Apple-oprichter Steve Wozniak wil een opvouwbare iPhone

Door: Raymon Mens - 17 reacties
opvouwbare iPhone

Twee innovaties domineren het Mobile World Congress 2019 in Barcelona: 5G en opvouwbare smartphones. We zien deze twee functies dit jaar waarschijnlijk niet in de iPhone. Dat baart Apple-oprichter Steve Wozniak -zoals gewoonlijk- zorgen.

Wozniak richtte Apple in 1977 samen met Steve Jobs en Ronald Wayne op, maar is niet meer bij de dagelijkse gang van zaken binnen het bedrijf betrokken. Hij is bezorgd over het ontbreken van Apple’s plannen voor een opvouwbare iPhone.

Apple is stil over een opvouwbare iPhone

De medeoprichter van Apple zegt: “Apple was marktleider met innovaties zoals Touch ID en Face ID en ook eenvoudig bruikbare betaalsystemen zoals Apple Pay. Op andere vlakken loopt Apple wel achter. Ze hebben geen antwoord op de opvouwbare telefoon en dat maakt me ongerust omdat ik echt een opvouwbare iPhone wil. Het is een van de nieuwe technieken die echt mijn aandacht trekt.”

Hij blijft echter ook positief: “Apple komt altijd met verrassingen. Ze werken altijd aan initiatieven op de achtergrond. De iPhone was lang de grootste inkomstenbron van het bedrijf, naar nu gaan ze uitbreiden met eigen diensten die heel goed zijn. Ik kijk uit naar de videodienst die naar de Apple TV komt. Maar ik prefereer voorlopig mijn Roku.”

Steve Wozniak
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Bloomberg

Steve Wozniak heeft wel erg veel haast

Als je het ons vraagt, heeft Wozniak wel heel veel haast. Wie Apple volgt, weet dat het bedrijf zijn innovaties zorgvuldig kiest. Terwijl andere smartphone­fabrikanten al met een onveilige gezichtsscanner kwamen, zette Face ID enige tijd later de moeilijk te kloppen standaard. Als we naar de erg beperkte Samsung Galaxy Fold en de slechts iets betere Huawei Mate X kijken, is het prima dat Apple nog even achter gesloten deuren door blijft sleutelen en niet in allerijl met een opvouwbare iPhone uitkomt.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Koezel

  Ik vraag me af wat de meerwaarde van een opvouwbare smartphone is.

 • Profielfoto
  Jamie Yang

  @Koezel Niks lijkt me. Gaat alleen maar sneller kapot.

 • Profielfoto
  sciletto

  Het enige voordeel is dat het scherm minder snel stuk gaat als hij valt. Voor de rest hoeft het voor mij niet. Complete onzin omdat de creativiteit een beetje zoek is.

 • Profielfoto
  koen

  Vroeger had je ook van die opvouwbare rekenmachientjes waarmee je de blitz kon maken.

 • Profielfoto
  steveb

  Steve snob

 • Profielfoto
  Steve Jobless

  Wozniak is een wannabe goeroe.

  OK, hij heeft prachtig, baanbrekend technisch werk verricht rond de geboorte van Apple, maar daarna heeft hij nooit meer iets van enige significantie gepresteerd. Hij heeft Apple verlaten omdat hij het niet eens was met de visie van Jobs. Waarmee maar weer eens duidelijk wordt wie bij Apple nou eigenlijk de visionair was.

  Dubbel weird dus dat Wozniak nu de visionair uit gaat zitten hangen. Hij zal zich wel laten betalen per interview of per statement…

 • Profielfoto
  Bart119

  Moest Apple nu als eerste met een plooibare telefoon op de proppen komen zou de meerderheid hier er laaiend enthousiast over zijn;)

   

  Anderzijds zou Apple naar goede gewoonte wel een beter ontwerp hebben.

 • Profielfoto
  iPhonefans

  Count me out

 • Profielfoto
  T-sec

  Persoonlijk zie ik de opvouwbare telefoon als een marketingzet gemotiveerd door uitgebluste innovaties. Apple komt met niets om na te doen dus proberen we zelf wat…

  Buiten de kwetsbaarheid, zeker op langer termijn, vind ik opvouwbare dikke toestellen vooralsnog geen echte vooruitgang in hand held devices. Mocht Apple hier op haar manier in volgen door een beter doordacht concept dan zie ik nog een kans maar voorlopig ben ik niet geïnteresseerd.

  Ik vind de innovaties op gezondheidsgebied en steeds betere camera’s op dit moment interessanter.

 • Profielfoto
  Melle

  Zit ik ook niet op te wachten – een iPhone, die ook mijn computer wordt als ik hem via usbc aansluit op een extrern scherm en dan op Mac os werkt…

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  WOZ

  Daarmee is alles gezegd. 😋

 • Profielfoto
  Loyd

  The Woz kan het wel betalen🙄

 • Profielfoto
  AT024

  steveb op 28 februari 2019 14:11
  Steve snob

  Wat ben jij dan? Niks

 • Profielfoto
  AT024

  Steve Jobless op 28 februari 2019 15:00
  Wozniak is een wannabe goeroe.

  OK, hij heeft prachtig, baanbrekend technisch werk verricht rond de geboorte van Apple, maar daarna heeft hij nooit meer iets van enige significantie gepresteerd. Hij heeft Apple verlaten omdat hij het niet eens was met de visie van Jobs. Waarmee maar weer eens duidelijk wordt wie bij Apple nou eigenlijk de visionair was.

  Dubbel weird dus dat Wozniak nu de visionair uit gaat zitten hangen. Hij zal zich wel laten betalen per interview of per statement…

  Op software en hardware gebied was hij een kanjer. Wat heb jij ooit gepresteerd. Niet echt iets baanbrekends. Steve Woz is een God vergeleken met jou. Als hij er niet was typte jij waarschijnlijk met een andere merk telefoon je stomme reactie.

 • Profielfoto
  maconly

  Wozniak een absolute held.

  Alles wat Apple mist.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Tja, het perfecte voorbeeld van leider naar volger.

 • Profielfoto
  McJohn

  De kerel is naar mijn bescheiden mening eerder “cult” dan “held”.