centraal punt gestuurd worden. Dat kan een reparatie aanzienlijk vertragen, maar maakt het niet onmogelijk.

iPhone accu
Klik/tap voor groter.

Apple steeds soepeler met reparatie iPhone

Er gelden steeds minder strenge regels voor de reparatie van een iPhone bij Apple. iPhones met een scherm dat niet van Apple afkomstig is, worden sinds 2017 ook gerepareerd. Andere onderdelen dienen wel van originele makelij te zijn. Als een moederbord, home-knop, speakers, connector of andere aansluiting van een externe fabrikant aangetroffen wordt, weigert Apple de reparatie nog steeds.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    xaddict

    Wordt dit geëist vanuit de EU? Kan me daar een rechtszaak van herinneren.

  • Profielfoto
    Night

    Het werd wel eens tijd..!