Raymon Mens
Raymon Mens App Store 22 maart 2019
Leestijd: 1 minuut

Angry Birds komt als augmented reality-game terug naar iOS

De ooit mateloos populaire Angry Birds zijn een beetje van hun glans verloren, maar uitgevers Rovio en Resolution Games plannen een grootse comeback. Er is een nieuwe game op komst met de naam Angry Birds AR: Isle of Pigs.

Zoals de naam al zegt, is augmented reality het onderscheidende element. De game maakt gebruik van de ARKit op iOS om de virtuele vogels en varkens in je omgeving te tonen. Een tafel, tapijt in de woonkamer of badkuip wordt getransformeerd tot een constructie die je zoals vanouds moet slopen.

Angry Birds AR: Isle of Pigs exclusief op iOS

De game zal aanvankelijk 40 levels bevatten en is vanuit een first person-perspectief te spelen. Dat wil zeggen dat je ook met je iPhone of iPad om het virtuele eiland moet lopen om alle hoekjes te slopen. Dat moet het geheel een stuk leuker maken. De game doet denken aan Angry Birds First Person Slingshot, dat enige tijd geleden uitkwam voor de VR-bril van Magic Leap.

Rovio heeft het AR-element niet zelf gemaakt, maar de gespecialiseerde studio Resolution Games ingeschakeld. Die maakte eerder ook al games voor de HTC Vive en Oculus Rift. Dat zit dus wel goed.

Angry Birds AR
Klik/tap voor groter.

Release in de lente

Angry Birds AR: Isle of Pigs komt in de lente van 2019 uit. De game is straks gratis te downloaden in de iOS App Store. Je hebt minimaal een iPhone 6s, een iPad 5 of iPad Pro nodig. Je kunt nu al een reservering in de App Store plaatsen. Je krijgt dan een seintje als de game beschikbaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Angry Birds komt als augmented reality-game terug naar iOS
Sluiten