Weekend poll: concurrentie voor Ziggo?

Door: Raymon Mens - 23 reacties
modem close up 16x9
Afbeelding: Pexels

Deze week deed het actiecomité dat voor het behoud van XS4ALL vecht een opmerkelijke uitspraak. Men is van mening dat de provider met Ziggo moet gaan concurreren. Op de kabel in plaats van ADSL aanbieden dus. Dat kan omdat de kabel sinds kort opengesteld moet worden voor andere providers dan VodafoneZiggo alleen.

De voordelen zijn vooral meer snelheid, want ADSL is natuurlijk beperkt. Zie jij concurrentie op de kabel zitten? Stem in onze weekend poll!

Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  Provoders en prijzen moeten Europees worden

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Sowieso is ’t karig kwa internet. Je kunt kiezen tussen ziggo of kpn dsl. Glas is enorm geremd doordat kpn de boel op kocht.

  Allen dwingen je tv te nemen of 1 euro ‘korting’. Wat mij betreft wordt heel Nederland verglast, zodat we drie opties hebben

 • Profielfoto
  Roel Neumann

  Hoewel mijn ADSL in buitengebied In Haarlemmermeer zeker niet voldoet, is dat mijn enige mogelijkheid. Er ligt geen kabel en geen glasvezel. Downloadsnelheid max 8Mbit. Masr ik moet het er meed doen :-(.

 • Profielfoto
  Roel Neumann

  Poll voorziet niet in mijn situatie. Zou graag XS4ALL hebben op kabel of glasvezel.

 • Profielfoto
  RW076

  Ik zou direct overstappen (zonder ook maar een review op te zoeken).

  Vroeger altijd XS4ALL gehad, maar zag de combo met kan niet zitten.
  Nu weer helemaal klaar met Ziggo qua provider van internet.

  Ik zou zeker XS4ALL als internet en Ziggo als TV afnemen. (Glasvezel komt al een paar jaar “bijna” in mijn buurt.)

 • Profielfoto
  lord anubis

  En de nieuwe naam wordt XS4Alles.nl

  oke. xs4all.es accepteer ik ook wel.

  Ik hoop dat xs4all voor adsl en kabel gaat. Kunnen mensen kiezen.

  En geef Zeelandnet ook een schop zodat ze anderen, zoals XS4Alles, toelaten op hun bekabeling. Nu is er zelfs nog steeds koppel verkoop, je bent verplicht tv af te nemen en dan kan je internet krijgen. Monteurs geven toe dat het technisch geen probleem is maar op zeelandnet zeggen ze dat het niet kan. Beetje zelfde mentaliteit als KPN.

   

 • Profielfoto
  applemac

  Ik heb nu glasvezel van xs4all en zou dat graag zo houden.

 • Profielfoto
  Papjes

  Dan wel samen met Max overstappen!

 • Profielfoto
  Papjes

  Dat hele XS4ALL gedoe is gewoon een hype op dit moment! XS4ALL is gewoon niet beter of slechter dan andere providers! Stop toch eens met deze onzin! XS4ALL einde oefening!

 • Profielfoto
  iPhonefans

  @Schuss. KPN heeft speciale dienst voor buitengebieden. Je krijgt 4G gekoppeld aan je router waardoor je 60-80 MB internet kan krijgen

 • Profielfoto
  RobinJans

  Kan iemand in Jip en Janneke taal uitleggen waar nou de hele discussie over is ontstaan rondom XS4all en ADSL/Kabel internet? Wat is precies het verschil en wat is het beste voor de consument? Glasvezel bij KPN begrijp ik maar wat is precies het verschil met Ziggo en bv het internet van Tele2? Misschien maak ik helemaal no sense at all, maar ik kan niet zo 1,2,3 een poll in vullen zonder er ook maar iets van verstand van te hebben.

 • Profielfoto
  tomc

  Wat had dit nu ook alweer met Apple te maken?

 • Profielfoto
  Night

  Dat zo ongeveer elk Apple devices tegenwoordig gebruik maakt van het internet? (gokje)

 • Profielfoto
  Specter

  Voor zover ik de berichten (kan) volgen, gaan XS4ALL en Telfort langzaam over in KPN. Één ding begrijp ik niet, de lobby op TV, binnen het STER-blok. Beetje vreemd.

