Sonos Amp: nieuwe versterker met AirPlay 2 nu te koop

Door: Raymon Mens - 3 reacties
Sonos
(Afbeelding: Sonos)

De nieuwste versterker van Sonos is vanaf nu te koop. De Sonos Amp biedt volledige ondersteuning voor AirPlay 2 en is geschikt voor audiofielen die graag hun eigen speakers binnen een multiroom-systeem gebruiken. Bij bedrijfsmatig gebruik met bijvoorbeeld inbouwspeakers komt de versterker ook goed van pas.

De Sonos Amp is stapelbaar en ontworpen om in een standaard AV-rack geplaatst te worden. Er zijn diverse aansluitingen die het een flexibel apparaat maken. De adviesprijs in Nederland en België is 699 euro.

Opvolger Sonos Connect

In feite is de Sonos Amp een terugkeer naar een van de eerste producten van het bedrijf. Sonos begon ooit met een Zone Player-versterker voor bestaande speakers, die is tegenwoordig bekend als Sonos Connect. De nieuwe Sonos Amp heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Om te beginnen kan de versterker 125 watt per kanaal leveren in een 2.1-opstelling.

Sonos Amp
Klik/tap voor groter.

Aan de achterzijde van het matzwarte apparaat vinden we banaanstekkers in zwart en zilver. Er is ook een uitgang voor een subwoofer met instelbare crossover van 50 tot 110 Hz. Naast de draadloze connectiviteit, zijn er twee ethernetpoorten voor bekabelde verbindingen. De tweede poort kan worden gebruikt om andere apparaten online te krijgen.

Line-in ondersteuning

Er is ook een line-in, deze is geschikt voor een analoge RCA-aansluiting of een optische digitale verbinding. In dat laatste geval is een adapter nodig. Een HDMI ARC-poort maakt het mogelijk om een tv aan te sluiten. De Sonos-versterker kan zo worden gebruikt om stereogeluid aan een scherm toe te voegen. Denk echter ook aan het aansluiten van een platenspeler of ander apparaat. Multiroom vinyl? reken maar!

Zoals verwacht, krijgt de nieuwe hardware ook dezelfde software en streamingfuncties als andere recente producten van Sonos. Je kunt natuurlijk via de Sonos-app streamen, maar er is ook ondersteuning voor AirPlay 2.

Sonos amp platenspeler
Klik/tap voor groter.

Geen virtuele assistent, wel erg flexibel

De Amp heeft ‘Touch Keys’ aan de voorkant. Daarmee regel je het volume, kun je nummers overslaan en de muziek afspelen of pauzeren. Er is geen geïntegreerde ondersteuning voor slimme assistenten, zoals Amazon Alexa of Google Home. Dat is eigenlijk best logisch, want de versterker is gemaakt om ergens in een AV-rek te stoppen.

In tegenstelling tot de luidsprekers van Sonos, is de Sonos Amp erg flexibel. Je kunt bij bedrijfsmatig gebruik bijvoorbeeld kiezen voor stereo- of dual mono-geluid. Professionele installateurs kunnen de luidsprekeraansluitingen ook vervangen door hun eigen stekkers. Voor integratie met bestaande systemen is een API beschikbaar. Zo kan de Amp bijvoorbeeld op commando naar de line-in schakelen als een ander systeem dat vereist.

Sonos Amp
Klik/tap voor groter.

De Sonos Amp is vanaf nu wereldwijd verkrijgbaar. Het Europese prijskaartje is 699 euro en de levering van de eerste bestellingen staat voor 12 februari gepland.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  djneo

  Dit is de vervanging van de Sonos Connect:amp niet de normale Connect

 • Profielfoto
  NapO

  Voor 699 heb je een top of the line denon versterker met ingebouwde airplay die een stuk beter is met met meer ingangen dan de sonos.

  Wat een onzin prijs, lekker laten staan, Net zoals de iphone Xs reeks, ook laten liggen in de winkel, overpriced en slechte kwaliteit met een aantal zaken.

   

 • Profielfoto
  Groovy

  NapO op 6 februari 2019 09:41
  Voor 699 heb je een top of the line denon versterker met ingebouwde airplay die een stuk beter is met met meer ingangen dan de sonos.

  Wat een onzin prijs, lekker laten staan, Net zoals de iphone Xs reeks, ook laten liggen in de winkel, overpriced en slechte kwaliteit met een aantal zaken.

   

  Waarom over prices? En wat zijn de slechte kwaliteit zaken volgens jou?
  Meer ingangen die in 99 van 100 gevallen niet eens gebruikt word. een groot log ding, die nb eerst aangezet moet worden eer deze geluid naar je boxen produceert.

  Maar goed laat jij die producten maar links liggen. en schaf je wat anders aan.