ThunderMag belooft MagSafe voor nieuwe MacBook zonder compromissen

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Een van de vernuftigheden aan de MacBook die nog altijd gemist wordt is MagSafe. De magnetische connector is vervangen door USB-C en dat zorgt voor een fijne standaard, maar beschermt niet bij ongelukjes zoals achter de kabel blijven hangen. Geen wonder dat een nieuwe Kickstarter genaamd ThunderMag als een speer gaat.

De adapter van ThunderMag lijkt het op het eerste gezicht niet zo vernieuwend. Er zijn immers wel meer oplossingen zoals BreakSafe Van Griffin. Die leveren echter alleen stroom op een MagSafe-achtige manier. ThunderMag belooft volledige compatibiliteit van Thunderbolt 3 en data via USB-C.

MagSafe voor nieuwe MacBooks

De magnetische adapter bestaat uit twee delen. De eerste gaat over de USB-C-kabel en de tweede wordt in de MacBook geplaatst. Door dit ontwerp moet Thunderbolt 3 op volledige snelheid blijven werken. Je kunt dus niet alleen al je laders, maar ook accessoires met een magnetische plug aansluiten. Er kan bovendien 100 watt stroom door de adapter. Genoeg om de volledige capaciteit voor de krachtige oplader van de 15-inch MacBook.

Natuurlijk heeft dit concept heeft een groot nadeel. Een deel van de adapter blijft in de Mac zitten en steekt een beetje uit. Dat is niet altijd handig in bijvoorbeeld een hoes of tas. Het doet ook afbraak aan de esthetiek van een MacBook.

Thundermag MagSafe MacBook
Klik/tap voor groter.

Hit op Kickstarter

Voor veel gebruikers is het echter wel een compromis waard. ThunderMag is namelijk een behoorlijk succes op Kickstarter. Op moment van schrijven heeft het project al € 37.258,- opgehaald. Het aanvankelijke doel was om € 8.868,- op te halen om de ontwikkeling af te ronden.

Als alles goed gaat, zou de ThunderMag vanaf april te koop moeten zijn voor een prijs tussen de ​​tussen 39 en 49 euro. Early birds kunnen er nog een via Kickstarter bestellen voor omgerekend 42 euro.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Ik snap nog altijd niet dat Apple dit niet gewoon ingebouwd heeft in de laatste MacBooks.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Een van de vernuftigheden aan de MacBook die nog altijd gemist wordt is MagSafe.

  Wat een onzin. Daar zou moeten staan. Een aantal Mac-dinosaurussen op deze wereld die niet zo goed met vooruitgang en veranderingen kunnen omgaan missen hun geliefde MacSafe connector.

  Dit is zo kansloos. Als mensen daar serieus op zaten te wachten dan had Apple, nu na drie jaar USB-C in hun MacBooks echt wel via de klantenservice en alle enquêtes genoeg data gekregen om te beseffen dat Apple zo’n extra tussenoplossing zou moeten maken. En bij extreem veel vraag hier na zou de huidige MacBook Air deze connector al meteen weer ingebouwd hebben.

   

  Kortom het is gewoon onzin. Dat er 12 mensen op OMT hangen die dit graag zouden willen gebruiken is heel iets anders dan dat dit nodig is of een gemis is. De kabels die je tegenwoordig bij je MacBook krijgt zijn korter dan Roel van Velzen.

   

  Kansloos project. Dit soort stekkertjes zijn het niet levensvatbaar. Als dat wel was dan had Apple ze zelf wel gemaakt in vele betere uitvoeringen.

   

 • Profielfoto
  icegodd

  Shmoo op 12 februari 2019 12:10
  …..

  Dit soort stekkertjes zijn het niet levensvatbaar. Als dat wel was dan had Apple ze zelf wel gemaakt in vele betere uitvoeringen.

  Omdat magsafe vande week mn macbook heeft gered. Een collega moest zonodig achter de tafel langs en hij bleef haken op mn oplaad kabel.

 • Profielfoto
  freewel

  Coole video. Jammer dat ze de verkeerde macbooks laten zien… een macbook met dvd slot? Beetje zwak

 • Profielfoto
  amukar

  Die magsafe stekkers waren echt cool en worden echt wel gemist. Dus dit is een schitterende oplossing waar ik voor ga. Zou het net zo goed werken met een iPad (Pro)?

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Ik denk dat Apple heeft Magsafe heeft afgeschaft omdat er ook data doorheen kan: die raakt corrupt bij onderbrekingen.

  Dit stekkertje kan al voor een paar euro. De USB-varianten doen het al prima. Nu nog USB-C. Die van Baseus voor 8 euro doet het helaas niet met nieuwe MacBooks maar wel met andere USB-C apparaten.

  Het lijkt dus op sabotage van Apple, zoals ze ook bij Lightning doen. Er zit een chip in elke USB-C kabel, net als bij Lightning, en Apple kan zo andere merken identificeren en uitsluiten. Of oude kabels disablen. Apple is inmiddels al aangeklaagd omdat zelfs ORIGINELE iPhone kabels het niet meer doen.

  https://www.macrumors.com/2019/02/05/apple-lawsuit-this-accessory-may-not-be-supported/

 • Profielfoto
  iDEOwen

  aartjan.nl/blog op 12 februari 2019 13:36
  Ik denk dat Apple heeft Magsafe heeft afgeschaft omdat er ook data doorheen kan: die raakt corrupt bij onderbrekingen.

  Dit stekkertje kan al voor een paar euro. De USB-varianten doen het al prima. Nu nog USB-C. Die van Baseus voor 8 euro doet het helaas niet met nieuwe MacBooks maar wel met andere USB-C apparaten.

  Het lijkt dus op sabotage van Apple, zoals ze ook bij Lightning doen. Er zit een chip in elke USB-C kabel, net als bij Lightning, en Apple kan zo andere merken identificeren en uitsluiten. Of oude kabels disablen. Apple is inmiddels al aangeklaagd omdat zelfs ORIGINELE iPhone kabels het niet meer doen.

  https://www.macrumors.com/2019/02/05/apple-lawsuit-this-accessory-may-not-be-supported/

  Bericht en de comments wel gelezen? Licht waarschijnlijk gewoon aan een defecte lader/kabel. Ik heb hier zelfs de oudste lightning kabels en power adapters, en die doen het gewoon perfect op de laatste iPhones met laatste iOS versie. Wel heb ik de melding ontvangen icm gebruik van lightning kabels met een draadbreuk. En het feit dat er een authenticatie chip in kan zitten, heeft niets met Apple te maken, maar met de USB-C standaard. Ik gebruik hier op de zaak zowel laadkabels & adapters van Apple als die van HP (en diverse docks) op al onze MacBooks met USB-C. Werkt allemaal harstikke goed zonder enig probleem! (Andersom werkt trouwens ook, mijn Apple Adapter icm HP notebook)

 • Profielfoto
  lord anubis

  Je kan via radar een request in voeren, en blijkbaar volgens een dev contact is het meer dan 78.000 keer gedaan en dat was in December vorig jaar.

 • Profielfoto
  Gielius

  Dat is er toch ook al lang? =>https://amzn.to/2GmEtiO

   

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Ven mijn vertrouwen een beetje kwijt in kickstarter na 3 mislukte projecten.