Sonos onthult nieuwe inbouwspeakers voor binnen én buiten

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Sonos heeft een aantal nieuwe speakers op de markt gebracht en het zijn speakers met een twist. Het gaat om passieve inbouwspeakers, ook voor gebruik buitenshuis. Ze zijn gemaakt om samen te werken met de eveneens onlangs op de markt gebrachte Sonos Amp.

Geen speakers om snel op het dressoir of aanrecht te zetten, maar wel om in te bouwen in een platfond, muur of buiten bij het terras op te hangen. De speakers voor buiten zijn gebouwd om hitte, kou en water te weerstaan. De fabrikant werkt voor deze speakers samen met Sonance, een bedrijf dat zich al langer op speakers voor installateurs richt.

Sonos Architectural: drie nieuwe speakers

Om precies te zijn heeft Sonos drie nieuwe speakers. De In-Wall-speakers, die 699 euro per set van twee kosten, zijn gemaakt om in te bouwen in bijvoorbeeld een muur bij de televisie. Erg geschikt voor homecinema. Sonos levert ze met een speakergrill die kan worden overschilderd in de kleur van de muur.

Sonos In-Wall
Klik/tap voor groter.

De In-Ceiling-speakers kosten ook 699 euro per set van twee. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze voor inbouw in het plafond. Sonos belooft een ruimtelijk geluid en er kan gekozen worden tussen een ronde of vierkante speakergrill die in dezelfde kleur als het plafond zijn te verven.

Sonos In-ceiling
Klik/tap voor groter.

De laatste nieuwe speakers zijn de Outdoor-speakers. Die kosten 899 euro per set van twee en zijn bestand tegen weersinvloeden. Denk aan vocht, water, zout spatwater, warmte, uv-straling en vrieskou. Ze worden niet ingebouwd, maar opgehangen.

Sonos outdoor
Klik/tap voor groter.

De speakers voor binnen zijn vanaf 26 februari beschikbaar. De outdoor-variant komt later op de markt, namelijk in april.

Gemaakt voor gebruik met Sonos Amp

Eén Sonos Amp kan tot drie Sonos Architectural by Sonance-speakersets versterken, omdat deze speakers zijn geoptimaliseerd voor de Amp. Trueplay, dat het gedrag van de speakers aanpast aan de omgeving, is bijvoorbeeld gewoon beschikbaar. De enige uitzondering zijn de outdoor-speakers. Logisch, want buiten is het geluid van heel veel te te beïnvloeden factoren afhankleijk. Niets weerhoudt je overigens om een eigen set speakers op de Amp aan te sluiten, maar dan hen je geen Trueplay.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  FlorisW

  Die outdoorspeaker is net een Bowers&Wilkins AM-1.

 • Profielfoto
  N3RD

  Ik juich dit soorten dingen alleen maar toe, als ik goed begrijp met het Sonos systeem dan heb je geen zware versterker met luidsprekers in een mooie klankkast. Hebben die dingen allemaal een eigen actieve versterker zoals een subwoofer dat ook heeft?

  Hoe zit het overigens met die diepe klanken. Ik heb nu bookshelfs speakers met ondersteuning van subwoofer maar die is vaak niet nodig omdat de speakers van zichzelf al een diepe klank kunnen geven.

  Krijg je dan niet zoals bij die goedkopere melkpak setjes dat subwoofer noodzakelijk is maar een ‘piep boom’ ‘piep boom’ effect geeft?

 • Profielfoto
  Groovy

  N3RD op 8 februari 2019 09:19
  Ik juich dit soorten dingen alleen maar toe, als ik goed begrijp met het Sonos systeem dan heb je geen zware versterker met luidsprekers in een mooie klankkast. Hebben die dingen allemaal een eigen actieve versterker zoals een subwoofer dat ook heeft?

  Hoe zit het overigens met die diepe klanken. Ik heb nu bookshelfs speakers met ondersteuning van subwoofer maar die is vaak niet nodig omdat de speakers van zichzelf al een diepe klank kunnen geven.

  Krijg je dan niet zoals bij die goedkopere melkpak setjes dat subwoofer noodzakelijk is maar een ‘piep boom’ ‘piep boom’ effect geeft?

  Ik ben persoonlijk helemaal wel van het sonos systeem. @the moment alleen een playbase. Maar ik heb de sub als 2x one mogen testen tegelijk, gestald door een bekende ivm verhuizing.

  In mijn huidige setting, jaren 30 woning is de playbase voldoende:)

  De sub is geen noodzaak. Je kan hem via de app instellen zoals jij wilt. Maar het piep boom,piep boom is er niet. De sub maakt de diepere klant net wat lekkerder.  En als je het geluid harder zet vervormt die ook niet maar blijft die mooi.

  Ja er zijn geluidstechnisch betere boxen te koop. Maar de extra kracht is het wireless system voor je muziek. En dat het design mooi oogt.