Raymon Mens
Raymon Mens Hardware 20 maart 2019

Nieuwe AirPods 2 (2019) vanaf nu bij Apple verkrijgbaar

Verrassing! Apple heeft tegen alle verwachtingen in toch de AirPods 2 onthuld. Apple noemt ze gewoon de ‘nieuwe AirPods’ voor 2019 een de draadloze oortjes zijn op een aantal punten sterk verbeterd.

Zo is er nu ondersteuning voor draadloos laden, kun je Siri ook via de draadloze oortjes activeren via Hey Siri en gaan ze een stuk langer mee op accu. De prijs is echter ook omhoog gegaan. Voor wie al AirPods heeft is de draadloze oplaadcase ook apart verkrijgbaar.

AirPods 2 met interne verbeteringen en betere accu

De AirPods 2 hebben hun W1-chip ingeruild voor voor een H1-chip, die nog steeds verantwoordelijk is voor het synchroon houden van het geluid. Volgens Apple maken ze echter twee keer zo snel verbinding met je iPhone of Mac. Dat komt omdat op de achtergrond Bluetooth 5 gebruikt wordt.

De accuduur van de draadloze oortjes is na één oplaadbeurt nog steeds 5 uur, onveranderd dus. De gesprekstijd is er echter wel op vooruit gegaan. Je kunt nu een uur langer bellen. 3 in plaats van 2 uur. Een oplaadtijd van 15 minuten is goed voor 3 uur muziek luisteren of maximaal 2 uur bellen. Voorheen was dat 1 uur bellen.

AirPods 2 2019 001
Klik/tap voor groter.

Draadloos laden, case ook optioneel

De nieuwe AirPods 2 (2019) kunnen nu ook draadloos laden. Apple levert er een nieuwe case bij die je gewoon op een Qi-lader kunt leggen. Wie al AirPods heeft, kan ook een nieuw doosje kopen en zo draadloos opladen toevoegen.

Ben je niet zo van het draadloos laden? Dan kun je de nieuwe AirPods met een ‘gewone’ case kopen. Ze kosten dan € 179,-. De variant met draadloze case kost € 229,- en dat is een verschil van 50 euro. Redelijk, voor een Apple-product. Een losse case voor draadloos laden is voor € 89,- verkrijgbaar.

Week met veel aankondigingen

Deze week is een bijzondere week voor Apple. Vlak voor het special event van 25 maart wordt nu iedere dag een product aangekondigd. Maandag kregen we een nieuwe iPad mini 5 en iPad Air 2019, dinsdag was de iMac aan de beurt en vandaag dus de AirPods. Wat zou er morgen komen? AirPower zou een logische opvolgende aankondiging zijn. Je moet die nieuwe AirPods toch ergens mee opladen. Of zou het de iPod Touch 2019 zijn? We houden je op de hoogte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe AirPods 2 (2019) vanaf nu bij Apple verkrijgbaar
Sluiten