Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 13 maart 2019

All you can read: nieuwe details over Apple Magazines gelekt

Op 25 maart houdt Apple weer een event. De slogan op de uitnodiging laat weinig aan de verbeelding over. Uit “It’s show time!” kunnen we afleiden dat Apple van plan is zijn eigen Netflix-concurrent uit de doeken te doen. Dat is echter niet het enige.

Er komt ook een all you can read-dienst aan en er zijn details over Apple’s abonnementsdienst voor magazines gelekt. De dienst zit al deels in een bètaversie van macOS Mojave. Dat is tevens het eerste -maar niet enige- nieuws: het gaat niet alleen op de iPhone of iPad, maar ook op de Mac werken.

Eerste details Apple Magazines

De magazines worden als PDF-bestand aangeboden, maar daar zul je als gebruiker niet veel van merken. Het bestand zit alleen onder de motorkap en Apple verpakt de tijdschriften in eigen apps. Omdat de dienst is gebaseerd op PDF-bestanden, wordt offline lezen op je iPhone, iPad of Mac mogelijk. Je haalt eenmalig een editie binnen en kunt daarna altijd lezen. Ook in het vliegtuig.

Apple magazines
De dienst wordt onderdeel van de News-app in iOS en macOS – Klik/tap voor groter.

De inhoud van de dienst is niet heel verrassend. Apple levert in wezen alleen de inhoud van de vorig jaar gekochte Kiosk-app Texture in een nieuwe vorm aan. Er zullen aanvankelijk geen Nederlandse titels beschikbaar zijn. Apple gaat deze categorieën in zijn dienst integreren:

 • Automotive-tijdschriften
 • Tijdschriften over bedrijven en financiën
 • Hobby-tijdschriften
 • Entertainment-tijdschriften
 • Mode- en stijltijdschriften
 • Voedsel- en kooktijdschriften
 • Tijdschriften over gezondheid en fitness
 • Tijdschriften over huis en tuin
 • Kinderen en parenting-tijdschriften
 • Men’s Lifestyle magazines
 • Nieuws en politieke magazines
 • Wetenschap & Tech magazines
 • Sport- en recreatiemagazines
 • Reis- en streektijdschriften
 • Lifestyle magazines voor vrouwen

Abonnementsvorm wordt de grote verrassing

De abonnementsvorm die Apple gaat kiezen, wordt de grote verrassing. Er is nog niets concreet bekend, maar wij hopen op een aantrekkelijke “all inclusive” aanbieding met muziek van Apple Music, films van Apple Video, tijdschriften van Apple Magazines en meer. Naar voorbeeld van Amazon Prime.

Apple Magazines 001
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
All you can read: nieuwe details over Apple Magazines gelekt
Sluiten