Gerucht: Apple komt snel met abonnement voor games

Door: Night - 8 reacties
Game op de iPad

Diverse bronnen melden dat Apple werkt aan een abonnementsdienst voor games in de App Store. Volgens de Amerikaanse techsite The Verge kunnen we aanstaande maandag al een officiële aankondiging verwachten. Dan houdt Apple zijn ‘It’s Showtime’ event. Het is bovendien niet de eerste keer dat we dit gerucht horen.

Het zou gaan om een maandelijkse gamebundel voor iPhone- en iPad-gebruikers. Deze bevat games die dan een maand te spelen zijn en eventueel daarna aangeschaft kunnen worden. Ontwikkelaars krijgen betaald om op basis van de hoeveelheid tijd die de consument besteedt aan het spelen van hun game. Uiteraard houdt Apple ook een percentage voor zichzelf.

Abonnement voor premium games

Zoals je zou verwachten van een premium abonnementsdienst, gaat deze betaalde spellen uit de App Store aanbieden. Denk aan games als Minecraft, Plague Inc. en Football Manager. Gratis te downloaden spellen zoals Fortnite, De Sims en Roblox zijn geen onderdeel van de bundel. Ook bevatten de games in de bundel geen in-app aankopen. Het idee is overigens niet om een dienst voor het streamen van games aan te bieden, zoals het onlangs aangekondigde Google Stadia.

Apple kan de komst van deze abonnementsdienst aanstaande maandag al aankondigen. Andere bronnen vermoeden dat er later over gepraat zal worden, bijvoorbeeld tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC 2019.

Apple breidt abonnementen uit

De premium gamedienst van Apple komt in een tijd waarin abonnementen steeds gewoner zijn geworden. Als je op Google zoekt naar de “Netflix voor videogames”, krijg je een veelvoud aan hits. Bedrijven als Microsoft, Sony en EA bieden allemaal abonnementsdiensten die toegang bieden tot een bibliotheek met game-titels. Waarom zou Apple er dan juist nu naar streven? Volgens Bloomberg staat het bedrijf uit Cupertino, mede door de stagnerende hardware-verkopen, onder druk om meer geld te verdienen met diensten. Door nieuwe diensten voor bestaande klanten te introduceren, zou het bedrijf nieuwe inkomsten kunnen genereren.

Games zijn de grootste bron van inkomsten uit de App Store. Het is dan ook niet zo gek dat Apple hier een extra graantje van mee wil pikken. Door de AR-mogelijkheden in iOS en krachtige chips in de iPhone en iPad, heeft Apple een aantrekkelijk platform. Wij hopen stiekem dat de Apple TV ook een boost krijgt, want de settopbox heeft de hardware om een console-killer te zijn.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Carrion

  Misschien eens de oorzaken van die stagnerende hardware verkoop aanpakken.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Als Google straks Stadia uitrolt, is dit bij voorbaat al een verloren zaak.

 • Profielfoto
  Vision1

  KarelWillem op 23 maart 2019 18:46
  Als Google straks Stadia uitrolt, is dit bij voorbaat al een verloren zaak.

  Voor thuisgebruik misschien, maar voor on the go zeker nog niet. Nog teveel plekken waar geen goed bereik is. Ook heeft niet iedeen een onbeperkte databundel.

 • Profielfoto
  farl4web

  Apple TV een consolekiller? Dan moet er héél véél gaan veranderen. 😂

 • Profielfoto
  Shmoo

  De laatste drie regels is ook door iemand geschreven die 37 jaar geleden voor het laatst Monopoly heeft gespeeld. 😹

 • Profielfoto
  meesje

  farl4web op 23 maart 2019 22:24
  Apple TV een consolekiller? Dan moet er héél véél gaan veranderen. 😂

  Hoezo? ATV + Nimbus, en dan alleen nog goede games. Volgens mij moet qua hardware GRID ook draaien op een ATV4K en niet alleen op recente(re) iPads/iPhones.

 • Profielfoto
  Night

  De laatste alinea is dan ook niet van mijn hand 😉

 • Profielfoto
  Shmoo

  meesje op 24 maart 2019 10:59

  farl4web op 23 maart 2019 22:24
  Apple TV een consolekiller? Dan moet er héél véél gaan veranderen. 😂

  Hoezo? ATV + Nimbus, en dan alleen nog goede games.

  Duh 🙄

   

  Mijn controller is versleten. Van het stilliggen is de batterij stuk gegaan. ☹️