Apple kondigt event op 25 maart aan: it’s show time!

Door: Raymon Mens - 10 reacties
Tim Cook iPhone Pro

De geruchten waren juist. Apple heeft zojuist aangekondigd op 25 maart een ‘special event’ te houden. De uitnodigingen zijn inmiddels naar journalisten verstuurd. We zien de niet erg cryptische tekst is “It’s show time!”. Een verwijzing naar Netflix-concurrent Apple Video die aangekondigd zal worden?

Naast een antwoord op Netflix, komt het bedrijf uit Cupertino naar verluidt ook met een all you can read-dienst en nieuwe hardware. Het event wordt gehouden in het Steve Jobs-theater op Apple’s hoofdkantoor. De Nederlandse starttijd is niet 19:00 uur, maar -rekening houdend met de overgang naar zomertijd- 18:00 uur.

Celebrities uitgenodigd voor lancering Apple Video

Apple heeft niet alleen journalisten, maar ook een boel celebrities uitgenodigd. Onder andere actrices Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Jennifer Garner en sterproducer J.J. Abrams hebben een uitnodiging gekregen. Toevallig zijn dit ook allemaal namen die series aan het produceren zijn voor Apple Video. Dat kan natuurlijk geen toeval zijn. (Zie ook → Deze 30 series zijn straks te zien op Apple’s streamingdienst)

Apple Video Netflix style
Klik/tap voor groter.

Nieuwe hardware verwacht

Naast het antwoord op Netflix, zien we ongetwijfeld ook nieuwe hardware. Er wordt uitgekeken naar de AirPods 2 en mogelijk presenteert Apple ook twee nieuwe iPad-modellen. Geruchten spreken niet alleen over een iPad 7, maar ook over een iPad mini 5. Dat moet de goedkoopste iPad ooit worden.

Verder gaan er al lange tijd geruchten over Apple’s langverwachte draadloze 3-in-1-lader AirPower. De massaproductie zou begonnen zijn. Genoeg reden voor een onthulling en dat zou ook wel tijd worden, want AirPower werd al in 2017 aangekondigd, maar sindsdien is het stil.

Tenslotte hopen we ook dat de nieuwe iPod zijn opwachting zal maken. Dat zou mooi aansluiten bij de media-content van dit event.

It’s show time: waar kennen we dat van?

Bij oudgedienden gaat er misschien een belletje rinkelen bij het horen van de slogan “It’s show time!”. De iPhone maker recycleert een slogan die voor het eerst in 2006 gebruikt werd voor een ander evenement. Dat was gewijd aan de onthulling van de eerste AppleTV. Je begrijpt inmiddels dat de hints wel érg duidelijk zijn. Een ding is zeker: op 25 maart om 18:00 uur Nederlandse tijd hebben we uitsluitsel. Apple streamt het event zoals altijd live.

Apple Show Time event
Klik/tap voor groter.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  GeertGB
 • Profielfoto
  GeertGB

  Panzarino van TechCrunch: “The email played a short film reel countdown animation on opening.”

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Gifje van de countdown reel staat in artikel…

 • Profielfoto
  steveb
 • Profielfoto
  xaddict

  How about “Apple Shows”, aangezien Show Time in Amerika al vergeven is.

 • Profielfoto
  fredmatrack

  Ik hoop ook op nieuwe iMacs. Ik heb enkele weken geleden 24 bto toestellen besteld en die zijn nog steeds niet geleverd. Mogelijk wijst dat op een vernieuwing (wat wel mag als je ziet hoe lang het huidige model al meegaat).

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Een 58″ iPad. Ik moet toegeven dat die Surface Hub apparaten in conference rooms toch wel heel mooi zijn.

 • Profielfoto
  Chytin

  Het gifje telt af, 4, 3, 2 en dan stopt het…geen 1 of One. Zouden de gebundelde diensten (Music, Video, News, iCloud) misschien Apple One of One Apple kunnen gaan heten?

  Altijd leuk om de hintjes te ontrafelen uit de uitnodigingen.

 • Profielfoto
  pannekoek

  iFlix.

 • Profielfoto
  Melle

  @chytin – mooie redenering. Apple one. Music, video, news & iCloud 2TB á 25 dollar per maand. Zou effectief wel werken denk – toch zeker bij de Amerikanen.