Raymon Mens
Raymon Mens App Store 27 februari 2019

Zoekfunctie WhatsApp wordt een stuk handiger

WhatsApp is voor veel mensen al lang geen simpele chat-app meer. Er worden zaken gedaan, bestanden uitgewisseld en vaak veel foto’s van feestjes, bijeenkomsten of andere gelegenheden gedeeld. Een nieuwe zoekfunctie moet op die behoefte inspelen.

Het wordt als alles in WhatsApp verdwijnt immers steeds moeilijker om een verstuurde foto, GIF of bestand te vinden. De nieuwe zoekfunctie laat je filteren op verschillende soorten bestanden. Je kunt bijvoorbeeld alleen naar PDF-bestanden met de naam ‘factuur’ zoeken.

Zoekfunctie WhatsApp met filters

De filters laten je binnenkort zoeken naar foto’s, GIFs, links, video’s, documenten en audio. Je kunt een type selecteren en ziet dan meteen alles van het type dat je geselecteerd hebt. Na het selecteren van een type bijlage, kun je ook trefwoorden opgeven. Zo ontstaat een uitgebreide en handige zoekfunctie. Momenteel zoekt de populaire chat-app alleen in tekstberichten. Als je een bestand zoekt is het behelpen.

We zouden nu natuurlijk een heel betoog kunnen houden over het feit dat WhatsApp niet de plaats is om je documenten te sturen, maar de realiteit is anders. Het is goed om te zien dat de chat-app op veranderend gebruik inspeelt. Wanneer de nieuwe zoekfunctie precies uitgerold wordt is nog niet bekend. Er volgt eerst een testversie voor bètatesters, daarna komt de functie naar iOS en Android.

WhatsApp zoekfunctie 001
Klik/tap voor groter.

Meer nieuwe functies op komst

Dit is niet de enige nieuwe functie die op komst is. WhatsApp werkt actief aan manieren om de app prettiger in gebruik te maken. Zo krijg je binnenkort ook meer controle over groepsgesprekken en kun je de app op je iPhone nu al beter beveiligen.

Reageer op artikel:
Zoekfunctie WhatsApp wordt een stuk handiger
Sluiten