Printers Epson werken nu met Siri Shortcuts van iOS

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Steeds meer apps, apparaten en diensten hebben ondersteuning voor Siri Shortcuts. Epson haakt nu ook aan. Dat wil zeggen dat het nu mogelijk is om Siri acties op je printer uit te laten voeren. De in goed Nederlands Siri-opdrachten zijn toegevoegd aan de laatste versie van de Epson iPrint-app.

Siri Shortcuts werken met printers die aangesloten zijn op de Epson Connect-service. Het gaat onder andere om modellen uit de Epson EcoTank, WorkForce en Expression serie. Om te begonnen kunnen de printers vier veelgebruikte acties met Siri uitvoeren.

Vier acties Siri Shortcuts voor Printers Epson

Geschikte Epson-printers krijgen vier acties die uitgevoerd kunnen worden via Siri-opdrachten. Allereerst is het mogelijk om de laatste foto die gemaakt is direct af te drukken. De tweede optie is een document scannen en met de derde optie kun je de flatbed-scanner gebruiken om een document vast te leggen. Ten slotte is het mogelijk om te vragen wat het inkt- of tonerniveau is.

Na het kiezen van een actie kun je zelf een Siri-commando opnemen en koppelen. Denk aan “Hey Siri wat is het inktpeil van mijn printer” of “Hey Siri, is het tijd voor een nieuwe toner?”.

Epson Siri Shortcuts 001
Klik/tap voor groter.

Beperkte implementatie

Opmerkelijk is dat de fabrikant gekozen heeft voor een zeer beperkte implementatie van Siri Shortcuts. Zo is er bijvoorbeeld geen ondersteuning voor de Opdachten-app van iOS. Met deze app kun je zeer geavanceerde Siri-opdrachten bouwen. Denk aan het ophalen van data uit andere apps, maar ook het vesturen van berichten of bedienen van sensoren.

Een opdracht die luidt “Print de uitvoer van deze taak” zou nuttig zijn. Je kunt dan praktisch alles printen en een snelle shortcut voor het printen van PDF-bestanden of andere rapporten die door de Opdrachten-app samengesteld worden. Helaas heeft Epson geen ondersteuning voor de Opdachten-app geïmplementeerd.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    macpeto76

    Wie gebruikt er nou echt shortcuts en zou niet meer zonder kunnen? Ik heb het zelf nog nooit gebruikt en heb niet het gevoel dat ik iets mis…