 • Profielfoto
  Frans

  Ik hoop dat XS4ALL blijft als zelfstandige provider, zeer tevreden over. Als zij hun diensten ook via de kabel van Ziggo kunnen leveren, mooi, kan ik meer snelheid krijgen!:-)

  Nog beter zou zijn als de overheid in heel NL glas zou aanleggen. Die infrastructuur zou een publieke functie moeten zijn, net zoals de wegen. De consument kan dan helemaal vrij zijn in de diensten die hij/zij via die infrastructuur wil afnemen, en van welke provider. Dit zal de concurrentie vergroten en betere diensten tegen lagere kosten opleveren.

 • Profielfoto
  Ziegler

  Zijn hier nog steeds mensen aan het miepen over het verdwijnen van een provider?

 • Profielfoto
  Jakko Westerbeke

  lord anubis op 2 februari 2019 15:15
  En geef Zeelandnet ook een schop zodat ze anderen, zoals XS4Alles, toelaten op hun bekabeling.

  Delta, bedoel je. Dat heeft Zeelandnet ooit lang geleden overgenomen.

  Nu is er zelfs nog steeds koppel verkoop, je bent verplicht tv af te nemen en dan kan je internet krijgen. Monteurs geven toe dat het technisch geen probleem is maar op zeelandnet zeggen ze dat het niet kan. Beetje zelfde mentaliteit als KPN.

  Gekker nog vind ik dat interactieve TV bij Delta alleen kan wanneer je er ook een kabelinternetabonnement hebt. Bij mijn weten werkt dit in andere landen gewoon via een normaal kabel-TV-abonnement.

 • Profielfoto
  lord anubis

   

  Ziegler op 3 februari 2019 08:01
  Zijn hier nog steeds mensen aan het miepen over het verdwijnen van een provider?

  fgeer op 2 februari 2019 17:34
  Dat hele XS4ALL gedoe is gewoon een hype op dit moment! XS4ALL is gewoon niet beter of slechter dan andere providers! Stop toch eens met deze onzin! XS4ALL einde oefening!

   

 • Profielfoto
  lord anubis

  Apart, de bijbehorende tekst is verdwenen en kan niet editen!

  Dus effe opnieuw. Hieronder hoort dus bij voorgaande bericht.

  ===

  Als je er last van hebt waarom reageren jullie?

  Er is gewoon een te groot verschil tussen KPN en xs4all.nl.

  Ik heb beide aansluitingen, en met KPN als er iets gedaan moet worden, alleen maar gezeur, helpdesk weet niet waar het omgaat, bellen niet terug, probleem melding wordt genoteerd in verkeerde bewoording ( zelfs paar keer het gesprek opgenomen en het een keer aan de volgende medewerker laten horen), verkeerde afspraken en tech lijn problemen. Ondanks dat de bekabeling van KPN is, heb ik/we meer problemen met KPN dan met xs4all, terwijl via xs4all de lijn flink belast wordt ( ik laat  twee nassen synchroniseren, lotus notes, VPN ).

 • Profielfoto
  lord anubis

  @Jakko,

  klopt was even mis. Het is Delta.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Als KPN de keuze gaat bieden welke modem je wil hebben en IPv6 gaat ondersteunen zijn ze al een flink eind onderweg.

  Als ICT’ers hebben wij veel veranderd in deze wereld en daar klagen we zelf zelden over. Nu wordt onze wereld iets veranderd en schreeuwen we moord en brand. Zoals iedereen die hierboven moord en brand schreeuwt over KPN, denk je eens in hoe sommige mensen zich voelen bij het verdwijnen van bankfilialen, de belasting die tegenwoordig digitaal gaat, de onzekerheid die sommige mensen hebben over dat hun baan in de detailhandel verloren gaat omdat wij alles maar via het net bestellen.

  Ja, zelf behoor ik ook tot de groep mensen die hard bezig is onze wereld te veranderen. Maar ik sta niet ondersteboven nu KPN mijn wereld een keer door elkaar schut.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Poll ondersteunt mijn antwoord niet. Als XS4ALL als provider blijft interesseert het medium me minder. Glasvezel is hier niet. Kabel wel. Heb nu VDSL. KPN is de voornaamste reden dat glasvezel weinig opschiet. Als XS4ALL afhankelijk wordt van Ziggo voor stabiliteit van de kabel ben je net zo slecht of goed af met XS4ALL als met Ziggo.

 • Profielfoto
  Ivo-tje

  Gezien DSL hier geen optie is (5km van de centrale, dus Max 30 Mbit) en Ziggo me aardig de keel uit komt zou glas of een open kabel de enige optie zijn tot verbetering… dus kom maar op met concurrentie op het internet!