Raymon Mens
Raymon Mens App Store 4 februari 2019
Leestijd: 1 minuut

WhatsApp voor iPhone nu te vergrendelen met Face ID of Touch ID

Met Face ID of Touch ID heeft je iPhone een robuuste beveiligingslaag, maar toch implementeren steeds meer apps een eigen extra slot. WhatsApp is nu ook voorzien van een extra schemvergrendeling. Die werkt zelfs als je iPhone ontgrendeld is.

Prima extra beveiliging voor als je iPhone ergens ontgrendeld ligt. Of wanneer iemand onverwacht je toestel voor je gezicht houdt en Face ID in actie komt. De vergrendeling geldt alleen voor de app zelf. Je notificaties zullen nog wel toegankelijk zijn en het is ook nog steeds mogelijk om vanuit een notificatie op berichten te antwoorden.

Vergrendeling WhatsApp iPhone inschakelen

De extra schemvergrendeling zit enigszins verstopt in de menu’s van WhatsApp. Zo kun je de nieuwe functie inschakelen:

  • Ga naar ‘Instellingen’
  • Ga naar ‘Account’ en vervolgens ‘Privacy’
  • Tik helemaal onderaan op ‘Schermvergendeling’
  • Schakel de optie in en kies een time-out

De nieuwe functie vereist minimaal versie 2.19.20 van de app. Die staat sinds zondag als update klaar in de App Store. Het extra slot is vooralsnog alleen voor de iPhone-versie van WhatsApp. Op Android is de functie nog niet aanwezig.

WhatsApp touch id face id iPhone screeenshot
Klik/tap voor groter.

Scherm ook notificaties af voor extra privacy

We eindigen met een kleine tip. Voor extra privacy kun je ook je notificaties van WhatsApp of alle apps afschermen. Je iPhone zal als deze vergrendeld is wel tonen dat je een notificatie hebt, maar zal de inhoud verbergen totdat je Touch ID of Face ID gebruikt. Vooral bij een iPhone met Face ID is dit nuttig, want de notificaties verschijnen dan gewoon zodra je naar het toestel kijkt. Schakel dit als volgt in:

  • Ga op iOS naar ‘Instellingen’
  • Tik op ‘Berichtgeving’
  • Zet de optie ‘Toon voorvertoning’ op ‘Indien ontgrendeld’

Nu ben je zo veilig als Face ID en Touch ID toelaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WhatsApp voor iPhone nu te vergrendelen met Face ID of Touch ID
Sluiten