Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 11 maart 2019

Apple kondigt event op 25 maart aan: it’s show time!

De geruchten waren juist. Apple heeft zojuist aangekondigd op 25 maart een ‘special event’ te houden. De uitnodigingen zijn inmiddels naar journalisten verstuurd. We zien de niet erg cryptische tekst is “It’s show time!”. Een verwijzing naar Netflix-concurrent Apple Video die aangekondigd zal worden?

Naast een antwoord op Netflix, komt het bedrijf uit Cupertino naar verluidt ook met een all you can read-dienst en nieuwe hardware. Het event wordt gehouden in het Steve Jobs-theater op Apple’s hoofdkantoor. De Nederlandse starttijd is niet 19:00 uur, maar -rekening houdend met de overgang naar zomertijd- 18:00 uur.

Celebrities uitgenodigd voor lancering Apple Video

Apple heeft niet alleen journalisten, maar ook een boel celebrities uitgenodigd. Onder andere actrices Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Jennifer Garner en sterproducer J.J. Abrams hebben een uitnodiging gekregen. Toevallig zijn dit ook allemaal namen die series aan het produceren zijn voor Apple Video. Dat kan natuurlijk geen toeval zijn. (Zie ook → Deze 30 series zijn straks te zien op Apple’s streamingdienst)

Apple Video Netflix style
Klik/tap voor groter.

Nieuwe hardware verwacht

Naast het antwoord op Netflix, zien we ongetwijfeld ook nieuwe hardware. Er wordt uitgekeken naar de AirPods 2 en mogelijk presenteert Apple ook twee nieuwe iPad-modellen. Geruchten spreken niet alleen over een iPad 7, maar ook over een iPad mini 5. Dat moet de goedkoopste iPad ooit worden.

Verder gaan er al lange tijd geruchten over Apple’s langverwachte draadloze 3-in-1-lader AirPower. De massaproductie zou begonnen zijn. Genoeg reden voor een onthulling en dat zou ook wel tijd worden, want AirPower werd al in 2017 aangekondigd, maar sindsdien is het stil.

Tenslotte hopen we ook dat de nieuwe iPod zijn opwachting zal maken. Dat zou mooi aansluiten bij de media-content van dit event.

It’s show time: waar kennen we dat van?

Bij oudgedienden gaat er misschien een belletje rinkelen bij het horen van de slogan “It’s show time!”. De iPhone maker recycleert een slogan die voor het eerst voor een ander evenement. Dat was gewijd aan de onthulling van de eerste AppleTV. Je begrijpt inmiddels dat de hints wel érg duidelijk zijn. Een ding is zeker: op 25 maart om 18:00 uur Nederlandse tijd hebben we uitsluitsel. Apple streamt het event zoals altijd live.

Apple Show Time event
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Apple kondigt event op 25 maart aan: it’s show time!
Sluiten