AirPlay 2 komt midden 2019 naar eerste TV’s van LG

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Tijdens CES 2019 in januari was AirPlay 2 de grote verrassing. Apple’s nieuwe standaard voor draadloze audio en video komt naar televisies van Samsung, LG en Sony. Vandaag heeft LG aangekondigd dat zijn eerste TV’s met AirPlay 2 in april verschijnen.

LG brengt AirPlay 2 naar alle OLED-televisies (W9-, E9-, C9- en B9-series) die in 2019 uitkomen. Daarnaast krijgen 15 nieuwe LCD-televisies uit de NanoCell-productlijn ook de beschikking over Apple’s techniek voor audio- en videostreaming. Ook de UM7X-serie krijgt ondersteuning voor Apple’s systemen. De OLED- en NanoCell-modellen moeten in april of mei verschijnen.

AirPlay 2 en HomeKit als software-update

Bijzonder is dat de nieuwe TV’s niet direct ondersteuning voor AirPlay 2 hebben. LG belooft midden 2019 een software-update die AirPlay 2 en HomeKit activeert. Op het gebied van prijs kun je rekenen op een vanaf-prijs van 999 euro voor een LCD-televisie met schermformaat van 49-inch. De OLED-modellen zijn doorgaans iets duurder.

De modellen uit 2019 zijn tevens de enige LG-televisies die AirPlay 2 en HomeKit krijgen. Andere fabrikanten overwegen het ook naar oudere modellen te brengen, maar LG weigert dat. Er is een petitie gestart om de fabrikant op andere gedachten te brengen, maar het effect is vooralsnog nihil.

LG Rolbare TV
Klik/tap voor groter.

Oprolbare OLED-tv in 2e helft van het jaar

Ander indrukwekkend televisienieuws: in de tweede helft van het jaar zal LG met de eerste oprolbare OLED-televisie ter wereld komen. De 65-inch LG OLED TV Signature R9 zit standaard opgerold in een compacte behuizing. Zodra je het scherm inschakelt, wordt het uitgerold. Je hoeft het scherm niet altijd volledig uit te rollen, want er is ook een ‘informatiemodus’ die het scherm slechts een beetje uitrolt. Zo ontstaat een balkvormig scherm dat gebruikt kan worden om informatie over bijvoorbeeld smart home-apparaten of muziek te tonen. (Zie ook → Comfortabel zappen: HomeKit maakt afstandsbediening TV overbodig)

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    ArMac

    Verbaast me niks dat LG het niet naar oudere tv’s brengt. Ze brengen nooit updates naar oudere modellen. Heb zelf een LG, kort na aanschaf kwam een nieuwe WebOS uit, maar geen updates voor oudere modellen. In 4 jaar tijd is niks ge-update.