Huub Everstijn
Huub Everstijn Apple Inc. 17 februari 2019

Sam Jadallah van Microsoft naar Apple Smart Home divisie

Sam Jadallah is de voormalige CEO van een smart lock-bedrijf dat er iets meer dan een jaar geleden mee stopte. Na een korte stop bij Microsoft heeft hij nu een nieuwe baan. Hij gaat het Smart Home team leiden bij Apple.

Het inhuren van Jadallah is een signaal dat Apple serieus bezig is met zijn inspanningen voor de smart home markt. Apple heeft al een aantal producten voor een slimme woning, zoals HomeKit en de Woning app, maar ook de HomePod. Het bedrijf wil zijn inspanningen echter uitbreiden. Onlangs heeft het bedrijf een startup overgenomen genaamd Pullstring, een start-up die is gespecialiseerd in spraakgestuurd speelgoed. Ook die aankoop kan de smartphone-maker helpen om het centrum van een ‘slimme’ woonkamer te worden .

Sam Jadallah

Afgelopen zaterdag, nadat het nieuws bij CNBC bekend werd, heeft Jadallah zijn LinkedIn-profiel bijgewerkt en toont nu zijn nieuwe rol bij Apple. Jadallah had eerder een start-up genaamd Otto, die een slot van 700 dollar maakte. Dat werd ondersteund door het bedrijf Greylock. Hij bracht ook meer dan een decennium door bij Microsoft.

Sam Jadallaf LinkedIn
Op zij LinkedIn profiel laat Jadallah duidelijk zien wat hij bij Apple gaat doen (klik/tap voor groter)

Otto schortte zijn operaties vier maanden na de lancering op van zijn prachtig ontworpen ‘luxe’ slot met Bluetooth en Wi-Fi. Het slot werd door recensenten gunstig vergeleken als de Apple van de slimme sloten. In interviews liet Jadallah doorschemeren dat hij een koper had gevonden die het echter op het allerlaatste moment liet afweten.

Bijna driekwart van het vroegere team achter Otto kwam oorspronkelijk van Apple, zei Jadallah eerder. Het is niet duidelijk of Jadallah deze vroege werknemers meeneemt of  dat hij nieuwe mensen gaat aannemen. Er zijn momenteel ongeveer een half dozijn vacatures in de Smart Home divisie van Apple.

Apple

De iPhone maker concurreert met rivalen als Alphabet en Amazon, die allebei een voorsprong hadden bij Smart Home initiatieven. Alle drie bedrijven hebben een combinatie van hardware en software die alles bestuurt, van het  met de stem aan- en uitzetten van lichten tot het afspelen van muziek. Apple’s HomePod vertegenwoordigt echter slechts een klein deel van de markt, vergeleken met Amazon’s Echo en Google Home. Een intensivering van de inspanningen rond ‘het slimme huis’ is dan ook niet meer dan logisch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sam Jadallah van Microsoft naar Apple Smart Home divisie
Sluiten