Raymon Mens
Raymon Mens App Store 13 februari 2019

Waze ondersteunt nu Siri Shortcuts: op drie manieren nuttig

Hoewel Waze een dochterbedrijf van Google is, krijgt de navigatie-app vaak snel ondersteuning voor nieuwe functies van iOS. Zo was er al vrij snel ondersteuning voor CarPlay. Vanaf vandaag werkt de app ook met Siri Shortcuts.

Dat wil zeggen dat het nu mogelijk is om Siri acties in de navigatie-app uit te laten voeren. Of Waze te gebruiken in een complexe shortcut die je zelf maakt in de Opdrachten-app van iOS.

Waze en Siri Shortcuts: op drie manieren nuttig

Ondersteuning voor Siri Shortcuts is op drie manieren nuttig. De eerste manier is de meest passieve manier. Wanneer je vaak een bepaalde route met de app plant (bijvoorbeeld naar je werk), zal Siri deze op een gegeven moment gaan herkennen en alvast klaarzetten op het zoekscherm van je iPhone.

Daarnaast is het mogelijk om via InstellingenSiri en Zoeken een spraakopdracht (bijvoorbeeld naar je werk rijden) aan de navigatie-app te koppelen. Zo kun je aan Siri vragen om de route naar je werk te starten. Vervolgens zal Waze meteen met de juiste route geopend worden.

Waze Siri Shortcuts 001
Klik/tap voor groter.

Ten slotte kun je Waze nu gebruiken in de Opdrachten-app van iOS. Daar kun je acties in de navigatie-app in je opdrachten verwerken. Zo kun je een Shortcut maken die met één tap je partner een iMessage stuurt “ik ben op weg naar huis!” (niet verklappen dat je het geautomatiseerd hebt), je favoriete playlist op Apple Music start en de navigatie inschakelt met de snelste route naar huis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waze ondersteunt nu Siri Shortcuts: op drie manieren nuttig
Sluiten