Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 maart 2019

Apple Card: creditcard gemaakt voor de iPhone-generatie

Met Apple Pay was Apple altijd al een beetje bank, maar nu is de iPhone-maker ook uitgever van een eigen creditcard. De creditcard van Apple heet simpelweg Apple Card en is een moderne creditcard die Apple naar eigen zeggen “helemaal opnieuw heeft uitgevonden”. De kaart is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

De iPhone is het middelpunt van de Apple Card. Je kunt de kaart in de Wallet-app beheren. Je vraagt de kaart direct vanaf je iPhone aan en kunt daar ook transacties bekijken. Voor plaatsen waar geen Apple Pay is, biedt Apple ook een fysieke kaart. Die is helemaal in stijl van Apple en gemaakt van titanium.

Apple Card is gebouwd op 5 pijlers

De Apple Card is een samenwerkingen tussen Apple en de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. Wereldwijde transacties verlopen via MasterCard. Apple belooft dat de Apple Card anders is dan andere creditcards. Vijf pijlers:

  • Makkelijk aan te vragen: direct vanaf je iPhone.
  • Geen verborgen kosten.
  • Een (relatief) lage rente.
  • Duidelijke beloningsprogramma’s voor het gebruik van de kaart. Direct cash terug, geen punten.
  • Volledige privacy en beveiliging.
Apple Card 002
Klik/tap voor groter.

Inzicht in de Wallet-app

De Wallet-app van de iPhone wordt de centrale hub voor de Apple Card. Je kunt daar alle uitgaven zien en de app categoriseert ze zodat je inzicht in je uitgavenpatroon hebt. Iedere categorie heeft een eigen kleur en dat zorgt voor overzichtelijke grafieken. Via de Wallet-app is het ook mogelijk om de schuld op de creditcard terug te betalen. Apple belooft een lage rente en helemaal geen rente wanneer je de schuld voor de hele maand meteen terugbetaald.

Apple Card
Klik/tap voor groter.

Beloningen en privacy

Een beloningsprogramma is een belangrijk onderdeel van een credit card. Apple doet een harde belofte: geen punten sparen, maar meteen cash terug krijgen bij iedere betaling die met de kaart wordt gedaan. Bij betalingen via Apple Pay op de iPhone krijg je 2 procent van het betaalde bedrag in cash terug. Bij aankopen in de Apple Store is dat 3 procent. Indien de fysieke kaart wordt gebruikt is het 1 procent.

Privacy is belangrijk voor Apple en het bedrijf belooft dan ook geen gegevens te verkopen en alles versleuteld op te slaan. De secure enclave van de iPhone zal de credit card-data bevatten. De fysieke kaart zelf bevat geen nummers, alleen de naam van de houder.

Apple Card 003
Klik/tap voor groter.

In de zomer beschikbaar, alleen VS

Apple belooft dat de creditcard in de zomer beschikbaar is, maar vooralsnog alleen in de Verenigde Staten. Nederland heeft nog geen Apple Pay en het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat de kaart in Europa beschikbaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Card: creditcard gemaakt voor de iPhone-generatie
Sluiten