Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 25 maart 2019

Apple Arcade: onbeperkt gamen op iPhone, iPad, Mac en meer

[Update: de dienst is nu beschikbaar] – Apple heeft zojuist een nieuwe dienst voor onbeperkt gamen aangekondigd. De dienst heet Apple Arcade en geeft je voor een vast bedrag per maand onbeperkt toegang tot een aantal games. Het gaat daarbij om een specifiek aantal games die nu niet in de App Store staan.

Apple wil naar eigen zeggen premium games een duwtje in de rug geven met Apple Arcade. De dienst gaat niet alleen op de iPhone en iPad werken, maar ook op de Mac en Apple TV. Zo game je op je iPhone of iPad, op je MacBook én in de woonkamer op de Apple TV.

Apple Arcade biedt 100+ games

De dienst biedt toegang tot meer dan 100 nieuwe en exclusieve games. Ze zijn allemaal op alle platforms te spelen en werken ook offline. Er zijn geen in-app-aankopen en geen advertenties. Apple belooft ook dat de ontwikkelaars geen toegang hebben tot je persoonlijke informatie. Apple Arcade is straks te vinden met een eigen tabblad in de App Store.

Er zijn al samenwerkingen met vooraanstaande ontwikkelaars zoals Hipster Whale (bekend van Crossy Road), Sega en Disney. Voor de duidelijkheid: hun bestaande games komen niet naar Apple Arcade. De ontwikkelaars zullen wel nieuwe games gaan maken voor de all you can game-dienst van Apple.

Apple Arcade
Klik/tap voor groter.

Prijs en beschikbaarheid

Er zijn nog geen details over de beschikbaarheid. Apple zegt alleen dat de dienst later dit jaar naar meer dan 150 landen komt. Nederland zit daar zeer waarschijnlijk bij. Apple wilde ook nog niets zeggen over de prijs. Wel benadrukt het bedrijf dat het ontwikkelaars actief helpt om games voor de nieuwe dienst te ontwikkelen.

Apple Arcade games 002
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Arcade: onbeperkt gamen op iPhone, iPad, Mac en meer
Sluiten