Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 12 februari 2019

Gelekt: WWDC 2019 van 3 tot en met 7 juni in San Jose

Pak je agenda er maar bij, want de datum waarop WWDC 2019 plaats zal vinden is zo goed als zeker bekend. WWDC is Apple’s conferentie voor ontwikkelaars en start altijd met een Keynote waarin Apple zijn software-plannen toont. Dit jaar gaat het om iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 en meer.

WWDC 2019 zal dit jaar vrijwel zeker van 3 tot en met 7 juni gehouden worden in San Jose. Het Amerikaanse blog MacRumors heeft dat met goed speurwerk ontdekt. Apple blijkt al een vergunning aangevraagd te hebben voor een eindfeest op donderdag 6 juni.

Datum WWDC 2019 gelekt

In openbare documenten van de gemeente San Jose blijken al referenties naar WWDC 2019 te staan. Apple heeft de vergunning keurig op tijd aangevraagd. De ontwikkelaars­conferentie staat daarom ook al in het overzicht met vergunningen voor evenementen.

WWDC 2019 datum
Klik/tap voor groter.

Het eindfeest (The Bash) is op donderdag 6 juni 2019. Dat wil zeggen dat WWDC 2010 op maandag 3 juni begint en dat 7 juni de laatste dag is. De Keynote waarin Apple de toekomst van iOS, macOS, watchOS en tvOS onthult is ieder jaar op maandag om 19:00 uur Nederlandse tijd.

iOS 13 en meer

De belangrijkste aankondiging zal ongetwijfeld iOS 13 zijn. Apple lanceert ieder jaar een nieuwe versie van zijn besturingssysteem voor de iPhone en iPad. Hoewel het nog vroeg is, weten we al wat enkele nieuwe functies zullen worden. iOS 13 zou een compleet nieuw startscherm krijgen, veel verbeteringen naar CarPlay brengen en de iPad weer productiever maken. Dat laatste is goed nieuws voor de power users van de iPad Pro, want in iOS 12 werden amper verbeteringen aangebracht die van de iPad een flexibeler platform maakten.

Over vernieuwingen in macOS 10.15, watchOS 6 en tvOS 13 is nog weinig tot niets bekend. (Zie ook → Eerste nieuwe functies iOS 13 gelekt door betrouwbare bron)

WWDC Tim Cook
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gelekt: WWDC 2019 van 3 tot en met 7 juni in San Jose
Sluiten